2018.07.22, Vasárnap

Szekszárd

Nő a pollenkoncentráció Szekszárdon és környékén

2018.04.28

Aktuális

Szekszárdon a 16. héten az előző héthez képest jelentősen nőtt a pollenkoncentráció a levegőben.

Több mint 2000 hektár vetés pusztult ki Tolnában

2018.04.26

Gazdaság

Több mint kétezer hektáron pusztultak ki Tolna megyében őszi vetésű növények, a vetésterület túlnyomó részén ugyanakkor jó vagy közepes minőségű a búza, repce, árpa.

Országos munkavédelmi tájékoztató sorozatot tart az Agrárkamara Szekszárdon

2018.04.24

Gazdaság

Országos munkavédelmi tájékoztató sorozatot tart a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a mezőgazdaságban előforduló halásos kimenetelű munkabalesetek megelőzése érdekében, a fórum következő állomása április 26-án, Szekszárdon lesz - közölte a NAK kedden az MTI-vel.

Szekszárdon ültetik el a maribori öreg szőlő oltványát

2018.04.20

Kultúra

Szekszárdon, a római katolikus plébánia udvarán ültetik el vasárnap a világ legősibb szőlőjeként számon tartott maribori tőke egy oltványát, amelyet a szlovén parlament elnöke adományozott Kövér László magyar házelnöknek.

Ingyenes fogászati és szájüregi szűrés Szekszárdon

2018.04.17

Aktuális

A Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya fogászati és szájüregi szűrőnapot szervez 2018. április 21-én szombaton 10.00 – 16.00 óráig. A szűrésen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Szekszárd is elnyerte a Magyarországi Németek Fehér- Rozé- és Vörösbora 2018 címet

2018.04.10

Aktuális

A Mecseknádasdi Szőlő- és Bortermelők Egyesülete és a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata közös mustráján versengő legkiemelkedőbb borokat és termelőket ezúttal is nagyszabású díjátadó gálán méltatták.

Szekszárdon tartanak emelt szintű fizika érettségi vizsgát

2018.04.05

Aktuális

Jogszabály biztosítja, hogy a szóbeli fizikai érettségi vizsgát tevőknek lehetőségük legyen előre megismerni, hogy a számukra kijelölt vizsgahelyszínen az egyes mérési feladatok elvégzéséhez milyen konkrét eszközöket használhatnak.

Az NMHH Médiatanácsa meghirdette az idei Huszárik-pályázatot kisfilmek készítésére

2018.04.01

Aktuális

A kisjátékfilmek és kísérleti filmek gyártását támogató Huszárik Zoltán-pályázat meghirdetéséről döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, emellett másfél millió forinttal támogatja a Friss Hús fesztivál három díjazottját - közölte az NMHH Kommunikációs Igazgatósága szombaton az MTI-vel.

Édesapák napja Szekszárdon

2018.03.26

Aktuális

Szent József az édesapák védőszentje, így március 19-én a katolikus tradíció alapján az apákat köszöntik. Ehhez kapcsolódva a korábbi hagyományoknak megfelelően a 25 éves szekszárdi Szent József Iskolaközpontban idén is megszervezték az apák napját.

Az új RÁBA tűzoltó gépjármű kezeléséből tettek vizsgát Dombóvár és Szekszárd tűzoltói

2018.03.21

Aktuális

A RÁBA Aquadux-X 4000-es gépjárműfecskendő kezeléséből vizsgáztak a Dombóvári és Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltói március 21-én.

Huszonhat óvoda kapott idén Kincses Kultúróvoda címet

2018.03.19

Aktuális

Huszonhat óvoda vehette át idén a Kincses Kultúróvoda címet, amellyel az azonos címmel meghirdetett, az óvodai és a kulturális intézményrendszer együttműködésének erősítésére kiírt pályázat nyerteseit jutalmazták.

Szekszárd és Tamási élelmiszerüzeme is exportálhat Tajvanra

2018.03.10

Gazdaság

Újabb 8 baromfi vágóhíd, valamint 1 baromfi- és 2 sertésfeldolgozó üzem kapta meg az exportengedélyt a tajvani Állat- és Növény-egészségügyi Ellenőrzési és Karantén Hivataltól (BAPHIQ) - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) szombaton az MTI-vel.

A dunaszerdahelyi galéria gyűjteményéből nyílik kiállítás Szekszárdon

2018.03.07

Aktuális

A 20. század végi és a kortárs magyar képzőművészet jelentős alkotóinak műveit állítja ki a szekszárdi Művészetek Háza a Dunaszerdahelyi Kortárs Magyar Galéria gyűjteményéből válogatva.

Nagy ugrásra készül Tolnában három építőipari cég

2018.03.06

Aktuális

A bátaszéki Alisca Bau, a tamási Tam-Bau és a szekszárdi SZ+C Stúdió megrendelései is jelentős növekedést vetítenek előre.

Ingyenes szűrőbusz Szekszárdon

2018.02.27

Aktuális

Az "Egészséges Magyarország" program keretében ingyenes szűrőbusz várja az érdeklődőket Szekszárdon a Garay téren 2018. március 1-jén 10 és 16 óra között, ahol bőrgyógyászati szűrővizsgálattal és dietetikai valamint életmódtanácsadással állnak a járókelők rendelkezésére.

