2019.11.21, Csütörtök

Tolna megye

Átvették mandátumukat az önkormányzati képviselők Szekszárdon

2019.11.19

Aktuális

A szekszárdi közgyűlés újonnan megválasztott tizennégy önkormányzati képviselője hivatalosan is átvette mandátumát.

Csaknem kétszázezer gyermek kóstolt mézet a Mézes reggeli programban

2019.11.15

Aktuális

Országszerte több mint 1200 helyszínen csaknem kétszázezer gyermek kóstolt mézet pénteken a mézfogyasztást népszerűsítő Mézes reggeli programban, amelynek nyitó eseményét a Tolna megyei Tamásiban rendezték.

Négy napon át a pályaválasztásé a főszerep Szekszárdon

2019.11.15

Aktuális

Megkezdődött Tolna megye legnagyobb pályaválasztási kiállítása, a „Jövőd Záloga”. A négynapos rendezvény november 13-án, az érettségi utáni képzések napjával vette kezdetét Szekszárdon, ahol dr. Horváth Kálmán, Tolna megyei kormánymegbízott köszöntötte a tolnai és a szomszédos megyékből érkező fiatalokat.

A katasztrófavédelmi közösségi szolgálatról is szó volt a Placcon

2019.11.13

Aktuális

Iskolai Közösségi Szolgálat címen szervezett börzét a Polip Ifjúsági Egyesület az Esélyt Tolnának Alapítvány és a SZIFÖN közreműködésével, melyre a katasztrófavédelem is meghívást kapott.

Tizenkét zenekar mutatkozott be a paksi fesztiválon

2019.11.12

Kultúra

Huszonkettedszer rendezték meg az Öröm a zene Paksi Országos Amatőr Pop-Rock-Jazz Fesztivált.

Nyugdíjasok találkoztak Szekszárdon

2019.11.11

Aktuális

Pénteken tartotta nyugdíjas találkozóját a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság.

Meghaladja a kilenc tonnát a kukorica hektáronkénti termésátlaga Tolnában

2019.11.06

Gazdaság

Meghaladja a kilenc tonnát a kukorica hektáronkénti termésátlaga Tolna megyében a vetésterület 90 százalékán elvégzett betakarítás után - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Tolna megyei igazgatósága az MTI-vel.

Tolna megyében javuló tendenciát mutat a középmagas épületek és társasházak tűzbiztonsága

2019.11.06

Aktuális

Az előző évekhez hasonlóan a katasztrófavédelem idén is megrendezi a „Társasházak napja” elnevezésű rendezvénysorozatot, melynek nyitó napján dr. Balázs Gábor tű. ezredes megyei igazgató sajtótájékoztatón beszélt a rendezvény céljáról a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen.

145 éves Paks szervezett tűzvédelme

2019.11.03

Aktuális

A Csengey Dénes Kulturális Központ adott otthon a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és Paks Város Önkormányzata közös rendezvényének, melyet a város szervezett tűzvédelmének 145 éves évfordulója alkalmából tartottak október utolsó napján.

A szokásosnál tovább tartanak nyitva a szekszárdi temetők

2019.11.01

Aktuális

Megtörtént a két szekszárdi temetőben lévő felújított ravatalozók műszaki átadás-átvétele. November 1-jén Mindenszentek, és 2-án halottak napján is hosszabb nyitvatartással várják a hozzátartozókat a temetők.

Leállt a 4. blokk a paksi atomerőműben

2019.10.31

Gazdaság

Leállt a 4. reaktorblokk a paksi atomerőműben, a cég közlése szerint csütörtökön 8.16 órakor "automatikus védelmi működés" miatt.

Aláírták a paksi moziterem kivitelezéséről szóló szerződést

2019.10.29

Aktuális

Hamarosan elkezdődik a paksi mozi- és kamaraterem kialakítása a Csengey Dénes Kulturális Központban.

Ötven köbméter hulladék keletkezett a szekszárdi gázrobbanásnál

2019.10.27

Aktuális

Az október 9-ei szerencsétlenséget követően a polgármesteri hivatal és az önkormányzat kötelezettségén felül teljesít. Helyi vállalkozókkal együttműködve – azonnal reagálva a kialakult helyzetre – közel 80 helyszínen, lakásban vagy lépcsőházban ideiglenesen befedték a kirobbant üvegfelületeket.

Paksi bővítés - A Framatome SAS-Siemens AG konzorcium szállítja az atomerőmű blokkvezérlő berendezését

2019.10.22

Gazdaság

A Framatome SAS-Siemens AG francia-német konzorcium szállítja a Paks II. Atomerőmű blokkvezérlő berendezését, a két cég nyílt versenyeljárásban nyerte el a megrendelést - közölte a Roszatom, az orosz fővállalkozó kedden az MTI-vel.

