2018.07.22, Vasárnap

Szekszárd

Kodály előtt tiszteleg a Vármegyeházi Esték új műsora

2017.02.28

Kultúra

2017. március 12-én, vasárnap 17 órakor Szekszárdon, a Vármegyeháza díszermében a Szekszárdi Gárdonyi Zoltán Református Együttes és a Cantemus Kórus emlékhangversenyével Kodály Zoltánra, háromszoros Kossuth-díjas magyar zeneszerzőre, zenetudósra, zeneoktatóra, népzenekutatóra emlékezik.

Blokkolóórával gazdagodott a Wosinsky Mór Megyei Múzeum

2017.02.23

Aktuális

2017. február 20-án Dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott átadta a Wosinsky Mór Megyei Múzeum Újkortörténeti Gyűjteménye számára a Szekszárd, Szent István tér 11-13. sz. alatti épület egykori blokkolóóráját.

Sci-fi-be illő kiállítás nyílik Szekszárdon

2017.02.20

Kultúra

2017. február 24-én a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központban három fiatal Szabó Dezső-ösztöndíjas művész kiállításának bemutatására kerül sor, ahol immár hatodik alkalommal adják át a Tolna megyei vagy a megyéhez kötődő fiatal alkotóknak szánt ösztöndíjakat.

Diplomaátadó ünnepséget tartottak Szekszárdon

2017.02.14

Aktuális

2017. február 11-én diplomaátadó ünnepségre került sor a PTE KPVK szekszárdi campusán. Az eseményen turizmus-vendéglátás, környezetkultúra, óvodapedagógus, illetve tanító szakos, végzős hallgatók vették át okleveleiket.

Tetőfelújítást végeztek a Szekszárdi Szakképzési Centrum épületén

2017.02.08

Aktuális

Végéhez ért a Szekszárdi Szakképzési Centrum Esterházy Miklós Szakképző Iskola és Kollégium tetőfelújítása. A beruházás mintegy 30 millió forintba került.

Debrecen prémium vörösbora lett a szekszárdi Bodri Pincészet kékfrankosa

2017.01.23

Aktuális

Mintegy egy hektáros szőlőbirtokot vásárol Debrecen az érmelléki borvidéken, s ezzel jelképesen is hozzájárul az egykor a város szőlőskertjének tekintett térség fejlesztéséhez. Pénteken egy sajtótájékoztató keretében mutatták be a száz hazai bormintából kiválasztott 2017-es debreceni borokat.

A világ legnagyobb borászati vásárán szerepelhet a szekszárdi Dúzsi Tamás Pincészete

2017.01.19

Kitekintő

Március 19-e és 21-e között tíz magyar borvidékről húsz termelő kap lehetőséget arra, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség szervezésében a magyar közösségi standon bemutatkozzon a düsseldorfi ProWein borszakmai vásárán.

Korszerűbb közvilágítás jött létre Szekszárdon

2017.01.19

Aktuális

Befejeződött a közvilágítás bővítése Szekszárdon. A 139 millió forintos beruházást saját forrásból valósította meg a város önkormányzata.

Komolyzenei hangversennyel ünneplik a magyar kultúra napját Szekszárdon

2017.01.13

Kultúra

Január 20-án Fischer Annie-ösztöndíjas előadóművészek koncertjével ünneplik a magyar kultúra napját a Művészetek Házában, Szekszárdon. A koncerten négy fiatal tehetség lép fel, és bemutatkozhat a szekszárdi Liszt Ferenc Zeneiskola egy fuvolistája is. A hangverseny műsorán Kodály, Liszt és Bartók művei is szerepelnek majd.

A szekszárdi borok most alulmaradtak a Magyar Borszakírók Köre versenyén

2017.01.09

Aktuális

A Magyar Borszakírók Köre által létrehozott Magyar Bor Nagydíjat első alkalommal a tokaj-hegyaljai Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet 2013-as Szent Tamás Furmintja és az egri Thummerer Pince 2012-es Egri Bikavér Grand Superiorja nyerte el. Szekszárdot 3 bor képviselte.

Adjon nevet a legújabb szekszárdi kékfrankosnak!

2016.12.20

Kultúra

Adj nevet a bornak! címen névpályázatot hirdettek a kékfrankos fajta népszerűsítésére. Nyolc budapesti borbár, egy szekszárdi pince, egy borkereskedés és egy bormédium összefogásából születik az a kékfrankos bor, amellyel a kezdeményezés résztvevői a Kárpát-medence egyik legfontosabb szőlőfajtájára szeretnék felhívni a figyelmet.

Nyilvánosságra hozták a Borászok Borásza díj 2017-es jelöltlistáját

2016.12.01

Aktuális

Idén 5 szekszárdi pályázhat a Borászok Borásza díj elnyerésére. A legtöbb jelölést a Tokaj-hegyaljai termelők kapták a 2017-es jelöltlistáján.

Megújult a Hungária Takarékszövetkezet szekszárdi fiókja

2016.11.18

Helyi hírek

Horváth István országgyűlési képviselő, dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott, Ács Rezső polgármester és Gáspár Csaba igazgató a nemzeti színű szalag átvágásával ünnepélyes keretek között adták át a 100%-ban magyar tulajdonú Hungária Takarékszövetkezet megújult szekszárdi fiókját.

Felújították a német nemzetiségi óvodát Szekszárdon

2016.10.12

Helyi hírek

Jövőre az ideihez képest negyedével nő a nemzetiségi intézmények támogatása.