Itt ehetsz jókat idén nyáron - Elindult az országjáró Street Food Konvoj

2018.04.27

Aktuális

Idén tavasszal újra elindult az országjáró Street Food Konvoj, hogy minél több vidéki városba elvigye a minőségi utcai gyorsételeket. A csapat áprilistól szeptemberig 14 városba látogat majd el, Soprontól Pécsen át Nyíregyházáig szinte minden megyét érintve.

Arany Jánosra emlékeznek Szekszárdon

2018.04.25

Kultúra

2018. április 26-án, csütörtökön 17 órától Hubert Ildikó irodalomtörténész tart előadást Szekszárdon, a Vármegyeházán "Tűnődések Arany János: Naív eposzunk című tanulmányáról", melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk.

A Tüske Pince Szekszárdi Bikavér 2016 is részt vesz a Kékfrankos Április Nagykóstolón

2018.04.20

Aktuális

Tizenöt borvidék több mint ötven termelőjének száznál is több borát ismerhetik meg a látogatók a Winelovers által szervezett Kékfrankos Április Nagykóstolón szombaton Budapesten.

Utcára mennek a művészek - Szekszárdon is!

2018.04.19

Kultúra

Utcaművészeknek szerveznek országos versenyt 9 magyar nagyváros közreműködésével. A Street Art Show-n mindenki részt vehet, aki az utcán is meg tudja győzni a közönséget a tehetségéről, a győztesről ugyanis minden helyszínen a nézők szavaznak majd. A területi fordulók után a legjobbak jövő májusban a fővárosban mutatkoznak be újra, ahol eldől majd, ki a legjobb utcaművész Magyarországon.

Gyermekre leltek a szekszárdi járőrök

2018.04.14

Aktuális

A kisfiú eltűnését szülei még nem is jelentették, mikor a rendőrök már megtalálták.

Így pótolja a statikai okok miatt bezárt uszodáját Szekszárd

2018.04.10

Helyi hírek

Már a kivitelezője is megvan az élményfürdőben a főépülethez kapcsolódó új sportuszodának.

Csaknem tíz százalékkal növelte árbevételét a szekszárdi Tolnagro-csoport

2018.04.03

Gazdaság

Csaknem tíz százalékkal, másfél milliárd forinttal növelte árbevételét 2017-ben a szekszárdi székhelyű, árbeeket forgalmazó Tolnagro Kft., amely idén is a forgalom 5-10 százalékos növelését tervezi - közölte a cég az MTI-vel.

A paksi Deák iskola és az ESZI jutott tovább a katasztrófavédelmi versenyen

2018.03.26

Aktuális

Szekszárdon, Dombóváron és Pakson is megtartották a katasztrófavédelmi ifjúsági verseny helyi fordulóját.

Idén is egy 2012-es házasítás lett a legjobb vörösbor Szekszárdon

2018.03.23

Kultúra

Idén is a 2012-es évjáratból került ki a legjobb vörösbor a szekszárdi borversenyen, ezúttal a Bodri Pince egy házasítása nyert el a díjat.

Halőri tanfolyam indul Szekszárdon

2018.03.21

Aktuális

A Tolna Megyei Kormányhivatal Szekszárdi Járási Hivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály Földművelésügyi Osztálya halászati őri/társadalmi halőri tanfolyamot és alapvizsgát szervez. A tanfolyamon való részvétel feltétele a vizsgának!

Leromlott városrészeket újítanak meg 180 millió forintos keretből Szekszárdon

2018.03.14

Aktuális

Csaknem 180 millió forintos ráfordítással leromlott állapotú városrészekben újít fel lakásokat Szekszárdon az önkormányzat - közölte a város polgármestere az MTI-vel.

Szekszárdi és tolnai pincészet is a legmagasabb pontszámot kapta az XVII. Országos Syngenta Borversenyrenyen

2018.03.09

Aktuális

Rekordszámú, összesen 539 nevezés érkezett az ország valamennyi borvidékéről a tizenhetedik alkalommal rendezett Országos Syngenta Borversenyre. A siófoki díjátadón a szekszárdi Schieber Pincészet, a tokaji Tokajicum Borház, a tolnai Tomolik Pincészet, valamint a badacsonyi Varga Pincészet érte el a legmagasabb pontszámot és kapta a SynVino-díjakat.

Tavaszköszöntő hangversenyre invitál a szekszárdi Wosinsky Mór Múzeum

2018.03.06

Kultúra

A Tolna Megyei Kormányhivatal és a Wosinsky Mór Megyei Múzeum sok szeretettel vár minden érdeklődőt a szekszárdi Liszt Ferenc Zeneiskola tanárainak tavaszköszöntő hangversenyére 2018. március 19-én, 18 órakor a Vármegyeháza dísztermében.

Eger-Szekszárd Bikavér bortípusok párbaját rendezik meg a fővárosban

2018.02.28

Kultúra

Tizennyolc egri és tizenöt szekszárdi pincészet bikavérei mutatják meg a történelmi borfajta mai arcát az Eger-Szekszárd Bikavér Párbaj elnevezésű kóstolón pénteken a Corinthia Hotel Budapest báltermében.

Elfogadta 12 milliárd forintos költségvetését a szekszárdi önkormányzat

2018.02.23

Aktuális

Elfogadta csütörtökön idei, 12,6 milliárd forint főösszegű költségvetését a szekszárdi önkormányzat, amely 2018-ban több mint ötmilliárd forintot tervez beruházásokra.