2019.09.22, Vasárnap

Gazdaság

Korszerű vizsgálatok igazolják a paksi telephely alkalmasságát

2016.12.14

Aszódi Attila kedden, az Országos Atomenergia Hivatal telephely-engedélyezési közmeghallgatása előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta: a paksi telephely alkalmas arra, hogy új atomerőművi blokkok épüljenek ott. Ezt igazolja az elmúlt évek legmodernebb vizsgálatai is.

Megújultak a megye útjai

2016.11.24

Új útszakaszokat adtak át Tolna megyében, és további útfelújításokra is számíthatnak a jövőben a környék települései, melyek minőségibb és biztonságosabb közlekedést biztosítanak majd.

A Ruszatom Szerviz karbantartáshoz szükséges alkatrészeket szállított a Paksi Atomerőmű számára

2016.11.12

A fő keringtető szivattyúk stabil működése különösen fontos az atomerőmű üzeme során, mert ezek biztosítják a primerkörben a hűtőközeg intenzív keringését.

Megyei települések jutottak támogatáshoz

2016.11.09

Tizennégy megyei település kapott támogatást önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztésekre a Belügyminisztérium 7 milliárd forintos keretéből. A megyében a legtöbb pénz Nagykónyira (29 millió) érkezik.

Így számítja ki a Forbes a vagyonosok vagyonát!

2016.11.03

A Forbes magazin ismét közzé tette a polgárpukkasztó vagyonos listáját, aminek a valódi vagyonok nagyságához annyi köze van, mint a selyemcukornak a selyemhernyóhoz. Mint 2015-ben a magyarepitok.hu kiszámíolta aa Forbes számítása alapján, ha egy magánszemély havi nettó 200 ezer Ft-ot keres, van a bankszámláján 200 ezer Ft megtakarítása és van egy 3 millió Ft-os lakáshitele, akkor a lap számítása alapján ez az ember jelenleg 16,4 millió Ft-os vagyonnal rendelkezik.

Javult az üzemeltetés biztonsága a Paksi Atomerőműnél egy vizsgálat szerint

2016.10.27

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) most zárult nemzetközi vizsgálata hozta ezt az eredményt.

Hamarosan beköszönt az ultraolcsó napelemek korszaka

2016.10.25

A perovszkit napelemek gyártási költsége ötöde a manapság alkalmazottaknak, a fejlesztői nagyon közel kerültek a tömeggyártáshoz szükséges paraméterekhez.

A Törley új terméke koppintás?

2016.10.15

A Bácsmegye információi alapján egy osztrák vállalat az Ivote Gmbh már 2010-ben levédette az európai unióra az Ivote szót és képet a White Angel nevű pezsgőjük esetében pedig 2014-ben jegyeztettek be kép,szó és 3D grafikai védjegyet majd ezt követően 2014-ben állapodtak meg az ország legnagyobb magyar tulajdonban lévő pezsgőpincészetével az izsáki Royalsekt Zrt-vel arról, hogy a White Angel márkát Magyarországon szeretnék gyártani és a hazai forgalmazás jogát is kizárólagosan az Izsáki cég kapta meg.

Betör Chilébe a Tolnatej

2016.10.12

Tíz magyar üzem szállíthat tejet és tejterméket a dél-amerikai országba.

Megvan melyik három név közül kerülhet ki az olaszrizling új neve

2016.10.11

A három szakmailag legmeggyőzőbb nevet továbbítják annak a svájci szervezetnek, amely megvizsgálja, hogy megfelelnek-e a nevek a nemzetközi szabályoknak.

Tizenhárom éve sikkasztott az önkormányzat számlájáról

2016.10.07

Huszonötmillió forintos sikkasztással gyanúsítja a rendőrség a Tolna megyei Kölesdi Közös Önkormányzati Hivatal egy munkatársát.

Csornán már elkészült, Tamásiban tervezik a kapacitásbővítést

2016.10.06

Háromszázötven millió forintból bővítette kapacitását a csornai székhelyű Hantech Mezőgazdasági Gépgyártó Zrt. központi telephelyén. A vállalat öt százalékos termelésnövekedést vár.

Paks II megkapta a környezetvédelmi engedélyt, de máris fellebbeztek a civilek

2016.10.04

Alig száradt meg a tinta a Baranya Megyei Kormányhivatal által múlt csütörtökön kiadott környezetvédelmi hatóság engedélyen, az Energiaklub és a Greenpeace máris megfellebbezi azt.

Ribányi József: erős uniós regionális politikára van szükség

2016.09.29

Alulról kell felépíteni Európát, és nem kötelező érvényű kvóták alapján megszabni a regionális politikai irányokat - mondta Ribányi József delegációvezető, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke szerdán Brüsszelben, azt követően, hogy részt vett az Európa régióinak és helyi szervezeteinek képviselői részvételével tartott tanácskozáson.

