2023.06.05, Hétfő
Május 31-ig lehet tűzifát igényelni Szekszárdon
Illusztráció, unsplash.com

Május 31-ig lehet tűzifát igényelni Szekszárdon

szekszard.hu

2023.05.13. 10:00

A következő téli szezonnal kapcsolatos tűzifa igénylésről tartott sajtótájékoztatót a városházán Gréczy-Félegyházi Gyöngyvér, a Szociális, Egészségügyi, Környezeti és Fenntarthatósági Bizottság elnöke.

Hirdetés

A legfontosabb, hogy a korábbi években megszokottakhoz képest változott az igénylés dátuma. Idén szeptember helyett a mostani hónap végéig, május 31-ig van lehetőség szociális rászorultság alapján kapható tűzifa igénylésére a szekszárdiaknak, a város bel-, és külterületein élőknek - tájékoztatott róla Szekszárd városi honlapja.

A juttatás korábban „kályhakészre” feldolgozott tűzifa formájában érkezett a háztartásokhoz, tavaly viszont már a Közgyűlés pénzzel segítette a rászorulókat ami idén is így marad. A juttatás összege 120 ezer forint, amit a fa vételére, szállítására, aprítására lehet felhasználni.

A rendelet szerint az egyedül élők akkor igényelhetnek tűzifát, ha nettó jövedelmük nem haladja meg a 71 250 forintot, a családban élők akkor, ha az egy személyre eső összeg legfeljebb 57 ezer forint, egyedül élő nyugdíjas esetén pedig 85 500 forint a határ. Szociális tűzifa, illetve annak megfelelő összeg évenként egy lakóingatlanban, egy alkalommal, egy személynek adható.

A kérelem letölthető ide kattintva, vagy átvehető a polgármesteri hivatal Szociális osztályán (Szekszárd, Bezerédj utca 2.), ahol a kitöltésben is segítenek az ügyintézők.

Helyi hírekSzekszárdtűzifa