2024.05.02, Csütörtök
Mindenkit érintő fejlesztéseket végez Szekszárdon az E.on
szekszard.hu

Mindenkit érintő fejlesztéseket végez Szekszárdon az E.on

szekszard.hu

2019.09.05. 21:14

Idén több mint 2,8 milliárd forintot fordít az áram- és gázhálózat karbantartására és fejlesztésére az E.ON a szekszárdi üzemek területén.

Hirdetés

Ezek a beruházások szoros együttműködés nélkül nem valósulhatnának meg – mondta Németh Imre, az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója az energiaipari cég és a szekszárdi önkormányzat közös sajtótájékoztatóján. Hozzátette, elkötelezettek egy új energiavilágért, amely decentralizált, megújuló termelésen alapuló hálózatfejlesztést is jelent. Elosztói engedélyesként alapvető felelősségük, hogy a fogyasztóknál megbízható, biztonságos energiaszolgáltatást tudjanak megvalósítani. Ezt rugalmas, innovatív, helyi megoldásokkal tudják biztosítani. A dél-dunántúli régió nagyot fejlődött, ezért további hálózatfejlesztési, rekonstrukciós igények jelentek meg. Kiemelt projekt a Palánk és Mözs közötti területen, zöldmezős beruházásként egy új szekszárdi alállomás megvalósítása, amely a gazdaság fejlődésével megnövekedett ipari igényekre ad választ és a tervek szerint 2021-ben készül el. Az 1,8 milliárd forintos fejlesztéshez kapcsolódó beruházások jelentősen javítják a lakosság és a térségben található vállalkozások villamosenergia-ellátását is. A terület kiválasztása megtörtént, jelenleg az alállomás tervezése zajlik.

Ács Rezső polgármester kiemelte, az önkormányzat működésének egyik alappillére, a közszolgáltatásokhoz való hozzáférés biztosítása. Ezen a területen az elmúlt időszakban előre tudtak lépni. A biztonságos energiaellátás érdekében a családok, vállalkozások számára a hátteret szeretnék megteremteni. A városvezető rámutatott, a jövőbe kell tekinteni, folyamatosan egyeztetni kell a cégekkel, hogy milyen fejlesztések várhatók a városban. Indokolt eldönteni, hogy merre szeretne fejlődni a megyeszékhely, az irányhoz igazítják a korszerűsítéseket. Konkrét példaként a város keleti kapujában épülő 100 hektáros ipari parkot említette. A befektetők vonzása érdekben szükség volt arra, hogy előkészítsék az energiaellátás szempontjából is. A cél, olyan szegmensben jelenjen meg város, ahol a nagyobb területigénnyel megjelenő befektetők jelentkeznek.

Megjegyezte, ma Magyarországon mindössze tíz ipari park van, amely 50 hektáron képes egybefüggő területet kínálni befektetőnek. Ács Rezső kihangsúlyozta, az elmúlt tíz évben nem ment el vállalkozás Szekszárdról, inkább bővítettek a cégek. Ezzel párhuzamosan egyre több fiatal vásárol ingatlant a városban. Az újonnan jelentkező energiaigények teljesítése adja a legtöbb feladatot a városüzemeltetési és városfejlesztési szakembereknek, illetve az E.ON mérnökeinek.

AktuálisSzekszárdTolna megyeE.onfejlesztés