2024.03.29, Péntek
Kezdődnek a szabadtéri kulturális rendezvények Szekszárdon
Borítókép: Babits Mihály Kulturális Központ - Városi Retro Majális Szekszárd

Kezdődnek a szabadtéri kulturális rendezvények Szekszárdon

MTI

2023.04.25. 18:15

A Tánc világnapjához, a Városi retro majálishoz és a Közösségek hetéhez kapcsolódó április végi, május eleji programsorozat vezeti fel az idei szabadtéri kulturális rendezvényeket Szekszárdon - mondta a Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezető igazgatója kedden.

Hirdetés

Berlinger Attila, a tolnai vármegyeszékhelyen, a témában tartott sajtótájékoztatón közölte,

a mintegy 80 programra több száz fellépőt és érdeklődők ezreit várják.

Kitért rá: a Tánc világnapján, április 29-én az Agóra sétányon, valamint a Babits központ főbejáratánál mozgásművészeti egyesületek, csoportok mutatkoznak be, az esti "tavaszi latin bulin" kubai salsa és bachata táncot tanulhatnak az érdeklődők.

Szólt arról, hogy a Városi retro majálison, május 1-jén, a Prométheusz parkban zenekari ébresztővel, aerobikkal, hobbi és keverékkutya-szépségversennyel, oldtimer felvonulással, a Kacagó Bábszínház Piroska és a motoros farkas című előadásával, a Desperado és a Kozmix koncertjével idézik fel a "régi idők vidám hangulatát".

Tevékenységét népszerűsítő vetélkedőkkel, bemutatókkal  jelentkezik több szekszárdi sportegyesület, a Illyés Gyula Megyei Könyvtár, a Wosinsky Mór Megyei Múzeum, a katasztrófavédelem, a honvédség és a rendőrség is - tette hozzá.

Berlinger Attila a május 8. és 14. között szervezett Közösségek hete programjai közül a Szekszárdkörnyéki Foltvarró Egyesület kiállítását, az európai hangszeres és vokális korabarokk műfajokról, valamint az óvodások, iskolások képernyőtudatosságáról szóló előadást, az Alisca Brass Band koncertjét és egyebek mellett a Tolna vármegyei kórustalálkozót emelte ki.

Tréfás tusa vetélkedőt hirdettünk öttagú munkahelyi csapatoknak, iskoláknak, baráti társaságoknak, a Petőfi-emlékévhez kapcsolódó főzőversenyünk résztvevői a költő egyik kedvenc ételét, a gulyást készítik el a Prométheusz parkban - jegyezte meg.

Tolácziné Varga Zsuzsanna, a szociális és gyermekjóléti alapellátásokhoz tartozó szolgáltatásokat végző Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központjának intézményvezetője a központ május 13-án sorra kerülő családi napjára hívta fel a figyelmet.

Kézműves foglalkozásokkal, népi és ügyességi, továbbá interaktív érzékszervi játékokkal, prevenciós programokkal készülünk, a közönség találkozhat az egészségfejlesztési iroda és a szenvedélybeteg-segítő szolgálat munkatársaival is - jelezte.

Berlinger Attila rámutatott, hogy "igazi nagy fesztivál" idén is a pünkösdi fesztivál és szeptember harmadik hétvégéjére tervezett szüreti napok lesznek a tolnai vármegyeszékhelyen.

A programokról bővebb információk a www.szekszardagora.hu oldalon olvashatók.

Helyi hírekSzekszárdprogramokrendezvényMajáliskoncert