2024.07.27, Szombat
Új csarnokot építettek és munkatársait képezte a simontornyai cég
Fotó: Illusztráció, unsplash.com

Új csarnokot építettek és munkatársait képezte a simontornyai cég

MTI

2024.06.05. 08:55

Fejlesztette 288 millió forintos beruházással  simontornyai telephelyét a marhabőr-kereskedelemmel foglalkozó Sióbőr Ker Kft., a projekthez 202 millió forint európai uniós támogatást használtak fel - közölte a cég az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a beruházás ingatlanfejlesztést, eszközbeszerzést, napelemes rendszer telepítését, képzést tartalmazott. Schweigert Éva ügyvezető igazgató az MTI-nek elmondta, hogy a korábbi korszerűtlen csarnok helyére új, 900 négyzetméteres csarnokot építettek, targoncákat, jéggépet vásároltak, a cég munkatársai idegen nyelvi és informatikai képzésben vettek részt. A 300 kilowatt teljesítményű napelemek által termelt energiát hűtéshez használják fel - tette hozzá.

A piacvezető cég 24 embert foglalkoztat

A 2013-ban alapított kft. marhabőrök felvásárlásával, begyűjtésével, osztályozásával, hűtésével, sózásával és kereskedelmével foglalkozik, amelyben Magyarországon piacvezető. Az ügyvezető közlése szerint évi mintegy ötezer darab marhabőrt vásárolnak, és értékesítenek. Magyarországon jelenleg nincs további bőrfeldolgozás, a bőröket Olaszországban és Németországban értékesítik.
A 24 dolgozót foglalkoztató társaság 2023-ban 2,9 milliárd forint nettó árbevételt és 60 millió forint adózott eredményt ért el, idén az a cél, hogy a tavalyi árbevételt megőrizzék - mondta a cégvezető.

Helyi hírekSimontornya Sióbőr Kft.fejlesztés