2024.04.22, Hétfő

fejlesztés

3 milliárd forintos beruházás az ALDI-nál: országszerte minden üzletet érintő modernizáció indul

2023.03.17

Országos hírek

Az összes magyarországi üzletét érintő beruházást jelentett be az ALDI Magyarország. A modernizáció során új húshűtőkkel látja el áruházait a vállalat, így nagyobb árukínálat lesz elérhető kisebb helyen. Az új biatorbágyi hűtőházának is köszönhetően az áruházlánc az elmúlt évben 7 milliárd forinttal nagyobb értékű megrendelést adott a magyar húsipar számára. Az ALDI továbbra is kizárólag magyar forrásból szerzi be frisshús-termékeit. Változik az áruházak belső elrendezése is, valamennyi papír- és vegyi áru immár egy helyen lesz megtalálható.

Újabb bölcsődék újulhatnak meg az országban 1,5 milliárd forintból

2021.12.11

Országos hírek

A Pénzügyminisztérium jövőre is folytatja az országos bölcsőde fejlesztési programot.

Jó hír a családoknak: Újabb támogatás a bölcsődei és a gyermekétkeztetési fejlesztésekre

2021.08.12

Országos hírek

A pályázatok elbírálásánál kiemelten kezelték a környezetvédelmi szempontokat, az energetikai korszerűsítést és a hátrányos helyzetű gyermekek támogatását is.

Több mint kétmilliárd forintos fejlesztés kezdődik a szekszárdi ipari parkban

2021.07.15

Helyi hírek

Négy új, termelőtevékenységre alkalmas csarnok épül, valamint raktárépületek felújítása, energetikai korszerűsítése is megvalósul.

Fejlesztésekről egyeztettek megyei vezetők

2020.07.16

Aktuális

A két megyét érintő közös feladatokról, tervekről egyeztetett Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke és Orbán Attila, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke július 14-én Pakson. A megbeszélés kiemelt témája a kerékpárút-hálózat bővítésének lehetősége volt.

Komoly mérföldkőhöz ért a Szekszárdi Ipari Park fejlesztése projekt

2020.06.10

Gazdaság

A projekt keretében az önkormányzat a Szekszárdi Ipari Parkot kívánja fejleszteni. A beruházás 3 nagy részből áll; alapinfrastruktúra fejlesztés, csarnokfelújítás, illetve új csarnok építése.

Pályázati forrásokból szépítik Bölcskét

2020.03.10

Aktuális

Az önkormányzati épületek energetikai felújítása és a rendőrlakás teljes rekonstrukciója is folyamatban van Bölcskén.

Fejlesztési célokra érkezik újabb forrás Paksra

2019.12.19

Gazdaság

Közel négymilliárd forint támogatást kap Magyarország kormányától Paks fejlesztési célokra, erről is szó volt a decemberi ülés után néhány nappal összehívott rendkívüli testületi-ülésen. Emellett tárgyalt a grémium arról is, hogy elkezdődik az új városi uszoda és élményfürdő tervezése.

Újabb környezettudatos lépés: a Spar is tovább csökkenti műanyag-felhasználását

2019.12.02

Országos hírek

A kibontott tejtermékek minőségét a vásárlók az Interspar áruházakban megvehető, többször használható, tisztítható szilikon zárófedelekkel őrizhetik meg.

Fejlesztették a paksi Hétszínvirág tagóvoda udvarát

2019.09.26

Aktuális

Szabó Péter polgármester úgy tájékoztatott, hogy a közelmúltban a Kishegyi úti tagóvodában adtak át két udvari játszóeszközt, az és ez a mostani beruházás is egy tervezett fejlesztéssorozat része. Ennek keretében összesen kilenc játszóeszköz kerül óvodák udvarára, illetve közterületi játszóterekre, a szükséges forrást az idei költségvetésből biztosítja az önkormányzat.

A város támogatásával valósultak meg a fejlesztések a majosi sportpályán

2019.09.05

Aktuális

A vasárnapi Majosi SE – Kakasd SE megyei I. osztályú labdarúgó mérkőzés szünetében Filóné Ferencz Ibolya köszöntötte a futballistákat és a szurkolókat abból az alkalomból, hogy a város támogatásával több fejlesztés valósult meg a sportpályán.

Több ezer szekszárdi lakos ivóvízét javítja egy rövidesen induló fejlesztés

2019.09.02

Aktuális

A szekszárdi csapvizet népszerűsítő környezetvédelmi kampány mellett infrastrukturális beruházásokat is megvalósítanak a megyeszékhelyen annak érdekében, hogy a város ivóvízzel történő ellátása tovább erősödjön.

Hamarosan elkészülnek a gerjeni fejlesztések

2019.08.08

Aktuális

A településen több nagyobb volumenű felújítás is zajlott az elmúlt időszakban.

Az atomerőmű-bővítés Szekszárd fejlesztésével is jár

2019.05.10

Aktuális

Együttműködési megállapodást írt alá Ács Rezső, Szekszárd Megyei Jogú Város polgármestere és Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter.

