2023.09.30, Szombat

Szekszárd

Új névadó szponzora van a KSC Szekszárdnak

2023.09.28

Helyi hírek

Új névadó szponzora van az eddig Atomerőmű KSC Szekszárd néven szerepelt női kosárlabdaklubnak, amely a bajnoki rajt előtt hároméves támogatói szerződést kötött a szekszárdi Tarr Kft.-vel.

A szekszárdi Wosinsky Mór Múzeumban folytatódik a Magyar Géniusz Vándorkiállítás

2023.09.23

Helyi hírek

Hatalmas érdeklődés övezi a Petőfi 200 emlékév keretében megvalósuló Magyar Géniusz Vándorkiállítást. Eddig összesen 150 ezren tekintették meg a vidék géniuszait felvonultató nagyszabású tárlatot, amely szerdától a szekszárdi Wosinsky Mór Múzeumban látható - közölte az MTI-vel szerdán a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM).

Alternatív helyszínen várja az érdeklődőket a szekszárdi piac szeptember 16-án

2023.09.16

Helyi hírek

A szombati piac nem a megszokott helyen, hanem alternatív helyszínen várja az érdeklődőket szeptember 16-án.

Felújította irodaházát a szekszárdi Szakács Kft.

2023.09.12

Helyi hírek

Felújította és bővítette irodaházát, technológiai fejlesztéseket valósított meg az épületgépészettel foglalkozó, szekszárdi Szakács Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 239 millió forintos támogatásával - közölte a cég az MTI-vel.

Csaknem negyven program a Szekszárdi Szüreti Napokon

2023.09.09

Helyi hírek

Csaknem negyven program, koncertek, kiállítások, színházi előadások, borudvar várja a közönséget szeptember 14. és 17. között az idei Szekszárdi Szüreti Napokon, a tolnai megyeszékhely legnagyobb kulturális, bor- és gasztronómiai fesztiválján.

Országos szakképzési tanévnyitót tartottak Szekszárdon

2023.09.01

Helyi hírek

A szakképzésben ma új kompetenciák elsajátítására van szükség az informatika, robottechnika, mesterséges intelligencia, idegennyelvtudás terén.

Zöld Város: Áthelyezték a Liszt téri buszmegállót Szekszárdon

2023.08.29

Helyi hírek

​A Liszt Ferenc téri buszmegállót – ahol még a régi burkolat volt – néhány méterrel arrébb helyezték, így a kivitelezők tovább tudnak haladni az építkezéssel. A Zöld Város program heti tájékoztatóján az is elhangzott, hogy a következő héten, várhatóan szeptember első napjaiban megnyitják a Liszt tér déli részét, így az Auchan áruház megközelítése könnyebbé válik. A projekt továbbra is ütemterv szerint halad, a díszburkolatok készülnek. A Szent István tér kulturális központ előtti részén már a végső simítások, tereprendezés zajlik.

Az áradások után a héten Szekszárdon is gyérítik a szúnyogokat

2023.08.22

Helyi hírek

Az áradások után a héten nyolc vármegye 235 településén és a főváros hét kerületében gyérítik a szúnyogokat - tájékoztatta a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

Meghosszabbították az ingyenes lakossági LED-csereprogramot Szekszárdon

2023.08.17

Helyi hírek

A CYEB - az energiagazdálkodás szakértőjeként - LED-csere programot hirdet a lakosság számára, amelynek keretében a program résztvevői meghatározott feltételek mellett ingyen juthatnak LED-ekhez, és cserélhetik le a háztartásaikban található régi izzókat új, korszerű LED fényforrásokra.

Zöld Város: Már több helyen a térköveket rakják

2023.08.10

Helyi hírek

A bontási munkák döntő részével elkészült a kivitelező, most a végleges burkolatok alá kerülő ágyazatok lerakásán dolgoznak nagy erővel Szekszárd belvárosában.

Kizöldül Szekszárd belvárosa, másfél hektár éled újjá

2023.08.06

Helyi hírek

Mintegy másfél hektárnyi területen új burkolatot építenek, utcabútorokat, játékelemeket, növényzetet telepítenek.

Szekszárdi fotós készítette a legmenőbb fotót az országon végigsöprő viharokban

2023.07.30

Helyi hírek

Szétázol, mozog alattad az építmény, de nem foglalkozol vele, mert egy cél lebeg a szemed előtt, megcsinálni a képet, amiért jöttél.

Még lehet jelentkezni az ingyenes lakossági LED-csere programra Szekszárdon

2023.07.21

Helyi hírek

Éljen a lehetőséggel! A programba 2023. augusztus 15-ig lehet regisztrálni.

Párakapukkal is enyhítik a III. fokozatú hőségriadót Szekszárdon

2023.07.17

Helyi hírek

Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos 2023. július 15. szombat 00:00 órától 2023. július 19. szerda 24:00 óráig az ország egész területére vonatkozóan III. fokozatú hőségriasztást rendelt el. A napi középhőmérséklet várhatóan három egymást követő napon meghaladja a 27 fokot.

Hulladékszállítási tájékoztató intézmények, cégek részére

2023.07.15

Helyi hírek

2023. július 1-jét követően a MOHU, mint Koncessziós Társaság végezheti a magyarországi települési szilárdhulladék gyűjtését és gondoskodik annak kezeléséről is - tájékoztatott róla Szekszárd városi honlapja.

