2024.04.19, Péntek

Tolna megyében is nőttek az ingatlanpiaci különbségek

ingatlannet.hu, infotamasi.hu

2017.07.19. 14:19

Tamásiban, Bátaszéken és Tolnán 5-10%-al, míg Simontornyán és Bonyhádon 38-58%-al emelkedtek az átlagos négyzetméterenkénti árak az idei évben.

Hirdetés

Júniusban az ingatlanok átlagos négyzetméterenkénti ára meghaladta 297 ezer forintos nagyságrendet, a piaci elemzések alapján az érdeklődők inkább a panellakásokat keresték a téglaépítésűek helyett. A drágulás elsősorban Budapesten és a megyei jogú központokban mutatkozott – az emelkedés mértéke 12,5-17%-os volt –, míg a vidéki városokban mérsékeltebb – 4%-os – volt a változás. A százalékos értékek tekintetében az egyes megyék határain belül nagy eltérések tapasztalhatóak a hasonló nagyságú települések esetén is. A tolna megyei Gyönkön és Nagymányokon 1-5%-kal csökkentek az ingatlanok átlagos négyzetméterenkénti árai az idei évben, Tamásiban, Bátaszéken és Tolnán 5-10%-kal, míg Simontornyán és Bonyhádon 38-58%-kal emelkedtek az átlagos négyzetméterenkénti árak.

 

Kiemelkedőek a tamási átlagárak

Érdemes megjegyezni, hogy az árváltozások nem feltétlenül tükrözik az egyes városok jelenlegi árszínvonalát. Az említett települések esetén a családi házak szegmensét tanácsos górcső alá venni, hiszen az elhelyezkedésük miatt ez az ingatlantípus örvend a legnagyobb népszerűségnek. Ebből a környezetből kiemelkednek a Tamásiban meghirdetett családi házak a 120 ezer forintot meghaladó átlagos négyzetméterenkénti áraikkal. Simontornyán – a kiemelkedő drágulás ellenére – ehhez képest 8%-kal maradnak el az átlagárak, Tolnán és Bonyhádon pedig 105 ezer Ft/m2 tekinthető átlagosnak. Megyei szinten meglehetősen alacsonyak az átlagárak Gyönkön és Bátaszéken – az átlagár 56 és 78 ezer Ft/m2 között alakul az átlagár.

 

Forrás: ingatlannet.hu, infotamasi.hu

GazdaságTolna megyeingatlanpiaclakásárakpanellakások