2018.07.19, Csütörtök

Gazdaság

Így néz ki a kormány új adócsomagja

2016.11.01

Köztehercsökkentés, a versenyképesség növelése és az adóbürokrácia csökkentése az intézkedések célja. A mostani 206 oldalas javaslat nem tartalmaz járulékcsökkentést, de számos gazdaságélénkítő eleme van.

A mennyiség jó, a víztartalom túl magas

2016.10.27

Tolna megyében több mint kilenctonnás a kukorica termésátlaga a termőterület közel felén elvégzett aratás után, viszont eddig a szokásosnál magasabb víztartalommal takarítják be a takarmánynövényt.

Az idei bor mennyisége és minősége is kedvezőtlenebb a vártnál

2016.10.18

Az idén mintegy 2,7 millió hektoliter seprős újbor érlelődhet a pincékben a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának előzetes termésbecslése alapján.

Megépült a hatodik átmeneti tároló a kiégett paksi kazettáknak

2016.10.13

A szükséges engedélyezés még hátravan.

Foszforeszkáló üveggel ünnepel a sikeres pálinkaház

2016.10.11

A Rézangyalnak már tíz éve célja a klasszikus magyar pálinka arculatának megújítása.

Ha Önnek van Népszabadság előfizetése, ne várja a következő számot

2016.10.08

A Mediaworks kiadó ma közölte, hogy szombattól felfüggeszti a Népszabadság nyomtatott és online változatának a kiadását.

Portugália felé kacsintgat Szekszárd

2016.10.06

Viseu portugál bortermelő várossal készít elő együttműködést a szekszárdi önkormányzat, amely újabb piacokat hozhat a magyar bornak.

Amit jó lenne elkerülnünk: őskáosz a román autópályaépítésben

2016.10.05

A Közgép és az Itinera árajánlatáról szóló cikkünket továbbgondolva szétnéztünk a keleti szomszéd útjain. Ezeket találtuk: félkész autópályán, félkész híd alatt robogó lovaskocsi, 29 éven át épülő autópálya, tíz hónappal az átadás után életveszély miatt újra lezárt autópályaszakasz, a hírekben naponta visszaköszönő hiányos kivitelezés. Hogyan lehetséges ez? Egy olyan zavaros közeg által, amiben halászva még a büntetéseket, perköltségeket és alacsony árakat bevállalva is nyereséges lehet egy-egy projekt.

A Mediaworks megvette a Pannon Lapok Társaságát

2016.10.01

A két cég összeolvadásából létrejött új csoport 12 megyében van jelen megyei lapokkal.

A piacon is képesek helytállni a kis háztáji gazdaságok

2016.09.29

A kis településeken létfontosságú, hogy legyen foglalkoztatás, amely megélhetést biztosít a helyieknek, segíti a lakosság helyben tartását. Tamásiban is sikeres mintaprogram működik.

Sió-projekt: egymilliárdos fejlesztések várhatók

2016.09.24

11 Sió menti település, Szekszárd, valamint több civil szervezet és vállalkozás összefogásával három fejlesztés megvalósítására kerül sor, melyek összértéke csaknem egy milliárd forint.

Aszódi: hamarosan várható a paksi bővítés végleges EU-jóváhagyása

2016.09.17

A kormánybiztos kijelentette, a versenyjogi és a beszerzési háttér vizsgálata nyitott, de a bizottsági alelnök legutóbbi kijelentései azt mutatják, hogy e vizsgálatok is nagyon közel állnak a lezáráshoz, az Európai Bizottság vélhetően néhány héten belül meghozza e döntéseket.

Új üzemet épít jövőre Szekszárdon a Tolnatej

2016.09.10

A sajtok mellett az UHT tej lenne a fő profil.

Brüsszel rábólinthat Paks II-re

2016.08.19

Heteken belül elkészülhet az Európai Bizottság állásfoglalása a paksi atomerőmű bővítésével kapcsolatban zajló vizsgálatok ügyében. Brüsszel várhatóan engedélyezi majd a beruházást, ám annak a megvalósítását vélhetően szigorú feltételekhez köti – tudta meg a Magyar Nemzet Online a PM európai parlamenti képviselőjétől.

Nyomott gabonaárak, telített piac

2016.08.12

Pánik nincs a gabona termesztők között, de csak nagyon olcsón tudnak túladni az idei, egyébként jó termésen. Rendkívül nyomottak idén a gabonaárak, rengeteg a raktáron lévő mennyiség az egész világban.

Javult az üzemeltetés biztonsága a Paksi Atomerőműnél egy vizsgálat szerint

2016.10.27

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) most zárult nemzetközi vizsgálata hozta ezt az eredményt.

