2020.09.21, Hétfő

Hirdetés

A Foglalkoztatás 2020 programban 182 millió forint érhető el
MTI Fotó: Bruzák Noémi - Megváltozott munkaképességűek dolgoznak az IRMÁK Nonprofit Kft. Albertirsai Speciális Foglalkoztató Otthon és Intézményei albertirsai központjában 2020. augusztus 14-én.

A Foglalkoztatás 2020 programban 182 millió forint érhető el

MTI

2020.08.15. 08:00

Szeptember 10-ig lehet pályázatokat beadni a Foglalkoztatás 2020 programban, amelyben 182 millió forint érhető el megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának támogatására - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára pénteken Albertirsán.

Hirdetés

Fülöp Attila elmondta, hogy ötödik alkalommal írták ki a pályázatot, amelynek célja a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatását és munkaerőpiaci integrációját segítő programok támogatása.

A pályázaton elnyerhető legkisebb támogatás egymillió, a legnagyobb nyolcmillió forint. Fontos újítás, hogy csak olyan pályázat adható be, amelynek benyújtója együttműködik nyílt piaci cégekkel, hogy a megváltozott munkaképességűek által előállított termékek, szolgáltatások megjelenjenek a piacon - fűzte hozzá az államtitkár.

A szociális ügyekért felelős államtitkár beszélt arról, hogy a pályázatok benyújthatók a Nemzeti Fogyatékosságügyi és Szociálpolitikai Központ internetes oldalán, az nfszk.hu-n, ahol a pályázáshoz szükséges minden információ megtalálható.

Hozzátette, a támogatások legfontosabb célja, hogy azok is naponta dolgozhassanak, akiknek a munkaképességük valamiért megváltozott.

AktuálisFoglalkoztatás 2020 programmegváltozott munkaképességű emberekfoglalkoztatás