Pályázati támogatás Lussonium fejlesztésére

2019.04.03

Aktuális

A Tudással a Jövőért Alapítvány Kuratóriumának elnöke Rendeczky Lajosné tájékoztatása alapján a TOP-1.2.1-15-TL1-pályázat keretében „A Dunaföldvár-Bölcske-Madocsa-Dunakömlőd térségi turisztikai termékcsomag” közel 300 millió forint támogatásban részesült. A program keretében a négy településen turisztikai, ökológiai és régészeti, műemlékvédelmi beruházások valósulhatnak meg.

Fejlesztik a simontornyai vár környezetét

2023.01.27

Helyi hírek

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz 236 millió forintos támogatásával fejlesztik a simontornyai vár környezetét.

Bővítette autóipari üzemét a szekszárdi BHG-ASZ Kft.

2021.09.06

Helyi hírek

A mostani üzem növekedés mellett, a cég 2022-től a Bosch egyik hazai vállalata számára szerel össze fűnyíró- aprítógépmotorokat, melyhez pedig egy 50 fős üzemet fognak létrehozni Szekszárdon.

Renoválják a papdi kápolnát a népszerű zarándokútvonalnál

2021.08.05

Helyi hírek

Nem csak a kápolna szépül meg, az erdei útvonal is új tanösvényekkel gazdagodik.

Sikeresen befejeződött az út-és kútfelújítás a zártkertek fejlesztésére kiírt pályázat keretében

2020.08.29

Aktuális

2019. évben is meghirdette az Agrárminisztérium a zártkerti revitalizációs programot.

Új gépjárművek érkeztek Tolna megyébe

2020.07.15

Aktuális

A Tolna megyébe érkezett gépjárművek bemutatása céljából, 2020.07.15-én, a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság épülete előtt rendezett ünnepségen részt Dr. Balázs Gábor tű. ezredes, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és Dr. Bozsolik Róbert, Bátaszék polgármestere.

Jelentős fejlesztés kezdődik Szekszárdon

2020.06.07

Aktuális

Ötmilliárd forint értékű infrastruktúra-fejlesztés valósul meg a megyeszékhelyen.

Csaknem 900 millió forintos fejlesztés a Bát-Grill Kft.-nél

2020.02.08

Gazdaság

A baromfi-feldolgozással foglalkozó bátaszéki Bát-Grill Kft. 870 milllió forintos beruházással fejlesztette vágóüzemét - közölte a cég ügyvezető igazgatója az MTI-vel.

Kásler: ötvenhárom állami kórház szülészetét fejlesztik

2019.12.12

Aktuális

Ötvenhárom közfinanszírozott egészségügyi intézmény szülészetét fejlesztik 3,3 milliárd forintból- jelentette be az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten.

Befejeződött a györkönyi pincefalu fejlesztése

2019.10.09

Aktuális

Befejeződött a pincefalu turisztikai fejlesztése a Tolna megyei Györkönyben, ahol új kiállítótér, sétaút és játszótér készült.

Mindenkit érintő fejlesztéseket végez Szekszárdon az E.on

2019.09.05

Aktuális

Idén több mint 2,8 milliárd forintot fordít az áram- és gázhálózat karbantartására és fejlesztésére az E.ON a szekszárdi üzemek területén.

266 település fejleszthet összesen ötmilliárd forintból

2019.09.04

Aktuális

266 település nyert a Belügyminisztérium önkormányzati fejlesztésekre kiírt pályázatán - jelentette be Pogácsás Tibor, a tárca önkormányzati államtitkára keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

A györkönyi Pincehegy attrakciósorozata fellendítheti a helység turizmusát

2019.08.16

Aktuális

Az a turisztikai pályázat, amelynek során a györkönyi Pincehegy új elemekkel bővül, hamarosan lezárul, a fejlesztések azonban hosszabb távon is előnyt jelenthetnek a településnek.

Családi Nap keretében mutatkoztak be a györkönyi fejlesztések

2019.07.23

Aktuális

Nagyszámú érdeklődő előtt ismertették a hétvégén „A györkönyi Pincehegy építészeti örökségének turisztikai fejlesztése” című európai uniós pályázat beruházásait. A szóban forgó területre az önkormányzat Családi Napot szervezett, melyen a gyerekek és szüleik is érdekes programokon vehettek részt. Sokan voltak kíváncsiak a pályázati projekt állására, ráadásul a gyerekek az egyik attrakciót már ki is próbálhatták.

Országos kampány keretein belül fejlődnek nemzeti parkjaink

2019.05.03

Országos hírek

Mindegy százezer hektárnyi területen javul a természetes élőhelyek állapota.

Nagyot fog változni az egészségügy pénzügyi ellátórendszere

2019.03.22

Aktuális

Megújulnak az egészségügyi ellátórendszer pénzügyi irányítási és közigazgatási funkciói, ezáltal például csökkennek majd az engedélyezési eljárásokkal kapcsolatos adminisztrációs terhek - közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) pénteken az MTI-vel.