2023.09.30, Szombat
Tarka programot kínál a bonyhádi fesztiválhétvége
Tarka Hétvége - Facebook: Tarka Marhafesztivál - 2018

Tarka programot kínál a bonyhádi fesztiválhétvége

bonyhad.hu

2019.08.09. 10:00

„Minden eddiginél színesebb és változatosabb lesz a Tarka Marhafesztivál” – hangzott el a hétvégi gasztrokulturális rendezvényt felvezető csütörtöki sajtótájékoztatón.

Hirdetés

Filóné Ferencz Ibolya elmondta, hosszú hónapok munkájának gyümölcse érik be a pénteki és a szombati programok megvalósításával, amelyben a város és annak közüzemi cégei mellett a Vörösmarty Mihály Művelődési Központ és a Magyartarka Tenyésztők Egyesülete vállalt nagy szerepet. Bonyhád polgármestere a hétvége eseményei közül kiemelte a testvértelepülési jubileumok megünneplését: a németországi Wernauval harminc, míg az erdélyi Borszékkel öt évvel ezelőtt fűzték szorosabbra a barátságukat az együttműködési megállapodás aláírásával, amelyet szombaton erősítenek meg az ünnepi képviselő-testületi ülésen. – Nyáron sem áll meg a munka a Városházán, köszönhetően a párhuzamosan zajló beruházásoknak, fejlesztéseknek, de ez a hétvége a kikapcsolódásról és a közösségteremtésről szól. Szeretettel hívok és várok mindenkit a fesztiválon! – tette hozzá Filóné Ferencz Ibolya.

– A jó hangulat, a kiváló koncertek és a gasztronómiai kínálat is hozzájárul a rendezvény sikeréhez – ezt már Vizin Balázs hangsúlyozta. A város kommunikációs munkatársa a programok sorából kiemelte a péntek este 19 órakor kezdődő EDDA Művek koncertet, valamint a szombaton 20 órától színpadra lépő Magna Cum Laude zenekart. Továbbá megjegyezte, hogy a facebook.com/bonyhadvarosoldala közösségi felületen élő közvetítést, a fellépőkkel készült beszélgetéseket és folyamatosan frissülő képgalériákat láthatnak. Vasárnap pedig a Sommerfest színesíti a hétvége kínálatát, a IX. Országos Sváb Szépségversennyel, amely várhatóan szintén nagy érdeklődésre tart majd számot.

A hétvége nyitórendezvénye a pénteki Országos Agrárfórum, amelyen ezúttal is aktuális kérdéseket járnak körül a meghívott előadók. Természetesen közzéppontban a Hagyományok Ízek Régiók védjeggyel ellátott magyartarka kerül, amelyből a hétvége során több mint egy tonna fogy majd el – összegezte dr. Füller Imre, a Magyartarka Tenyésztők Egyesületének ügyvezető igazgatója.

AktuálisTarka MarhafesztiválBonyhádTolna megye