Tolna megyében a pékszakmát és a tejipari hiányszakmákat népszerűsítik

2016.09.28

Komplex munkaerőpiaci kutatást indít a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az Agrárgazdasági Kutató Intézettel (AKI) együttműködve, hogy így segítse a piacorientált, az agrár- és az élelmiszeripari piaci szereplők igényeinek megfelelő szakképzést.

Lesújtott az Észak-Tolna Megyei Takarékszövetkezetre a jegybank

2016.11.29

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) ellenőrző vizsgálata során több hiányosságot is feltárt az Észak Tolna Megyei Takarékszövetkezet tevékenykedésében, így 19 millió forint bírság fizetésére kötelezi a takarékszövetkezetet. Nehezíti a takarékszövetkezet helyzetét, hogy a jegybank már korábban is talált rendellenességeket.

Csökkennek a munkáltatói járulékok, nő a minimálbér

2016.11.22

Megszületett a megállapodás a kormány és a szociális partnerek között.

Változik a szekszárdi bikavér összetétele

2016.11.12

A 2016/17-es borpiaci évtől változik a szekszárdi bikavér összetétele, és bővül a szekszárdi szőlők termőhelyen kívüli feldolgozásának területe is.

Új típusú gerendatartókat fejleszt egy dombóvári cég

2016.11.07

Az új típusú, megnövelt teljesítőképességű gerendatartóknak a tervek szerint acél trapézlemez gerince lesz, és újszerű szerkezeti megoldásokkal állítják elő gazdaságos gyártástechnológiával.

Így néz ki a kormány új adócsomagja

2016.11.01

Köztehercsökkentés, a versenyképesség növelése és az adóbürokrácia csökkentése az intézkedések célja. A mostani 206 oldalas javaslat nem tartalmaz járulékcsökkentést, de számos gazdaságélénkítő eleme van.

A mennyiség jó, a víztartalom túl magas

2016.10.27

Tolna megyében több mint kilenctonnás a kukorica termésátlaga a termőterület közel felén elvégzett aratás után, viszont eddig a szokásosnál magasabb víztartalommal takarítják be a takarmánynövényt.

Az idei bor mennyisége és minősége is kedvezőtlenebb a vártnál

2016.10.18

Az idén mintegy 2,7 millió hektoliter seprős újbor érlelődhet a pincékben a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának előzetes termésbecslése alapján.

Megépült a hatodik átmeneti tároló a kiégett paksi kazettáknak

2016.10.13

A szükséges engedélyezés még hátravan.

Foszforeszkáló üveggel ünnepel a sikeres pálinkaház

2016.10.11

A Rézangyalnak már tíz éve célja a klasszikus magyar pálinka arculatának megújítása.

Ha Önnek van Népszabadság előfizetése, ne várja a következő számot

2016.10.08

A Mediaworks kiadó ma közölte, hogy szombattól felfüggeszti a Népszabadság nyomtatott és online változatának a kiadását.

Portugália felé kacsintgat Szekszárd

2016.10.06

Viseu portugál bortermelő várossal készít elő együttműködést a szekszárdi önkormányzat, amely újabb piacokat hozhat a magyar bornak.

Amit jó lenne elkerülnünk: őskáosz a román autópályaépítésben

2016.10.05

A Közgép és az Itinera árajánlatáról szóló cikkünket továbbgondolva szétnéztünk a keleti szomszéd útjain. Ezeket találtuk: félkész autópályán, félkész híd alatt robogó lovaskocsi, 29 éven át épülő autópálya, tíz hónappal az átadás után életveszély miatt újra lezárt autópályaszakasz, a hírekben naponta visszaköszönő hiányos kivitelezés. Hogyan lehetséges ez? Egy olyan zavaros közeg által, amiben halászva még a büntetéseket, perköltségeket és alacsony árakat bevállalva is nyereséges lehet egy-egy projekt.

A Mediaworks megvette a Pannon Lapok Társaságát

2016.10.01

A két cég összeolvadásából létrejött új csoport 12 megyében van jelen megyei lapokkal.

A piacon is képesek helytállni a kis háztáji gazdaságok

2016.09.29

A kis településeken létfontosságú, hogy legyen foglalkoztatás, amely megélhetést biztosít a helyieknek, segíti a lakosság helyben tartását. Tamásiban is sikeres mintaprogram működik.

Sió-projekt: egymilliárdos fejlesztések várhatók

2016.09.24

11 Sió menti település, Szekszárd, valamint több civil szervezet és vállalkozás összefogásával három fejlesztés megvalósítására kerül sor, melyek összértéke csaknem egy milliárd forint.