2023.06.05, Hétfő
Bővül a kerékpárút-hálózat Szekszárdon
Illusztráció - magyarepitok.hu

Bővül a kerékpárút-hálózat Szekszárdon

MTI

2023.05.11. 13:44

Több mint egy kilométerrel bővül a kerékpárút-hálózat Szekszárdon, az építkezés szeptember 30-án fejeződik be.

Hirdetés

A már zajló kivitelezéssel, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 314 millió forintos támogatásával a Kerékpárosbarát Szekszárd projekt második és harmadik üteme valósul meg - írta közleményében a város önkormányzata.

A második ütemben az újvárosi temetőtől a palánki körforgalomig 578 méter hosszú, elválasztás nélküli gyalogút és kerékpárút épül a Palánki út déli oldalán a járda szélesítésével, megerősítésével. A harmadik ütemben a palánki körforgalomtól a város határáig 735 méteres, kétirányú kerékpárutat építenek a Palánki út keleti részén.

A városban a jelenlegi 7,4 kilométernyi kerékpárút így további 1,3 kilométerrel bővül.

A projektre 2016-ban nyert el 410 millió forintot az önkormányzat. A polgármesteri hivatal közlése szerint az első és negyedik ütem - amely a belvárosban kialakítandó kerékpárutakat és a biciklis forgalomnak a város északi széléig történő kivezetését tartalmazta - azért maradt el, mert a költségek növekedése miatt át kellett ütemezni a fejlesztést.

Arra is kitértek, hogy egy másik, szintén már elkezdődött, TOP-os projekt részeként további 7 kilométer kerékpárút épül, amely a belváros összeköttetését teremti meg a gemenci erdővel a Keselyűsi út mentén a keselyűsi hajóállomásig.

Helyi hírekSzekszárdkerékpárútkerékpárút-építés