2024.03.19, Kedd
Új játékokat helyeznek ki négy játszótérre Pakson
Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök

Új játékokat helyeznek ki négy játszótérre Pakson

telepaks.net

2020.07.15. 10:32

A játszótér-felújítási programban idén négy játszóteret korszerűsíttet az önkormányzat közel 14 millió forintból. A Kodály Zoltán utcai játszótérre egy köteles mászógúlát és egy csúszdás mászókát telepítenek, a tervezett fejlesztésről helyszíni bejáráson tájékozódott Leber Ferenc alpolgármester, a körzet képviselője.

Hirdetés

Paks közigazgatási területén harmincegy játszótér van, karbantartásuk folyamatos, illetve minden esztendőben végeznek felújítási munkákat, valamint a tömbbelső-rekonstrukciók keretében az adott területen található játszótereket teljes egészében új köntösbe öltöztetik. Legutóbb a Kurcsatov utcai tömbbelső-rekonstrukciós program második ütemében korszerűsítettek egy játékteret. A harmincegy játszótérből egy-egy van Csámpán, Cseresznyésben és Gyapán, kettő Dunakömlődön, a többi Pakson.

– Az idei felújítások sorában a Tolnai úton, a Deák iskola előtti játszótéren a meglévő homokozóba új ügyességi játék kerül, az Árnyas utcai játszótér homokozójába csúszdát telepítenek, a KRESZ-parki játszótéren felújítják a homokozót és egy új rugós játékot tesznek ki. A Kodály Zoltán utcai játszótérre pedig egy köteles mászógúlát és egy csúszdás mászókát helyeznek ki – tájékoztatott Klézl Terézia, Paks főkertésze. – Idén a játszóterek korszerűsítésére közel 14 millió forintot fordít az önkormányzat, a hetes körzetben lévő Kodály utcai fejlesztés értéke ebből 4,7 millió forint – tudtuk meg Leber Ferenc alpolgármestertől. A hetes körzet képviselője azt is elmondta a helyszíni bejáráson, hogy két fekvőrendőr cseréje és a Kodály Zoltán utcai parkolókban a fákat védő kiemelt szegélyek javítása is szerepel a tervei között, emellett ahol szükséges, kijavítják a járda- és útfelületi hibákat.

A 2020-as játszótéri fejlesztéseket most fogják pályáztatni, a játszóeszközöket várhatóan az ősz elején helyezik ki.

AktuálisPaksTolna megyejátszótérfelújítás