2022.05.22, Vasárnap
Több mint kétmilliárd forintos fejlesztés kezdődik a szekszárdi ipari parkban
Illusztráció: pixabay.com

Több mint kétmilliárd forintos fejlesztés kezdődik a szekszárdi ipari parkban

MTI

2021.07.15. 07:35

Négy új, termelőtevékenységre alkalmas csarnok épül, valamint raktárépületek felújítása, energetikai korszerűsítése is megvalósul.

Hirdetés

Mintegy 2,1 milliárd forintos fejlesztés kezdődik a szekszárdi ipari parkban csütörtökön, az épületeket és a közműhálózatot egyaránt érintő beruházás jövőre fejeződik be - tájékoztatta az önkormányzat közleményben az MTI-t.

A kivitelezés során a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyert vissza nem térítendő európai uniós forrásból négy új, termelőtevékenységre alkalmas csarnok épül, valamint raktárépületek felújítása, energetikai korszerűsítése is megvalósul - írták.

A projekt részeként a közel két kilométer hosszú belső úthálózat mentén közvilágítást, járdákat, vagyonvédelmi rendszert építenek ki - tették hozzá.

Jelezték, hogy bővül és nagyobb kapacitású lesz az elektromos rendszer, a munkálatok során két új trafóállomás létesül, valamint földkábellel váltják ki a park területén húzódó légvezetékpárt.

A tervek szerint a fejlesztés korszerű infrastruktúrát biztosít az 50 hektáros ipari parkban működő, 500 embert foglalkoztató 27 vállalkozás jövőbeni beruházásaihoz, és vonzóvá teszi a területet a városba érkező új befektetők előtt.

Helyi hírekSzekszárdszekszárdi ipari parkcsarnoképítésfejlesztés