2020.02.22, Szombat

Gazdaság

Előreláthatóan 7 töltőállomás kiépítését tervezik a megyében

2017.03.01

A vártnál kisebb érdeklődés mellett zárult 2016 december végén az önkormányzatok számára kiírt, elektromos autó töltők telepítésének finanszírozását segítő pályázat. Tolna megyében összesen 7 darab (Szekszárdon 3, Pakson és Dombóváron 2-2) elektromos autó töltők kiépítését tervezik.

Növelte árbevételét a bonyhádi Danubiana

2017.02.26

Tavaly, a borait elsősorban külföldön értékesítő bonyhádi székhelyű Danubiana Kft. sikeresen megőrizte piacait, és néhány százalékkal még az árbevételét is növelni tudta.

Új szabályok jönnek az idei szüretre

2017.02.24

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) tervezetet dolgoz ki a szőlőértékesítés szabályozására. A szőlész-borász szakmaközi szervezet a 2017-es szüret zökkenőmentes lebonyolítása érdekében augusztusra új típusú árprognózis közzétételét tervezi.

Fontos döntést kell hozniuk a bortermelőknek a jövőt illetően

2017.02.17

2017. március 10-éig minden bortermelőnek kötelező bejelentenie, hogy április 1-jétől egyszerűsített adóraktári engedélyesként vagy kisüzemi bortermelőként kíván tovább tevékenykedni. Az új törvény a termelők több mint 90 százalékának jelenthet könnyítést.

A multik hozzánk öntik a gagyit: uniós ügy lesz belőle

2017.02.16

Ugyanaz a levespor Ausztriában kétszer annyi húsgombócot kap, az odaát három sajttal készülő spagettialapot Magyarországon sajt nélkül árulják. Immár kutatási eredmények bizonyítják, amit eddig csak a külföldi magyarok történeteiből ismertünk!

Kevesebb bort és drágább szőlőt hozhat a januári tartós fagy

2017.02.14

A kemény januári fagy miatt jelentősen csökkenhet az idei szőlőtermés. A károsodás az idei bor minőségét nem veszélyezteti, azonban a gazdáknak mennyiségi kárt jelent. A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) mind a szőlő felvásárlási árának, mind a borok árának emelkedésére számít 2017-ben.

Korszerűbbé válik a dombóvári közvilágítás

2017.02.10

Dombóváron 2100 lámpatestben hamarosan már LED-es izzó fog világítani, amellyel évente akár 5 millió forintot is spórolhat a város.

Létrejött az orosz-magyar tagozat Paks szekciója

2017.02.02

2017. február 2-án, Budapesten mintegy ötven magyar vállalat megalapította a Paks szekciót a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara magyar-orosz tagozatán belül. A munkacsoport információval és kapcsolatrendszerével kívánja azt a célt szolgálni, hogy a helyi vállalkozók minél nagyobb arányban részt vegyenek a Paksi Atomerőmű bővítési munkájában.

A paksi atomerőmű ötödik generátorának forgórészét is felújította a GE

2017.02.01

A GE Power Services sikeresen korszerűsítette a paksi atomerőmű ötödik generátorának forgórészét is. A projekt egy szolgáltatási megállapodás része, amelynek célja, hogy meghosszabbítsa a MVM Paksi Atomerőmű Zrt. generátorainak élettartamát és javítsa megbízhatóságukat.

Több építőipari cég árbevétele csökkent Tolna megyében

2017.01.31

A vállalkozást vezetők közlése alapján jelentősen csökkent több építőipari cég árbevétele és létszáma is 2016-ban.

Napelemparkot építenek a szekszárdi Balassa János Kórházban

2017.01.25

Szekszárdon 250 millió forintos beruházással 555 kilowatt teljesítményű napelemparkot épít a Tolna Megyei Balassa János Kórház.

Több mint 15 millió forint támogatásból gazdálkodhat a Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet

2017.01.18

A kormánytól – a kórház-konszolidáció részeként – kapott támogatás részleteiről közleményt is adott ki az intézet. A 15 millió forint összeget az intézmény működtetésére, és a betegellátás javításának fejlesztésére tervezik felhasználni.

Energetikai felújítás indul a Tolna Megyei Kormányhivatal középületein

2017.01.10

A Tolna Megyei Kormányhivatal több épületét is érinti az elkövetkezendő időszakban megvalósuló energetikai felújítás. A jó szigetelés és a megújuló energiaforrások energiabiztonságot teremtenek. A projekt eredményeként pedig hosszú távon gazdaságosabb és takarékosabb üzemeltetés valósulhat meg.

A foglalkoztatás növeléséért kötöttek megállapodást Szekszárdon

2016.12.19

Szekszárd és térsége munkaerő-piaci helyzetén hivatott javítani az a Területi Operatív Programban (TOP) megvalósuló foglalkoztatási paktum, melyet a megvalósításban résztvevő tizenöt együttműködő fél képviselője írt alá a Placcon.

Lesújtott az Észak-Tolna Megyei Takarékszövetkezetre a jegybank

2016.11.29

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) ellenőrző vizsgálata során több hiányosságot is feltárt az Észak Tolna Megyei Takarékszövetkezet tevékenykedésében, így 19 millió forint bírság fizetésére kötelezi a takarékszövetkezetet. Nehezíti a takarékszövetkezet helyzetét, hogy a jegybank már korábban is talált rendellenességeket.

