2024.04.20, Szombat
Összefogással fejlesztik a dombóvári idősek otthonát
Máltai Szeretetszolgálat

Összefogással fejlesztik a dombóvári idősek otthonát

magyarepitok.hu

2022.10.28. 16:29

Apró lépésekben haladnak a javításokkal.

Hirdetés

A Máltai Szeretetszolgálat dombóvári Gondviselés Háza Aranysziget Idősek Otthona folyamatosan azon dolgozik, hogy ne csak ellássák a lakókat, hanem tartalmasabb és minél színvonalasabb életet élhessenek.

Apró, de annál fontosabb lépéseket követve fejlesztik az otthont. Nemrég fejeződtek be az idei évre tervezett fejlesztések-beruházások, amelyek sokszor kevésbé látványosak, de annál fontosabbak. Az ellátás biztonság érdekében a konyha gépesítése (mosogatógép és tejeshűtő beszerzése) mellett egy korszerű gyógyszerelőszekrény szolgálja a biztonságos ellátást.

Az idei évre jellemző hőség az időseket különösen érzékenyen érinti, ezért több helyiségben (étkezők, mosoda, kezelőszobák) klímakészülékekkel igyekszik az intézmény ezt kezelni. Hasonló okokból történt az emeleti részlegen tetőablakcsere is. Nagyban javítja a komfortérzetet az épületben zajlott festés-mázolás, ill. egy teakonyha és egy tárgyaló kialakítása.

 

 

Az épület alatt törökkori pince található, amely hosszú évek óta kihasználatlanul állt. Az elektromos hálózat teljes korszerűsítésére és cseréjére ezúttal sor kerülhetett. Ebben a Máltai Szeretetszolgálat Esterházy Miklós Technikum villanyszerelő tanulói voltak az intézmény segítségére, akik szakmai gyakorlatuk keretében segítettek az intézménynek.

 

 

- Régóta jó kapcsolat van a két intézmény között, ahol tudjuk, támogatjuk egymást. – mondta  Horváthné Gyánó Bernadett, az idősotthon vezetője - Nagyon sok segítséget kapunk az ott tanuló diákok munkája révén, ami nem kis költségmegtakarítást jelent számunkra. Az együttműködésünk keretében mi pedig szakmai gyakorlatra fogadjuk az ott tanuló diákokat, elsősorban a szociális gondozó és ápolói területen, illetve szakácsokat. A Máltai Szeretetszolgálat keretei közt működik Dombóváron a Gondviselés Háza Platán Idősek Otthona is. Az épület energetikai korszerűsítése érdekében nemsokára elindulnak a szükséges beruházások, amelyek egy rentábilis, ugyanakkor jobb életkörülményeket biztosító idősek otthonát eredményeznek majd.

Helyi hírekDombóvárIdősek OtthonaMáltai Szeretetszolgálat