2024.04.18, Csütörtök

Megújult a vízelvezető rendszer Nagydorogon

tolnamegye.hu

2018.11.08. 18:00

Mintegy 103 millió forintos TOP forrásnak köszönhetően oldották meg Nagydorogon a belterületi csapadékvíz elvezetését. A több mint két kilométeres szakasz megújítása alkalmából átadóünnepséget szervezett a település, amelyen részt vett Süli János miniszter, a térség országgyűlési képviselője és Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke.

Hirdetés

Kovács György polgármester köszönetét fejezte ki a megyének és a kormányzatnak egyaránt, hiszen a beruházással komoly helyi problémákat sikerült megoldaniuk. A lezúduló csapadékvíz ugyanis elöntötte a környező telkeket, s emiatt belvizes állapotok alakultak ki, ami veszélyeztette az ott található lakóépületeket. A közösség más fejlesztések miatt is örülhet: egészségházat és piacteret alakítanak ki – tudatta a település vezetője.

 

 

Fehérvári Tamás elsősorban a falu életminőségének javulását emelte ki, hiszen a megye célja: a helyi közösség mindennapjainak jobbá, komfortosabbá tétele. Tolna megyében összesen 16 település büszkélkedik nyertes projekttel a vízrendezést szolgáló pályázatok körében. Több mint 2,6 milliárd forint segíti a csapadékvízből adódó problémák megoldását megyeszerte.

 

 

Süli János az erőmű bővítése kapcsán tett ígéretet, hogy a településen és környékén további fejlesztések fognak megvalósulni. Például a Nagydorogot Pakssal összekötő út felújítását is tervezik.

A köszöntőbeszédeket és átadást követően a helyiek növényültetésbe kezdtek, majd pedig lakossági fórumon vehettek részt, melyen a beruházás részleteiről tartott tájékoztatót Szeleczki József műszaki ellenőr és Fülöp János kivitelező.

 

 

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megvalósult TOP-2.1.3-15-TL1-2016-00017 kódszámú projekt a belterületi csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztését foglalja magában.

A fejlesztés az első ütemnél tart, bár így is számos kézzelfogható eredményt mutat: az új, teljes egészében nyílt árokrendszer száz négyzetkilométernyi területről összegyűlő csapadékvíz elvezetését oldja meg. Részben földárokról, részben pedig kiemelt szegélyű vápás burkolatról van szó, mely a Mező és a Vasút utcát, valamint a Gábor Áron lakótelepet érinti, összesen közel 2,4 kilométer hosszan.

 

Galéria

GazdaságTOPnagydorogcsapadékvízvízelvezető rendszer