2024.03.29, Péntek
A gyorshajtókat szűrték ki Tolna megyében
police.hu

A gyorshajtókat szűrték ki Tolna megyében

police.hu

2020.07.17. 16:13

A Tolna megyei rendőrök a 6-os számú főúton szerveztek fokozott sebességellenőrzést.

Hirdetés

Tolna megye útjain 2020 első félévében ezidáig hat halálos kimenetelű közlekedési baleset történt, melyek közül három a 6-os számú főút paksi szakaszán következett be. Megyénkben az első félévben összesen 115 sérüléses baleset volt, melyek több mint a fele  – összesen 58 – a gyorshajtásra vezethető vissza.   

A további komoly sérüléssel és esetlegesen a tragédiával végződő balesetek megelőzése, valamint a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti rendőrei időről időre az átlagosnál nagyobb létszámban jelennek meg a közutakon.

Az utóbbi időben baleseti góccá alakult 6-os számú főút Tolna megyei szakaszán szerveztek megállításos sebességellenőrzést 2020. július 15-én. A rendőrök ezúttal elsősorban azokat a közlekedőket figyelték, akik nem tartották be a sebességhatárokat. Az egyenruhások a csaknem 70 kilométeres útszakaszon néhány óra alatt 37 felvételt készítettek azokról, akik a megengedettnél gyorsabban közlekedtek. Akadtak olyanok is, akik a biztonsági övet nem csatolták be. Velük szemben is intézkedtek munkatársaink.

A közutak biztonságát és mások életét veszélyeztetők határozott rendőri fellépésre számíthatnak a jövőben is. Kérjük, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat, tegyék ezt azért,

 … hogy mindenki hazaérjen!

AktuálisTolna megyegyorshajtás