2024.04.27, Szombat
Megnyílt a szekszárdi Családbarát Strand és Élményfürdő
Fotó: szekszard.hu

Megnyílt a szekszárdi Családbarát Strand és Élményfürdő

szekszard.hu

2023.06.22. 09:00

Június 16-án, pénteken megnyitott a szekszárdi Családbarát Strand és Élményfürdő. A város közgyűlése egy hónappal ezelőtt döntött arról, hogy a Szekszárdi Víz- és Csatornamű Kft. végeztesse el a strand felújítását. A munkához ötven millió forintot biztosított a város kölcsön formájában, amit később vissza kell fizetni az önkormányzat kasszájába, így nem a városlakók pénzén kell idén finanszírozni az esetleges veszteséget.

Hirdetés

Arról is döntés született, hogy a jövőben a fürdőt és a benne üzemelő vendéglátó egységeket is a város tulajdonában lévő Diákétkeztetési Kft. igazgatója vezeti - tájékoztatott róla Szekszárd városi honlapja.

A medencék 1800 négyzetméter burkolt felületének közel harmadát cserélték ki alig több mint egy hónap alatt. A munka a gyorsaság ellenére nem is hasonlítható a tavalyi sok kritikát kapott javításokhoz, mert ezúttal számos helyen egészen a beton alapig levésték a burkolatot és újra cserélték azt, aminek köszönhetően most egyszerre tartós és szemre is tetszetős javulást sikerült elérni. Így már semmi akadálya nem volt a vakáció kezdetére időzített nyitásnak. Az első napon a Garay János Gimnázium diákjai 500 forintos kedvezményes áron kereshették fel az élményfürdőt.

Idén reggel kilenc órától este nyolcig lehet strandolni. Aki úszni szeretne a reggeli órákban, az az egyetem uszodáját keresheti fel.

Az árak is némileg magasabbak lettek az előző évinél, viszont válthatóak továbbra is kedvezményes jegyek, a szekszárdi lakosoknak húsz százalékkal kevesebbet kell fizetniük, s a családosok gyerekekkel még nagyobb kedvezményt kapnak. A 2023-as árak ide kattintva elérhetők.

Megmaradnak a délutáni belépőjegyek 15-20 óra között, ezek azonban szekszárdi lakcímkártyával már nem olcsóbbak annyival, mint azt a korábbi években megszokhatta a közönség. Ennek oka, hogy az egyik legtöbb kritika éppen ezen a területen érte a fürdőt. Délutánra a jóval olcsóbb jegyek miatt akkora tömeg alakult ki, ami miatt sokan már nem tudták élvezni a strandolást és a kapcsolódó szolgáltatások (csúszdák, büfé) igénybevétele is nehézkesebb volt a zsúfoltság miatt. A cél, hogy idén inkább az egész napos jelenlétet válasszák a fürdővendégek, így várhatóan jobban eloszlik majd a terhelés és megszűnhet a délutáni zavaró „csúcsforgalom”.

A szezon folyamán számos külön program is várja majd a strand szerelmeseit, melyekről a sajtó és a városi médiafelületek is részletesen beszámolnak majd.

Helyi hírekSzekszárdCsaládbarát Strand és ÉlményfürdőStrand