2024.07.14, Vasárnap

Gazdaság

Több mint 400 ezer háztartás részesül a téli rezsicsökkentésből

2018.11.28

Összesen több mint 400 ezer háztartás kaphat tüzelőt, illetve támogatást a téli rezsicsökkentés keretében - derül ki a Belügyminisztérium (BM) szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményéből.

Újabb pályázati források segítik a Tolna megyei vállalkozásokat

2018.11.27

Az elmúlt időszakban lezárult munkaerő-piaci pályázatok eredményeiről, valamint a munkásszállások létesítésére és felújítására kiírt pályázat részleteiről tájékoztatta a sajtó képviselőit dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott és dr. Gonda Ádám főosztályvezető a Tolna Megyei Kormányhivatal 2018. november 26-i sajtótájékoztatóján.

A paksi beruházást is szolgálja a helyi magyar cég új üzeme

2018.11.19

A Trade-Kontakt a korábbinál négyszer nagyobb csarnokot épít, amivel 30 százalékos árbevétel-növekedésre számít.

A cukorrépa kivételével befejeződött az őszi szántóföldi növények betakarítása

2018.11.09

A cukorrépa kivételével befejeződött az őszi szántóföldi növények betakarítása, kukorica, napraforgó és szója termésekből megfelelő árualap áll rendelkezésre, biztonságos az ország ellátása, és jelentős mennyiség marad exportra is - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkára az aratási koordinációs bizottság ülését követő sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

Városfejlesztési elképzelésekről tartottak tájékoztató fórumot Pakson

2018.11.07

A Duna-part felülvizsgálatával, új városközpont kialakításával, a gesztenyesorral és inert hulladéklerakó tervezésével kapcsolatosan tartott lakossági fórumot az önkormányzat, az építési szabályozási terv módosítását készítve elő ezzel.

NAIK: idén 150 millió forintnyi bírságot szabtak ki parlagfű miatt

2018.11.05

Idén 3884 parlagfűfoltot derítettek fel, amelynek a nagysága 6548 hektár, és 150 millió forintnyi bírságot szabtak ki - összegezte az idei parlagfűszezont a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója hétfőn Budapesten.

Új szállodát adtak át Fadd-Domboriban

2018.10.28

Négycsillagos szolgáltatást nyújtó szállodát és éttermet adtak át pénteken a Tolna megyei Fadd-Domboriban, a szekszárdi székhelyű Tolnagro Kft. 1,3 milliárd forintot fordított a faddi Duna-holtág partján fekvő létesítményre.

Felkészült a karácsonyi csomagforgalomra a Magyar Posta és a NAV

2018.10.19

Felkészült a karácsonyi csomagforgalomra a Magyar Posta és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - hangzott el az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában pénteken.

Emelték az intézkedési terv fokozatát a paksi atomerőműben a Duna vízállása miatt

2018.10.17

Hármasra emelték szerdán a Duna alacsony vízállása miatt életbe lépett intézkedési terv fokozatát a paksi atomerőműben.

Csökkent a legalacsonyabb és a legmagasabb átlagkereset közötti különbség

2018.10.15

Csökkent a különbség a legtöbbet és legkevesebbet kereső munkavállalók átlagkeresete között Magyarországon - közölte a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumi elnöke vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Keddtől egy hétig tart a Metro gasztronapok

2018.10.09

Október 9. és 14. között több mint 2800 hazai vendéglátóhely és egyéb szolgáltatás várja országszerte kedvezményes ajánlatokkal a hozzájuk betérőket.

A geotermális energia felhasználásával növelhető a növényházi termelés

2018.09.30

Növelni kellene a biztonságos, jó minőségű és időzített termékeket biztosító növényházi termelést, a belföldi ellátás bővítése és az export növelése a geotermális energia fokozottabb felhasználásával lenne biztosítható - mondta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken, egy szakmai fórumon, Budapesten.

Áfakulcs eltörlésével növelné a lakásépítési kedvet az ÉVOSZ

2018.09.28

A kormányhoz benyújtott javaslatcsomag kitér a lakásfelújítás, a kamattámogatott hitel és a CSOK átalakítására is.

A magyarok többsége szívesen dolgozna otthonról egy felmérés szerint

2018.09.20

A magyar munkavállalóknak jelenleg 5 százaléka dolgozik túlnyomórészt otthonról, és 55 százalék szeretne otthonról dolgozni - derül ki a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. országos reprezentatív kutatásából.

Az MNB 10 millió forintra bírságolta a szekszárdi G7 Capital Kft.-t és a budapesti Kálecz Consulting Kft.-t

2018.09.14

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a szekszárdi G7 Capital Kft.-re 2,5 millió forint, a budapesti Kálecz Consulting Kft.-re 7,5 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki jogosulatlan pénzpiaci függő ügynöki tevékenység miatt.

