2024.04.16, Kedd
Két Tolna megyei város térsége is előre lép ezekkel az útfejlesztésekkel
Illusztráció - Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Két Tolna megyei város térsége is előre lép ezekkel az útfejlesztésekkel

mti, magyarepitok.hu

2022.06.16. 12:16

Az EuroAszfalt Kft. és a Soltút Kft. kivitelezésében három alsóbbrendű közút is megújul.

Hirdetés

Egymilliárd forintos beruházással három alsóbbrendű út mintegy három kilométeres szakaszát újítják fel Tolna megyében - közölte a beruházó Magyar Közút Zrt. az MTI-vel. A felújításokat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával valósítják meg.

A 6532-es Hőgyészt és Dombóvárt összekötő út 1,8 kilométeres szakasza lép előre (a 13+800-as kilométerszelvénytől a 15+656-osig Kurd belterületén) az Euroaszfalt Kft. kivitelezésében. Ebben a projektben felújítják az alépítményt, majd új kötő- és kopóréteg készül, valamint építenek két, bazaltbeton burkolatú buszöblöt és felszállószigetet.


Bonyhádon két utat is fejlesztenek

Szintén az EuroAszfalt végzi el a 6534-es, Bonyhád és Dombóvár közötti út felújítását egy 335 méteres szakaszon: a bonyhádi ipari park csomópontnál kiszélesítik a burkolatot, és balra kanyarodó sáv épül.

Az előbbi két szakaszon végzendő munka 90 napig tart a közútkezelő tájékoztatása szerint.

A harmadik projektben a 6535-ös, Bonyhád-Tevel-Murga összekötő út fejlesztését végzi el a Soltút Kft., szintén Bonyhád területén. A szóban forgó 932 méteres szakaszon megerősítik a burkolatot, jelzőlámpás csomópontot és kanyarodó sávot alakítanak ki. Ez a kivitelezés 210 napot vesz igénybe.

EuroAszfalt Kft.Helyi hírekBonyhádútfelújításDombóvárMagyar Közút Nonprofit Zrt.kurdSoltút Kft.