2024.04.28, Vasárnap
Több száz gyermek táborozhat Szekszárdon
Kép: facebook.com/BabitsMihalyKulturalisKozpont

Több száz gyermek táborozhat Szekszárdon

szekszard.hu

2023.06.25. 09:00

Egyre népszerűbbek az önkormányzat által szervezett nyári táborok Szekszárdon. Az idei programokról a Babits Mihály Kulturális Központban tartottak sajtótájékoztatót a szervezésben résztvevők.

Hirdetés

Gyurkovics János alpolgármester örömét fejezte ki, hogy egyre nagyobb az érdeklődés és a város évek óta sikeresen meg tud felelni az elvárásoknak, a férőhelyek már szinte tavasszal betelnek.

Majnay Gábor, a polgármesteri hivatal Humán osztályának vezetője elmondta, hogy a vonatkozó törvény szerint az önkormányzat feladata a nyári szünetben a gyermekek napközbeni felügyeletét biztosítani azoknak, akik ezt kérik. A szekszárdi önkormányzat a tankerülettel kötött megállapodást arról, hogy az iskolai nyitvatartás ideje alatt az intézmények ellátják a felügyeletet, július 1. és augusztus 20. között viszont ez már az önkormányzat szervezésében valósul meg.

Idén a korábbi évekhez képest több szülő jelezte gyermeke részvételi szándékát, már az első héten több mint 150 kisiskolás vesz részt a programokon

A város a Babits Mihály Kulturális Központ segítségével még tavasszal sikeresen pályázott az Erzsébet táborra. Így 60 gyermek 7 héten át napi négyszeri étkezés mellett környezeti neveléssel, természetvédelemmel, egészségügyi neveléssel, népműveléssel, kézművességgel és sporttal kapcsolatos szakmai programokon vehet részt, amihez minden héten kirándulás is kapcsolódik.

A 60 főnek a részvétel térítésmentes, a többi gyermeknek az étkezésért napi 900 forint térítési díjat kell fizetnie, a szakmai programok többletköltségét pedig az önkormányzat biztosítja, hogy mindenki egyforma feltételekkel vehessen részt a táborban. A lebonyolításban mind a négy városi iskola, a Garay, a Babits, a Dienes és a Baka iskola részt vesz.

Hasonló feltételekkel szintén Erzsébet tábort szervez nyáron a város Humánszolgáltató Központja is

Tolácziné Varga Zsuzsanna igazgató tájékoztatása alapján ők négy hét alatt 120 gyermeknek tudnak színes programokat kínálni. Kirándulnak Szálkára, Bátára, Óbányára, megismerkednek Szekszárd nevezetességeivel és még számtalan foglalkozáson keresztül igyekeznek emlékezetes élményt nyújtani a szekszárdi és környékbeli gyerekeknek.

A Babits Mihály Kulturális Központ mindkét esetben részt vett a szervezésben, saját nyári napközis programokat ezért nem terveztek idén, helyszínt viszont a fentieken túl is számos üzleti alapon szerveződő napközis tábornak biztosítanak. Berlinger Attila igazgató elmondása alapján mindenki megtalálhatja a gyermeke számára érdekes és izgalmas nyári programokat Szekszárdon.

 

Helyi hírekBabits Mihály Kulturális KözpontSzekszárdtáborgyermektábor