Idén nagyobb összeget fordíthat Szekszárd az egészségügyi ellátás fejlesztésére

2017.03.01

2017. február 28-án a szekszárdi közgyűlés elfogadta a város idei költségvetését, amelynek 8,46 milliárd forintos főösszegéből több mint kétmilliárd forintot terveznek beruházásokra, felújításokra.

Szekszárdon is megújulnak a nevelési-oktatási intézmények

2017.02.25

A Földművelésügyi Minisztérium kiemelt feladatának tekinti, hogy a fenntartásában működő nevelési-oktatási intézmények állapota megfeleljen a 21. század követelményeinek. Az iskolahálózat fejlesztésének keretében, a pályázati lehetőségeknek köszönhetően tanítási épületek, kollégiumok, tangazdaságok, tanműhelyek megújítása folyik országszerte.

Növelte árbevételét és termelését a Tamási-Hús Kft.

2017.02.22

2016-ban mintegy öt százalékkal növelte árbevételét és csaknem tíz százalékkal termelését a császárszalonnát gyártó Tamási-Hús Kft.

Jelentősen emelkedtek az ingatlanárak Tolna megyében

2017.02.17

Az utóbbi egy évben Szekszárdon és Pakson 10-20 százalékkal nőttek a lakóingatlanok árai a forgalmazók adatai szerint. Ezekben a városokban jelenleg 130 ezer és 280 ezer forint közötti négyzetméteráron kelnek el a használt lakások.

Bővül a szekszárdi kerékpárút-hálózat

2017.02.15

A bővítés négyszáztíz millió forintos beruházásból valósulhat meg. A fejlesztéssel a tolnai megyeszékhely több pontján is megváltozik a közlekedés.

Újabb rekordot állított be a Paksi Atomerőmű

2017.02.12

2016-ban a Paksi Atomerőmű minden korábbinál több villamos energiát termelt. Emellett mindhárom blokkja megkapta az üzemidő meghosszabbításához szükséges engedélyt is.

A vasbeton födémtől a hőreflektáló cserépig: tetőkonferenciát tartottak Kecskeméten

2017.02.05

Az Akker-Plus Kft. a tetőépítés témakörében tartott kivitelezői konferenciát pénteken. Az eseményen a szakma meghatározó képviselői mutatták be az idei év legfontosabb aktualitásait, valamint az üzletileg új sikerekkel kecsegtető újdonságokat.

Jóváhagyták a megye új foglalkoztatási stratégiáját

2017.02.02

Elfogadták a Tolna megyei foglakoztatási paktum stratégiáját az együttműködésben résztvevő szervezetek – közölte a Tolna Megyei Önkormányzat. Az európai uniós programra 1,255 milliárd forint áll rendelkezésre.

Takarékszövetkezetek az egyesülés útján

2017.02.01

Szeptember 30-ával egyesül az Észak-Tolna Megyei és a bonyhádi Hungária Takarékszövetkezet.

Öt éven belül több száz álláskereső juthat munkához Tolna megyében

2017.01.27

Tolna megyében a most kezdődő, három-ötéves foglalkoztatási paktumok keretében, 2,3 milliárd forint ráfordításból több mint 700 álláskeresőt juttatnak munkához. A kivitelezés a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból valósulhat meg.

Nem állt le a Paksi Atomerőmű 1. blokkja!

2017.01.21

A korábban napvilágot látott hírekkel ellentétben egyetlen pillanatra sem állt le január 17-én a Paksi Atomerőmű 1. blokkja. Az ellátás nincs veszélyben, a nukleáris berendezést nem érintő hibák javítása pedig folyamatban vannak.

Digitális gazdasági fejlesztés jön Szekszárdra: új szolgáltató központ nyílik

2017.01.13

Közel 1 milliárd forintot költ a terjeszkedésre az ügyfélkapcsolati és -szolgálati megoldásokat nyújtó Photel. A beruházás 130 munkahelyet teremt.

Tolna megyében jött létre a legtőkeerősebb vidéki pénzintézet

2017.01.03

Január elsejével a Tolna megyei Zomba és Vidéke Takarékszövetkezet beolvadt a bonyhádi székhelyű Hungária Takarék Takarékszövetkezetbe. Ezáltal a legtőkeerősebb vidéki pénzintézet jött létre - közölte hétfőn a Hungária Takarék.

Korszerű vizsgálatok igazolják a paksi telephely alkalmasságát

2016.12.14

Aszódi Attila kedden, az Országos Atomenergia Hivatal telephely-engedélyezési közmeghallgatása előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta: a paksi telephely alkalmas arra, hogy új atomerőművi blokkok épüljenek ott. Ezt igazolja az elmúlt évek legmodernebb vizsgálatai is.

Megújultak a megye útjai

2016.11.24

Új útszakaszokat adtak át Tolna megyében, és további útfelújításokra is számíthatnak a jövőben a környék települései, melyek minőségibb és biztonságosabb közlekedést biztosítanak majd.