2019.08.22, Csütörtök

beruházás

Új épületbe költözött a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2019.02.11

Aktuális

Bartók Péter tű. ezredes, dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott és dr. Balázs Gábor tű. ezredes vágta át a nemzeti színű szalagot a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ma átadott új irodaépületén.

Civil házak újulhatnak meg Tolnában

2018.10.19

Aktuális

Két támogatási kérelmet – játszóterek építésére, illetve tolnai civil ház átalakítására-felújítására – nyújt be a tolnai önkormányzat az úgynevezett CLLD-pályázat keretében – döntött a tolnai képviselő-testület legutóbbi ülésén.

Két és fél milliárdot fordít a gáz- és áramhálózatra az E.ON Tolnában

2018.06.19

Gazdaság

Két és fél milliárd forintot fordít 2018-ban az E.ON-csoport áram- és gázhálózati beruházásokra, üzemeltetésre Tolna megyében - mondta a cég dél-dunántúli áramhálózati társaságának vezérigazgatója kedden Szekszárdon.

Újabb beruházások indulhatnak el Pakson

2018.05.09

Aktuális

Források átcsoportosításáról határozott a képviselő-testület, így újabb kiviteli tervvel rendelkező beruházások indulhatnak el idén Pakson. A döntés eredményeként elkezdődik többek között a Paksi Életfa Idősek Otthona és az Anna utca felújítása, valamint elkészülhet a Városháza és a központi park korszerűsítése.

Növelte árbevételét Tolna műszaki textíliákat gyártó cége

2018.03.27

Gazdaság

Mintegy öt százalékkal növelte árbevételét 2017-ben a műszaki textileket gyártó Tolnatext Bt. 2017-ben, amely idén ennél nagyobb növekedésre számít - közölte a cég ügyvezető igazgatója az MTI-vel.

Szekszárd térségében 1,2 milliárd forintos útprogram indul

2018.02.14

Aktuális

A Terület- és Településfejlesztési Operatív program 1,2 milliárd forintos támogatásával 8,8 kilométernyi közutat újít fel és 9,4 kilométernyi kerékpárutat épít a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Szekszárd térségében.

Újabb területek kaptak kiemelt fejlesztési státuszt Pakson

2018.01.20

Aktuális

A soron kívüli ülés összehívására néhány határidős kérdés napirendre vétele miatt volt szükség – indokolta Szabó Péter. A város polgármestere példaként hozta fel azt, hogy három terület kiemelt fejlesztési státuszáról kellett dönteni, hogy felgyorsítsák a beruházásokat.

Új, 2,7 millió eurós üzemcsarnok épül Szekszárdon

2017.11.09

Aktuális

Új, 5 ezer négyzetméteres üzemcsarnokot épített 2,7 millió eurós beruházással a szekszárdi Adval Tech Plant 2 Kft. - közölte a svájci tulajdonú autóipari cég ügyvezető igazgatója az MTI-vel.

Pécsi Törvényszék: jogerős a Paks 2 beruházás környezetvédelmi engedélye

2017.10.26

Aktuális

Jogerőre emelkedett a Paks 2 beruházás környezetvédelmi engedélye.

2019-ben már a megújult Duna-part adhat helyet a Bárka Fesztiválnak

2017.09.15

Helyi hírek

Augusztus végén eldőlt, hogy az ún. Zöld város programban, a Duna-part fejlesztésére 264 millió forintot nyert el Tolna városa.

Januárban startol a paksi bővítés

2017.08.31

Gazdaság

A jövő év legelején, januárban megindul az építkezés Pakson. A Paks II. atomerőmű építését "nem állíthatja meg most már semmi" - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten.

Egyedi játszóteret építtet a paksi önkormányzat

2017.07.24

Helyi hírek

Viza névre keresztelt, egyedi tervezésű és kivitelezésű játszóteret építtet Paks Város Önkormányzata a Báthory utcában.

Újra megnyitja paksi áruházát az Aldi

2017.06.22

Helyi hírek

Még az idén újra nyithatja paksi üzletét az Aldi. A német diszkontlánc 2008. április 17-én nyitotta meg első öt magyarországi üzletét Debrecenben, Gyulán, Nyíregyházán, Pécsett és Piliscsabán.

Napelempark épülhet az egykori hulladéklerakón

2017.05.05

Helyi hírek

Pályázati forrásból, az MVM Hungarowind Kft. beruházásaként két önálló, 0.5 MW-os napelem park valósulhat meg Pakson a régi, rekultivált hulladéklerakón.

2025-re állhat üzembe az új paksi blokk

2017.04.06

Gazdaság

A környezetvédelmi és a telephelyengedély megszerzése után a műszaki tervek elkészítésével folytatódhat a paksi beruházás.

