2024.03.29, Péntek
Tartalékosokat toboroz Szekszárdon a honvédség
Magyar Honvédség - Facebook: illusztráció ( Fotó: Szalka Miklós őrv. )

Tartalékosokat toboroz Szekszárdon a honvédség

Tolna Megyei Kormányhivatal

2020.05.29. 14:14

A Magyar Honvédség a speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálat bevezetésével kívánja segíteni a koronavírus-járvány idején a munkahelyteremtést. A toborzók várják azokat a 18 és 50 év közötti állampolgárokat, akik elvesztették a munkájukat, és vállalják a 6 hónapos kiképzést, amely július 1-jén indul az országban 25 helyszínen. Akik alkalmasnak bizonyulnak, azok pályájukat önkéntes, hivatásos vagy szerződéses katonaként folytathatják.

Hirdetés

A felvételhez erkölcsi bizonyítvány szükséges, valamint egészségügyi alkalmassági vizsgán való megfelelés, amely kevésbé szigorú, mint a hivatásos vagy szerződéses katonai szolgálat, illetve az önkéntes tartalékos katonai szolgálat esetében. Az állást keresők a toborzó irodáknál vagy a megyei kormányhivataloknál jelentkezhetnek, az egyszerű orvosi szűrővizsgálatot követően a 6 hónap alatt alap-, általános lövész- és szakkiképzésen vesznek részt. A kiképzés alatt a jelentkezőket havi bruttó 161 ezer forint illetmény illeti meg. 

A fél év letelte után a résztvevők minden kötöttség nélkül visszatérhetnek a civil életbe, illetve a további 6 hónapra meg is hosszabbíthatják a képzést. Amennyiben alkalmasak, dönthetnek úgy is, hogy pályájukat önkéntes, esetleg hivatásos vagy szerződéses katonaként folytatják.

Az érdeklődőnek elegendő egy e-mailt írni, hogy érdekli ez a lehetőség, adja meg benne a telefonos elérhetőségét is, és a toborzó iroda felveszi vele kapcsolatot, előzetesen tájékoztatja és személyre szabott ajánlatot tesz.

Bővebb felvilágosítás:

Toborzó Iroda
Cím: 7100 Szekszárd, Bezerédj utca 27-31.
Telefon: +36 74 510 158
E-mail: [email protected]
Ügyfélfogadás: hétfőtől csütörtökig: 08.00-15.30; pénteken: 08.00-12.00

AktuálisSzekszárdTolna megyetoborzásMagyar Honvédség