Zöld Város: A lakótelepi járdaépítések kezdődnek a jövő héten Szekszárdon

2023.09.26

Helyi hírek

A 65%-ot közelíti a Zöld Város Program készültsége. A Liszt tér és a Luther tér közti sétányt a kivitelező már átadta zöldítésre, elkészült a múzeum környéke és a Luther téren is napokon belül végeznek az építési munkákkal.

Segítség a kiemelkedő képességű diákoknak Szekszárdon

2023.09.18

Helyi hírek

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Oktatás, Sport és Ifjúsági Bizottsága 2023-ban is meghirdeti a kiemelkedő képességű, a városi székhelyű intézményekben tanulmányaikat folytató fiatalok és felkészítőik teljesítményeinek elismerésére a Mecénás Tehetséggondozó Támogatást.

Zöld Város: A II. világháborús emlékmű környékén is elkészült a burkolat

2023.09.15

Helyi hírek

Továbbra is az ütemezésnek megfelelően halad a Zöld Város Program építési része. Hámori Szabolcs, a kivitelező HGT Invest Kft. vezetője arról számolt be, hogy gőzerővel dolgoznak, a határidőt tartani tudják - derült ki Szekszárd városi honlapjának tájékoztatásából.

Szekszárd külterületi részein hirdettek meg nyilvános árverésre ingatlanokat

2023.09.10

Helyi hírek

Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala nyilvános árverés keretében értékesítésre hirdetett meg több ingatlant is Szekszárd külterületi részein.

Zöld Város: Elkezdődött a bíróság körüli terület felújítása

2023.09.07

Helyi hírek

Továbbra is az ütemezésnek megfelelően halad a Zöld Város Program kivitelezése. A burkolatok kétharmada már a helyére került, a Szent István téri sétányon a Babits Mihály Kulturális Központ előtt már a végső tereprendezés zajlik és hamarosan a múzeum melletti területen is az utolsó fázisához ér az építkezés.

„Tanulj, hogy boldogulj!” - tanulmányi ösztöndíj pályázatot írtak ki Szekszárdon

2023.08.31

Helyi hírek

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata a Ciklámen Tourist Idegenforgalmi Zrt. támogatásával és a Tehetségekért Alapítvány közreműködésével „Tanulj, hogy boldogulj!” elnevezéssel pályázatot írt ki általános iskolák felső tagozatos tanulói számára tanulmányi ösztöndíj elnyerésére - olvasható a szekszard.hu honlapján.

Zöld Város: a héten áthelyezik a Liszt téri buszmegállót Szekszárdon

2023.08.26

Helyi hírek

6500 négyzetméter burkolatot már leraktak a kivitelezők, így hat hét után a térkövek közel fele a végleges helyére került - derült ki Szekszárd városi honlapjának tájékoztatásából.

Szekszárdon is ünnepi programokkal készülnek Szent István Napon

2023.08.19

Helyi hírek

A magyar államalapítás ünnepének alkalmából Szekszárdon is ünnepi programsorozattal készülnek 2023. augusztus 20-án.

A víz alatt kérte meg a párja kezét egy szekszárdi férfi

2023.08.13

Helyi hírek

A nagy előkészületek ellenére Judit semmit sem sejtett meg az akcióból.

Vivaldi, Bagossy Brothers Company, Tóth Vera és sokan mások a szekszárdi Béla király téren

2023.08.08

Helyi hírek

Idén Vivaldi klasszikusa ihlette a tematikáját az MVM Zenergia koncertnek, amit a Müpában tartanak meg szeptember 2-án. A jótékonysági előadást három megyeszékhelyen óriás kivetítőn élőben, valamint online is élvezhetik majd a zenekedvelők - közölték a szervezők.

Zöld Város: már a bontási munkák többsége elkészült Szekszárdon

2023.08.02

Helyi hírek

A Zöld Város Program kivitelezése két hete zajlik. A fővállalkozó HGT Invest Kft. tájékoztatása szerint minden az ütemtervnek megfelelően halad. A bontási munkák jelentős részével mára elkészültek, a Liszt téren már a térkő szegélyek beépítése is elkezdődött és több helyszínen az építést megelőző alapozási munkák zajlanak.

Frissítette hulladékszállítási utcalistáját az Alisca Terra Nkft.

2023.07.22

Helyi hírek

A hulladékszállítási rend változásárólaz Alisca Terra Nonprofit Kft. adott ki közleményt.

Megkezdődött a belváros felújítása Szekszárdon

2023.07.18

Helyi hírek

A Zöld Város Program másik két részterületét is átvette a kivitelező HGT Invest Kft. pénteken. A munkagépek hétfőn kezdtek neki dolgozni - tájékoztatott róla Szekszárd városi honlapja.

Kétharmados készültségben a szekszárdi Ipari Park fejlesztése

2023.07.16

Helyi hírek

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata bejárással egybekötött tájékoztatót tartott az Ipari Parkban zajló fejlesztésekről.

Legyen SZEKSZÁRDI az Év Fája!

2023.07.14

Helyi hírek

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata egyöntetűen arra buzdít mindenkit, hogy szavazzanak a Szekszárdi Remete Berkenyéjére az Év Fája verseny döntőjében.