Megnyitott a paksi NYITOK

2019.10.21

Aktuális

Az eseményen köszöntőt mondott Pohl Marietta, a Baranya Megyei Vállalkozói Központ ügyvezető igazgatója, majd Balázs Ákos, a NYITOK program vezetője bemutatta a projektet.

Karácsonyi ajándékkal lepi meg a nyugdíjasokat a paksi önkormányzat

2019.11.18

Aktuális

Karácsonyi ajándékkal szeretne kedveskedni a paksi önkormányzat az alacsony jövedelemből élő helyi nyugdíjasoknak ebben az esztendőben is.

Így üzen a jövőben a szolgáltató

2019.11.15

Aktuális

A Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. végzi a hulladékszállítási közszolgáltatási feladatokat Pakson, valamint hat környező településen (Bölcske, Gerjen, Györköny, Madocsa, Nagydorog, Pusztahencse).

Csökkentették a képviselői tiszteletdíjat Dombóváron

2019.11.14

Aktuális

Harminc százalékkal csökkentette Dombóvár közgyűlése a képviselői és alacsonyabb összegben állapította meg az alpolgármesteri tiszteletdíjat - közölte a város Fidesz-KDNP-s polgármestere az MTI-vel.

Az Életfák is jelképezik, hogy gyarapodik Bonyhád lakossága

2019.11.12

Aktuális

Újabb életfákkal bővült a város. November 11-én 6 db facsemetét ültettek el a családok a Termálfürdő előtti zöld területen.

Facsemetéket ültettek a környezetszépítő önkéntesek Bonyhádon

2019.11.11

Aktuális

A 10 millió fa országos mozgalom részeként és november 9-éhez, az élet napjához kapcsolódva facsemetéket ültettek lelkes önkéntesek szombaton Bonyhádon.

Az előzmények ellenére

2019.11.10

Aktuális

Egy járművezető a megengedett sebességnek csaknem a duplájával közlekedett a 631-es úton annak ellenére, hogy az útszakaszon az elmúlt hónapban hárman vesztették életüket.

A legkorszerűbb blokkok épülnek meg a Paks II. projekt keretében

2019.11.06

Gazdaság

A Paks II. projekt keretében a legkorszerűbb blokkok épülnek meg, nemzetközi együttműködésben - mondta Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezésért felelős tárca nélküli miniszterrel kedden, a Roszatom vezérigazggatójával tartott közös sajtótájékoztatón Pakson, miután áttekintették a projekt előrehaladását.

Január 19-én lesz ismét polgármester-választás Gyulajon

2019.11.04

Aktuális

Január 19-én rendezik az időközi polgármester-választást a Tolna megyei Gyulajon, ahol október 13-án szavazategyenlőség miatt nem sikerült polgármestert választani.

Újboráldás és libalakoma lesz Dunakömlődön

2019.11.02

Aktuális

Márton-napi újboráldás és vigadalom lesz Dunakömlődön november 9–én, ahova minden helyi, illetve a térséghez tartozó szőlősgazdát várnak a szervező dunakömlődi borbarátok.

Megismétlik a választást Szekszárd két egyéni választókerületében

2019.10.31

Aktuális

Megismétlik az önkormányzati képviselő-választást november 10-én Szekszárd két egyéni választókerületében a Pécsí Ítélőtábla csütörtöki, jogerős végzése szerint.

Kis méretű műfüves pályákkal és szabadtéri sportparkkal gazdagodik Szekszárd

2019.10.30

Aktuális

Megtörtént a pálya és a park műszaki átadás-átvétele.

Változott a komp menetrendje

2019.10.28

Aktuális

A Paks-Géderlak között üzemelő komp 2019. október 27-től 7-től 12 óráig, és 14-től 16 óráig közlekedik óránként.

Éves második soros ülését tartotta a Tolna Megyei Védelmi Bizottság

2019.10.25

Helyi hírek

Szekszárdon, a Vármegyeházán zajlott a Tolna Megyei Védelmi Bizottság 2019. évi második soros ülése. A bizottság tagjai elfogadták a 2020. évi Feladat- és Pénzügyi Tervet, valamint határozatot hoztak a rendkívüli téli időjárási eseményekre való felkészülési tevékenységről, a további feladatokról.

Kiosztották a 19. Kaleidoszkóp VersFesztivál díjait

2019.10.21

Kultúra

A Varidance Társulat Verslábak, ha táncolnak című költészeti táncshow-ja és az E-mancik Társulat négy színésznőjének Verslábak neccharisnyában című kortárs női darabja megosztva nyerte el a legjobb verssszínházi produkciónak járó díjat a 19. Kaleidoszkóp VersFesztiválon - közölte a Váci Dunakanyar Színház hétfőn az MTI-vel.

50 éves a Dombóvári Szent Lukács Kórház

2019.10.18

Aktuális

A gyógyítás nemcsak szakmai kérdés, hanem hivatás, lényege a szolgálat, a rászorulók felé kinyújtott segítő kéz - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára pénteken Dombóváron, a Szent Lukács Kórház fennállásának 50. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.