Megnyílt és az idei évadban 60 előadást tervez a Magyarországi Német Színház

2016.09.29

Helyi hírek

Hivatalosan is megnyílt szerdán Szekszárdon a megújult Magyarországi Német Színház (Deutsche Bühne Ungarn - DBU). Az ünnepélyes évadnyitón az emberi erőforrások minisztere a hazai német kultúra megtartásának fontosságáról beszélt.

Szekszárdon is megújulnak a nevelési-oktatási intézmények

2017.02.25

Gazdaság

A Földművelésügyi Minisztérium kiemelt feladatának tekinti, hogy a fenntartásában működő nevelési-oktatási intézmények állapota megfeleljen a 21. század követelményeinek. Az iskolahálózat fejlesztésének keretében, a pályázati lehetőségeknek köszönhetően tanítási épületek, kollégiumok, tangazdaságok, tanműhelyek megújítása folyik országszerte.

A Regölyért Egyesület lett az idei Év Tolna Megyei Civil Szervezete

2017.02.20

Aktuális

Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke és Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkár átadták az „Év Tolna Megyei Civil Szervezetének” járó elismeréseket, valamint a „Bazsonyi Arany Mecénás Díjat” a Civilek Napja alkalmából a szekszárdi Vármegyeházán.

Bővül a szekszárdi kerékpárút-hálózat

2017.02.15

Gazdaság

A bővítés négyszáztíz millió forintos beruházásból valósulhat meg. A fejlesztéssel a tolnai megyeszékhely több pontján is megváltozik a közlekedés.

Beiktatták az új tűzoltóparancsnokot Szekszárdon

2017.02.08

Aktuális

A Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságnak egy újdonságot is hozott a 2017-es év, hiszen Győri Lajos tű. alezredes személyében február 1-jétől új parancsnokkal kezdenek munkához.

Napelemparkot építenek a szekszárdi Balassa János Kórházban

2017.01.25

Aktuális

Szekszárdon 250 millió forintos beruházással 555 kilowatt teljesítményű napelemparkot épít a Tolna Megyei Balassa János Kórház.

Egy fiatal erdélyi író nyerte el az idei Mészöly Miklós-díjat

2017.01.20

Kultúra

Idén Szabó Róbert Csaba, fiatal erdélyi író kapta a Mészöly Miklós-díjat, amelyet csütörtökön, a névadó születésének 96. évfordulóján adtak át Szekszárdon.

Honvéd kadétképzésre várják a haza védelmére kész diákokat

2017.01.19

Aktuális

Honvéd kadétképzés indul szeptemberben a Szekszárdi Szakképzési Centrum Ady Endre Szakképző Iskolája és Kollégiumában. A Honvédelmi Minisztérium közlése szerint az új képzési forma bevezetése "a haza védelmére kész felnövő generáció kinevelését" szolgálja.

Digitális gazdasági fejlesztés jön Szekszárdra: új szolgáltató központ nyílik

2017.01.13

Gazdaság

Közel 1 milliárd forintot költ a terjeszkedésre az ügyfélkapcsolati és -szolgálati megoldásokat nyújtó Photel. A beruházás 130 munkahelyet teremt.

Közelebbről is megismerkedhetnek Mészöly Miklós műveivel a szekszárdi fiatalok

2017.01.11

Kultúra

Január 18-án Mészöly Miklós (1921-2001) műveiből vers- és prózamondó versenyt rendeznek Szekszárdon. A rendezők célja az, hogy a megméretéssel a Kossuth-díjas író életművét közelebb hozzák a fiatalokhoz.

Hétvégéig minden igénylő hozzájuthat a szociális tűzifához

2017.01.05

Aktuális

A hideg időjárási körülmények miatt Szekszárdon minden igénylő megkapja a szociális tűzifát még a hétvége előtt, amelyet saját forrásból biztosít a rászorulóknak az önkormányzat. Erről a csütörtöki sajtótájékoztatón nyilatkozott Szekszárd polgármestere.

A foglalkoztatás növeléséért kötöttek megállapodást Szekszárdon

2016.12.19

Gazdaság

Szekszárd és térsége munkaerő-piaci helyzetén hivatott javítani az a Területi Operatív Programban (TOP) megvalósuló foglalkoztatási paktum, melyet a megvalósításban résztvevő tizenöt együttműködő fél képviselője írt alá a Placcon.

Dr. Boda Vilmos nevét viseli a szekszárdi tűzoltó emlékhely

2016.11.19

Aktuális

Dr. Boda Vilmos nevét viseli mostantól a tavaly októberben átadott tűzoltó emlékhely, az emléktáblát Czövek Szabolcs tű. törzsőrmester, az emlékhely ötletgazdája leplezte le.

Hangversennyel emlékeznek Liszt első szekszárdi koncertjére

2016.10.13

Kultúra

Ünnepi hangversennyel emlékeznek a tolnai megyeszékhelyen Liszt Ferenc első szekszárdi koncertjére, amelyet 1846-ban adott a vármegyeháza dísztermében.

Portugália felé kacsintgat Szekszárd

2016.10.06

Gazdaság

Viseu portugál bortermelő várossal készít elő együttműködést a szekszárdi önkormányzat, amely újabb piacokat hozhat a magyar bornak.

Vármegyeházi Esték ősszel is

2016.09.20

Kultúra

Szeptembertől folytatódik a Vármegyeházi Esték rendezvénysorozat, melynek keretében a Tolna Megyei Kormányhivatal a Wosinksy Mór Megyei Múzeummal karöltve, színes programokkal szeretne hozzájárulni Szekszárd város, valamint Tolna megye kulturális életének színesítéséhez.