Hamarosan beköszönt az ultraolcsó napelemek korszaka

2016.10.25

A perovszkit napelemek gyártási költsége ötöde a manapság alkalmazottaknak, a fejlesztői nagyon közel kerültek a tömeggyártáshoz szükséges paraméterekhez.

A Törley új terméke koppintás?

2016.10.15

A Bácsmegye információi alapján egy osztrák vállalat az Ivote Gmbh már 2010-ben levédette az európai unióra az Ivote szót és képet a White Angel nevű pezsgőjük esetében pedig 2014-ben jegyeztettek be kép,szó és 3D grafikai védjegyet majd ezt követően 2014-ben állapodtak meg az ország legnagyobb magyar tulajdonban lévő pezsgőpincészetével az izsáki Royalsekt Zrt-vel arról, hogy a White Angel márkát Magyarországon szeretnék gyártani és a hazai forgalmazás jogát is kizárólagosan az Izsáki cég kapta meg.

Betör Chilébe a Tolnatej

2016.10.12

Tíz magyar üzem szállíthat tejet és tejterméket a dél-amerikai országba.

Megvan melyik három név közül kerülhet ki az olaszrizling új neve

2016.10.11

A három szakmailag legmeggyőzőbb nevet továbbítják annak a svájci szervezetnek, amely megvizsgálja, hogy megfelelnek-e a nevek a nemzetközi szabályoknak.

Tizenhárom éve sikkasztott az önkormányzat számlájáról

2016.10.07

Huszonötmillió forintos sikkasztással gyanúsítja a rendőrség a Tolna megyei Kölesdi Közös Önkormányzati Hivatal egy munkatársát.

Csornán már elkészült, Tamásiban tervezik a kapacitásbővítést

2016.10.06

Háromszázötven millió forintból bővítette kapacitását a csornai székhelyű Hantech Mezőgazdasági Gépgyártó Zrt. központi telephelyén. A vállalat öt százalékos termelésnövekedést vár.

Paks II megkapta a környezetvédelmi engedélyt, de máris fellebbeztek a civilek

2016.10.04

Alig száradt meg a tinta a Baranya Megyei Kormányhivatal által múlt csütörtökön kiadott környezetvédelmi hatóság engedélyen, az Energiaklub és a Greenpeace máris megfellebbezi azt.

Ribányi József: erős uniós regionális politikára van szükség

2016.09.29

Alulról kell felépíteni Európát, és nem kötelező érvényű kvóták alapján megszabni a regionális politikai irányokat - mondta Ribányi József delegációvezető, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke szerdán Brüsszelben, azt követően, hogy részt vett az Európa régióinak és helyi szervezeteinek képviselői részvételével tartott tanácskozáson.

Tolna megyében a pékszakmát és a tejipari hiányszakmákat népszerűsítik

2016.09.28

Komplex munkaerőpiaci kutatást indít a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az Agrárgazdasági Kutató Intézettel (AKI) együttműködve, hogy így segítse a piacorientált, az agrár- és az élelmiszeripari piaci szereplők igényeinek megfelelő szakképzést.

Megérkezett az első húsz új busz

2016.09.22

Átadták az első húsz új autóbuszt kedden Kaposváron abból az ötvenkettőből, amelyet a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. október végéig fokozatosan állít forgalomba Baranya, Somogy és Tolna megyében.

Közel az Unió jóváhagyása Paks II-re

2016.09.12

Maros Sefcovic, az Európai Bizottság energiaunióért felelős alelnöke azt mondta, Magyarország közel áll a paksi atomerőmű bővítésének tervével kapcsolatos minden kérdés "pozitív elrendezéséhez".

Októberben indul a gigavágóhíd próbaüzeme

2016.09.01

A próbaüzem után várhatóan 2017 elején kezdi meg az üzemszerű termelést a több mint 21 milliárd forintos beruházással megvalósuló mohácsi vágóhíd.

Újabb pályázati forrásokat nyitnak az állattartóknak és a gazdálkodóknak

2016.08.15

A szarvasmarha-, a sertés- és a baromfitartó telepek korszerűsítésére kiírt pályázatokra együttesen közel háromszoros, az agrár-környezetgazdálkodási program esetében kétszeres túligénylés mutatkozott.

Fagy, jégverés, kártevők, kórokozók: minden összejött a szőlősgazdának

2016.08.10

Nehéz szezonjuk van idén a hazai szőlőtermesztőknek. A termésbecslést is csak augusztus végéig kell leadniuk, mert több helyen még nem fejeződött be a júliusi jégverések kárfelmérése.