2024.03.28, Csütörtök
Renoválják a papdi kápolnát a népszerű zarándokútvonalnál
Wikimedia/Zerind (CC0)

Renoválják a papdi kápolnát a népszerű zarándokútvonalnál

mti

2021.08.05. 11:30

Nem csak a kápolna szépül meg, az erdei útvonal is új tanösvényekkel gazdagodik.

Hirdetés

A Tolna megyei Lengyel-Annafürdő közelében található papdi kápolna jelentős felújításon esik át, a népszerű erdei zarándokhelyet egy mintegy 150 millió forintos turisztikai fejlesztés részeként fejlesztik. A beruházás Pécsi Egyházmegye a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával valósul meg.

Szász Gábor, az egyházmegye építésze az MTI-t tájlékoztatta arról, hogy a felújításra mintegy 30 millió forintot fordítanak, melyből lehetővé tudják tenni, hogy kívülről új vakolatot kapjon az épület, valamint a korábbi helyett új tetőhéjazatot is kap a kápolna épülete.

Nem csak a kápolna újul meg, az odavezető erdei út is

A kápolna környéke népszerű erdei pihenőhely, amely a projekt leírása szerint bővül tanösvénnyel, esőtől védő épülettel, illetve stabilizált útszakaszokat és további ösvényeket is építenek. A tervek szerint a projektet év végéig befejezik.

A török hódoltság idején elnéptelenedett Papd templomának helyén a 19. században épült, majd 1931-ben újjáépített kápolna ismert Mária-kegyhely.

Benke Enikő, az aparhanti plébániahivatal munkatársa elmondta, évente egyszer, Kisboldogasszony napjához kötődően tartanak misét, amelyre a környező 10-12 településről 100-150 hívő zarándokol el.

A felújításnak köszönhetően a lelki feltöltődés feltételei is javulnak

- tette hozzá.

Helyi hírekkápolnafelújításfejlesztés