2023.06.05, Hétfő
Tolna vármegyei rendőr- és tűzoltónap volt Szekszárdon
Kép: police.hu

Tolna vármegyei rendőr- és tűzoltónap volt Szekszárdon

MTI

2023.05.08. 12:30

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös szervezésében került sor a program lebonyolítására 2023. május 5-én - számolt be róla police.hu honlapján.

Hirdetés

Mint írták, a rendezvény pénteken 9:00 és 12:00 óra közötti időben a szekszárdi Prométheusz parkban került megrendezésre. Az érdeklődőket mindkét testület munkatársai számos érdekes programmal várták.

 

A rendőrség bűnmegelőzési sátorral, fegyverbemutatóval, toborzással készült. Az érdeklődők a rendőrségi járműveket is megnézhették, „kipróbálhatták”. A drón működését-kezelését is láthatták, valamint a biztonsági öv szimulátorral is lecsúszhattak a vállalkozó kedvűek.

A park melletti részen kerékpáros ügyességi pályát állítottak fel a kollégák, ott lehetőség volt a gyakorlásra. A nappali és éjszakai látási viszonyokat biztosító „ittas szemüvegekben” célba dobás volt a feladat.

A kutyás bemutató során megtekinthették a látogatók, hogy zajlik egy igazoltatás kutyával. Mi történik, ha az intézkedés alá vonni kívánt személy közreműködő, ellenáll, vagy esetleg támad. A kutyák betanítása során használt védőeszközöket is ki lehetett próbálni.

A rendezvényen számos, helyi óvodai és általános iskolai csoport megjelent, akik hallhatóan -és láthatóan is jól érzeték magukat.

Helyi hírekSzekszárdrendőrségtűzoltó