2024.04.19, Péntek
Elkészült a Kömlődi utca teljeskörű felújítása Pakson
Illusztráció: Bernát Benjámin/magyarepitok

Elkészült a Kömlődi utca teljeskörű felújítása Pakson

telepaks.net

2020.09.24. 12:09

A beruházásnak köszönhetően 460 méter utcaszakasz újult meg.

Hirdetés

Megkezdődött a Kömlődi utca műszaki átadása - olvasható a telepaks.net oldalán. A beruházás értéke megközelíti a nettó 461 millió forintot, a kivitelezést a Real-Rent Kft. és a Bau-Team Építőipari és Vállalkozási Kft. szakemberei végezték.

Szabó Péter polgármester úgy tájékoztatott, hogy 460 méter utcaszakasz újult meg, a járdák térkő burkolatot kaptak, az út felületét pedig az utca sajátosságaihoz igazították a szakemberek. Eső, zivatar esetén ez a felszín sokkal jobban elvezeti a csapadékvizet, illetve az érdes felületnek köszönhetően nehezebben alakulhat ki tükörjég az úttesten.

Az út- és a járdaburkolat cseréje mellett a légkábeleket föld alá vitték, valamint új kandelábereket helyeztek ki ledes lámpatestekkel.

A kivitelőknek vízgyűjtő területen kellett dolgozniuk, azonban mivel a tervezők kihasználták a terep adta lehetőségeket, a nehézségek ellenére egy gyönyörű utca készült el. Rengeteg növényt ültettek, nagyon szép, komfortos lett az utca. Az épített környezet és a természet találkozásánál tehát kifogástalan átmenetet képeztek a szakemberek, amely annak is köszönhető, hogy a fejlesztés során a lakók egyéni igényeit is figyelembe vették a kivitelezők – mondta a projektzáró sajtótájékoztatón Pálmai Klára, az egyes körzet képviselője.

Helyi hírekPaksReal-Rent Kft.Bau-Team Építőipari és Vállalkozási Kft.útépítésberuházás