2023.03.28, Kedd
Dombóvárra vasúti programot hoz programot a Múzeumok éjszakája
Illusztráció - magyarepitok.hu

Dombóvárra vasúti programot hoz programot a Múzeumok éjszakája

mti

2022.06.25. 07:55

Június 25-én Kecskeméten, Dombóváron, Petőfiszálláson és Mártélyon vasúttörténeti kiállításokat tekinthetnek meg a látogatók a Múzeumok éjszakáján.

Hirdetés

Idén 15 település több mint 20 helyszínével csatlakozott a MÁV-Volán-csoport a Múzeumok éjszakája rendezvénysorozathoz. Június 25-én többek között Szolnokon, Nagykanizsán, Szentesen, Szegeden, Miskolcon, Szombathelyen, Debrecenben és Budapesten várják az érdeklődőket számos programmal, köztük vasúttörténeti kiállításokkal, épületbejárásokkal és műhelylátogatásokkal a vasutasok - közölte az MTI-vel az MÁV-csoport szerdán.

Székesfehérváron, a MÁV VAGON területi központjában a látogatók megismerhetik a 130 éves múltra visszatekintő vasúti javítóüzem működését, a vasúti járműjavítás és járműalkatrészek gyártását, valamint betekintést nyerhetnek egy tradicionális vasúti kovácsműhely munkájába is.

A debreceni MÁV-székházban "A vasúti távközlés története" című kiállítás látogatható a Múzeumok éjszakáján, amelyen különféle morzetávírókkal, távgépírókkal, induktoros (kurblis) és számtárcsás telefonokkal, régi és újabb vasúti távközlő berendezésekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Püspökladányban, a Püspökladány-Törökszentmiklós vonalszakasz utastájékoztató rendszerét vezérlő számítógépet, továbbá az állomás elektronikus biztosítóberendezését mutatják be.

Pécsett a Pusztaszabolcs-Dombóvár és a Dombóvár-Pécs központi forgalomirányító (KÖFI) központba várják a látogatókat. Kecskeméten, Dombóváron, Petőfiszálláson és Mártélyon vasúttörténeti kiállításokat tekinthetnek meg a látogatók a Múzeumok éjszakáján.

Helyi hírekvasútmúzeumDombóvár