2021.09.26, Vasárnap
Bővítette autóipari üzemét a szekszárdi BHG-ASZ Kft.
Illusztráció: unsplash.com

Bővítette autóipari üzemét a szekszárdi BHG-ASZ Kft.

MTI

2021.09.06. 16:52

A mostani üzem növekedés mellett, a cég 2022-től a Bosch egyik hazai vállalata számára szerel össze fűnyíró- aprítógépmotorokat, melyhez pedig egy 50 fős üzemet fognak létrehozni Szekszárdon.

Hirdetés

Bővítette és fejlesztette területét 1,6 millió eurós beruházással a német tulajdonú, főként autóipari alkatrészeket gyártó, szekszárdi BHG-Alkatrészgyártó Kft. (BHG-ASZ) és társvállalata, az East European Consulting Kft. - adta ki közleménybe a BHG-ASZ kft. ügyvezető igazgatója.

A 2020-ban kezdődött és idén zárult bővítést a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program 50 százalékos támogatásával valósították meg - mondta Balogh Péter.

A két, együttesen 1300 négyzetméter területű csarnok építésével 20 800 négyzetméterre bővült a cégcsoport üzemeinek hasznos alapterülete.

A gyártócsarnokok a termelés hatékonyabb szervezését segítik elő - tette hozzá. Tájékoztatása szerint a projekt részeként CNC-megmunkáló központokat, targoncákat, marógépet vásároltak, és folyamatban van a gyártókapacitás bővítése egy 1300 tonna nyomóerejű hidraulikus présgéppel.

 

Fő beszállítója a Volkswagen-Audi csoportnak

A préseléssel, hegesztéssel, porfestéssel és összeszereléssel foglalkozó kft. főként autóülés-szerkezeteket, hegesztett szerelvényeket, állófűtés- és kipufogó-alkatrészeket, ülésállító villanymotorokat gyárt. A Volkswagen-Audi csoportnál első körös beszállító. Emellett repülőgép-szervíztechnikai kiszolgáló egységekhez is állítanak elő alkatrészeket.

A cégvezető beszámolt arról, hogy a tervek szerint ez év novemberétől az Eberspächer GmbH-val együttműködve gépkocsik állófűtésének égéskamráinak hegesztését végzik majd, ami évi 5 millió eurós árbevételt jelent a társaságnak.

A cég 2022-től a Bosch egyik hazai vállalata számára szerel össze fűnyíró- aprítógépmotorokat, az évente 2,5 millió euró értékű tevékenységhez 50 fős üzemet hoznak létre Szekszárdon.

A 70 éve alapított, jelenleg 405 embert foglalkoztató kft. 1994 óta a német Prettl csoport önálló tagja, a Prettl Metal Components GmbH tulajdonában áll. Az ügyvezető közlése szerint 2020-ban a koronavírus-járvány miatt két hónapig csökkentett munkaidőben dolgozott a vállalat, emiatt érezhetően csökkent az árbevétel, a 2019-es 8,8 milliárd forintról 6,9 milliárd forintra. A 2021-es árbevétel várhatóan meghaladja a 8 milliárd forintot - tette hozzá.

Helyi hírekSzekszárdautóiparfejlesztésüzemépítésgépkocsi