2024.02.24, Szombat

Átadták a Ferropatent Zrt. új üzemcsarnokát Szekszárdon

MTI

2018.09.29. 16:30

Átadták pénteken az acélkereskedelemmel és -feldolgozással foglalkozó, szekszárdi Ferropatent Zrt. kétmilliárd forintos beruházással létrehozott, új üzemcsarnokát.

Hirdetés

A cég a projektet a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 720 millió forintos támogatásával valósította meg, az összeget technológiai fejlesztésre fordította.

A létesítmény avatásán Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára hangsúlyozta: bízik abban, hogy a magyar gazdaság jelenlegi növekedése hozzájárul a helyi vállalkozások fejlődéséhez.

Megjegyezte: a családi vállalkozás, amely országszerte megbízható gazdasági partner, már kétmilliárd forintnyi támogatást használt fel, és gazdálkodott vele átlátható módon; a pályázati pénzek igénybevételével most innovatív termékeket fognak gyártani.

Barta Gábor, a cég pénzügyi és gazdasági igazgatója az MTI-nek elmondta: a 800 millió forint saját forrásból épült, 4600 négyzetméteres üzemcsarnokban elhelyezett, új gépsor egyedülálló módon lesz képes táblásítani a 0,8-12 milliméter vastagságú acéllemezeket. Az 1,2 milliárd forint értékű, saját fejlesztésű technológiának köszönhetően vevőiket gyorsabban és pontosabban tudják kiszolgálni. Az így előállított termékeket jellemzően mezőgazdaságigép-gyártók, tartályokat gyártó üzemek, kisebb részt az építőipar használja fel.

A Ferropatent évente mintegy 70 ezer tonna acélterméket forgalmaz, ennek a 40 százaléka táblásított acéllemez, amelynek éves mennyisége várhatóan 10 százalékkal nő az új gépsor beállításával.

Az 1992-ben alapított zrt., amelynek cégcsoportja összesen 140 embert foglalkoztat, 2017-ben közel 14 milliárd forint nettó árbevételt ért el, amely idén - a gazdasági igazgató közlése szerint - 14 és 15 milliárd forint közé várható.

GazdaságTolna megyeSzekszárdFerropatent Zrt. acél