A pénzügyi szektor digitalizációja jelentősen csökkentheti a készpénzhasználatot

2018.11.28

A pénzügyi szektor digitalizációja jelentősen csökkentheti a készpénzhasználatot, Magyarországon a GDP mintegy 15 százalékát teszi ki a forgalomban lévő készpénz, a készpénzhasználat költsége évente 400-450 milliárd forint - mondta a Pénzügyminisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten, a Mastercard szervezésében megtartott Tech Show című konferencián.

Megmérettek 2018 legjobb újborai

2018.11.22

Az évjárat első borversenyének győztesei között van a Varga Pincészet Aranymetszés Friss Sauvignon Blanc-ja.

Olajos magvak feldolgozására épült agrárlogisztikai központ Nakon

2018.11.16

Olajos magvak feldolgozására épült agrárlogisztikai központ a Tolna megyei Nakon a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 110 millió forintos támogatásával.

Megújult a vízelvezető rendszer Nagydorogon

2018.11.08

Mintegy 103 millió forintos TOP forrásnak köszönhetően oldották meg Nagydorogon a belterületi csapadékvíz elvezetését. A több mint két kilométeres szakasz megújítása alkalmából átadóünnepséget szervezett a település, amelyen részt vett Süli János miniszter, a térség országgyűlési képviselője és Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke.

Hatott az építőipar kérése: 2023-ig részben megmarad a kedvezményes lakásáfa

2018.11.07

Az 5 százalékos áfakulcsot azon új lakóingatlanok értékesítésekor lehet majd alkalmazni, amelyek 2018. november 1-én végleges építési engedéllyel rendelkeztek.

Kilenc tonna feletti a kukorica termésátlaga Tolnában

2018.11.03

Meghaladta a kilenc tonnát hektáronként a kukorica idei termésátlaga Tolna megyében, ahol több mint tízezer hektárral csökkent az utóbbi évben a növény vetésterülete - tájékoztatta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Tolna megyei elnöke kedden az MTI-t.

Bormedence - Tizennégy Kárpát-medencei borvidék borai a Nemzeti Múzeumban

2018.10.24

Tizennégy Kárpát-medencei borvidék mintegy ötven termelőjének több mint százötven bora, mesterkurzusok és zenei programok is várják a látogatókat a 2. Bormedence Kárpát-medencei borünnepen október 27-én a Magyar Nemzeti Múzeumban.

Jelentősen csökkenhet a vízi áruszállítás a Duna alacsony szintje miatt

2018.10.18

Jelentősen csökkenhet idén az áruszállítás a Dunán a folyó alacsony vízszintje miatt, a bajai és a paksi kikötőkben eddig az éves átlagforgalom fele teljesült.

Új biológiai hulladéktechnológiát fejleszt a Profikomp Zrt.

2018.10.17

Új, integrált biológiai hulladék feldolgozó technológiát fejleszt ki a gödöllői székhelyű Profikomp Környezettechnika Zrt. vezette konzorcium, amellyel elsősorban állattartó telepek állíthatnak elő új típusú szerves trágyát - közölték az MTI-vel.

Jó évjáratra számítanak a szekszárdi borvidéken

2018.10.11

A tavalyihoz hasonló, kiemelkedő évjáratra számítanak a szekszárdi borvidéken, ahol a végéhez közeledik a szüret.

Ideje bejelenteni a gyümölcsültetvényeknél bekövetkezett változásokat

2018.10.03

A szükséges nyomtatványok elektronikusan is elérhetők.

Átadták a Ferropatent Zrt. új üzemcsarnokát Szekszárdon

2018.09.29

Átadták pénteken az acélkereskedelemmel és -feldolgozással foglalkozó, szekszárdi Ferropatent Zrt. kétmilliárd forintos beruházással létrehozott, új üzemcsarnokát.

Online e-matrica ütemezővel spórolhatnak az autósok

2018.09.27

Online e-matrica ütemezővel segíti az autósokat a NÚSZ Zrt. annak érdekében, hogy a nyár végétől a kevésbé pénztárcabarát éves e-matrica megvásárlása helyett a havi jogosultságot válasszák - közölte a NÚSZ Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

A Nyugat-nílusi láz elleni megelőző védekezés fontosságára figyelmeztet a Nébih

2018.09.19

A nyár és az ősz folyamán az Európai Unió több tagállama (Franciaország, Görögország, Horvátország, Németország, Olaszország és Románia) is jelentette a lovak Nyugat-nílusi lázzal történő megfertőződését Magyarország mellett. 2018-ban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma hazánkban is kimutatta a fertőzést, amely ez idáig 64 állattartó telepet érint.

Energiahatékonyságért és környezetvédelemért nívódíjat kapott a Murexin szekszárdi gyára

2018.09.13

Első alkalommal adták át kedden a Parlamentben az Érték és Minőség Nagydíjat, amelyre a kiírás szerint a tanúsított minőség és az érték iránt elkötelezett vállalkozások pályázhattak; a díjat 46 pályázó 51 pályázata nyerte el.