Elkészült Dombóvár 172 millió forintos víziközmű-beruházása

2018.10.26

Aktuális

A város képviselő-testülete kénytelen volt 172 millió forintot arra költeni, hogy új víz- és szennyvíz-hálózatot építtessen ki a Földvár utcában, valamint az annak környékén lévő önkormányzati tulajdonú ingatlanokhoz.

Letették az Alsónyék és Bátaszék között épülő kerékpárút alapkövét

2018.07.06

Gazdaság

A településvezető Bátaszéki kollegájával, Bozsolik Róberttel, valamint Fehérvári Tamással, a Tolna Megyei Közgyűlés elnökével leplezte le a város határában elhelyezett alapkövet, amely a TOP-os forrásból készülő kerékpárút beruházás kezdetét szimbolizálja. A falu 277 millió forintos projektjének köszönhetően épül egy kilométer hosszúságú bicikliút.

40 milliós üzletházzal gyarapodott Bonyhád

2018.05.14

Gazdaság

Potápi Árpád János, a térség országgyűlési képviselője mondott köszöntőt csütörtökön a KISS-TIKE Kft. üzletházának ünnepélyes megnyitóján.

Lerakták az ország egyik legnagyobb naperőművének alapkövét Pakson

2018.03.30

Gazdaság

Pakson építi meg az MVM Hungarowind Kft. az ország egyik legnagyobb naperőművét, a 20,6 megawatt kapacitású erőmű alapkövét csütörtökön délelőtt rakták le néhány kilométernyire a paksi atomerőműtől.

Tolna 49,6 millió forintos központi plusz támogatást igényel

2018.02.24

Aktuális

A költségvetés működési mérlege úgy kerül egyensúlyba, hogy a város plussz támogatást igényel az államtól.

Megújul Szekszárdon a rendelő és a Dienes-iskola is

2018.01.26

Aktuális

A szekszárdi közgyűlés csütörtökön nyílt ülésen közel negyven napirendi pontról tárgyalt. Több, pályázatokkal kapcsolatos döntés is született, van közöttük nem szokványos megoldás is.

Kiemelt beruházássá minősítette a kormány a magyarországi mobilhálózat-fejlesztéseket

2018.01.04

Aktuális

A napokban meghozott rendeletében nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a magyarországi távközlési szolgáltatók nagy sebességű mobil hírközlési (4G, 4G+, 5G) hálózatfejlesztési beruházásait a kormány - áll a Digitális jólét program (Djp) titkársága által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben.

Másfél millió ember árvízi biztonságát növeli a Tisza menti beruházás

2017.11.04

Aktuális

A Tisza és hazai vízgyűjtőjének átfogó árvízi ellenőrzését, valamint az árapasztó tározórendszer működtetésének összehangolását teszi lehetővé az a fejlesztés, amely 2,5 milliárd forint uniós és állami támogatásból, másfél év alatt valósul meg a folyó mentén - közölte a projekt szakmai vezetője.

Brüsszel: hasznot ígér Paks II.

2017.10.09

Aktuális

A Paks II. projekt csak fél százalékkal ígér kisebb hozamot annál, mint amennyit egy piaci befektető elvárna.

Több megyében is érezteti majd hatását a paksi bővítés

2017.09.07

Aktuális

Lázár János szerint az atomerőmű és a napenergia közelebb viheti Magyarországot ahhoz, hogy ne kelljen áramot vásárolnia külföldről, így garantálhatja az ország áramellátásának függetlenségét.

Energetikai felújítást kap a bonyhádi zeneiskola

2017.08.22

Helyi hírek

Bonyhád Város Önkormányzata 2017. augusztus 1-jén elkezdte A bonyhádi zeneiskola épületének energetikai korszerűsítése elnevezésű projekt megvalósítását.

Szekszárdon nyitja meg új szupermarketjét az Auchan

2017.07.08

Gazdaság

Az Auchannál tavaly 9,8 milliárd forintot fordítottak beruházásokra, ebben az évben 12 milliárdot, jövőre pedig 17 milliárdot szánnak ilyen célra. A vállalat augusztusban megnyitja első szupermarketjét Szekszárd belvárosában.

Tucatnyi fejlesztés várható Szekszárdon

2017.05.18

Gazdaság

Idén több cél is vezérli az E.ON csoport hálózati elosztó társaságait: Szekszárdon villamos- és gázvezetékeket, közvilágítási kábeleket cserél, illetve épít ki saját beruházásban az E.ON.

Több tavon is helyreállítást végez a Duna-Dráva Nemzeti Park

2017.04.21

Aktuális

Több mint fél milliárd forintos beruházással a Bezerédi Duna-ágon, a dávodi Földvári-tónál, valamint a karapancsai erdei tavaknál is rehabilitációt végez a Duna-Dráva Nemzeti Park.

A tervezettnél jóval több beruházás valósulhat meg Pakson

2017.03.16

Gazdaság

Tíz és fél milliárdos főösszeggel fogadta el Paks idei költségvetését a képviselő-testület.