2024.04.27, Szombat
Fejlesztették és bővítették Dombóvár ipari parkját
Illusztráció - magyarepitok.hu

Fejlesztették és bővítették Dombóvár ipari parkját

mti

2024.01.07. 14:14

Új szervizutat építettek, megerősítették és szélesítették az útburkolatot, csapadékvíz-elvezetőt és napelemes közvilágítást hoztak létre.

Hirdetés

Dombóváron 231 millió forint kormányzati támogatással fejezik be a tüskei városrészben fekvő iparterület fejlesztését és bővítését - közölte a város polgármestere az MTI-vel. Pintér Szilárd (Fidesz-KDNP) elmondta, tíz hektáron barnamezős beruházással újítottak fel iparterületet, hat hektáron új telkeket alakítottak ki, a munkát január végére fejezik be.

A plusz támogatást azért kérte az önkormányzat, mert a 2017-ben tervezett projektre a Terület- és településfejlesztési operatív programból 2020-ban elnyert 487 millió forint nem volt elég a fejlesztésre - tette hozzá.

A projekt részeként a már meglévő ipari parkban új szervizutat építettek, megerősítették és szélesítették az útburkolatot, csapadékvíz-elvezetőt és napelemes közvilágítást hoztak létre. A Gunarasi úttól délre eső, hat új telekhez feltáró utat, csapadékvíz-elvezetőt, víz- és szennyvízhálózatot építettek, valamint szintén napelemmel működő közvilágítást alakítottak ki.

A tüskei iparterületen jelenleg 30 vállalkozás 400 embert foglalkoztat; az új részen eddig egy cég vásárolt telephelyet, tavaszra a fennmaradó öt telket is értékesítik - mondta a város vezetője.

Helyi hírekDombóvár