2020.09.23, Szerda

Tolna megye

Megyenapi ünnepséget tartottak Tolnában

2020.09.02

Helyi hírek

Az ünnepségen elhangzott az is, hogy Tolna megye 109 települése között ma már nincs olyan, amely ne mondhatná el, hogy jó úton jár céljai megvalósításához.

Keddtől látogatási tilalmat rendelt el a Tolna megyei kórház

2020.08.31

Aktuális

Kedd reggel hat órától látogatási tilalmat rendelt el a szekszárdi Tolna Megyei Balassa János Kórház a súlyosbodó járványügyi helyzet miatt - közölte honlapján az intézmény hétfőn.

Tűzeset Szekszárdon

2020.08.25

Aktuális

A Tanítóképző Főiskolához riasztották a szekszárdi tűzoltókat.

Török kori palánkot tártak fel a simontornyai várnál

2020.08.18

Kultúra

A török korban épült palánkszerkezet maradványait tárták fel a szekszárdi Wosinsky Mór Megyei Múzeum régészei a simontornyai vár mellett, a folyamatban lévő kutatás során török és kuruc kori leletek kerültek felszínre.

Enyhe földrengés volt Tolnában

2020.08.17

Aktuális

Enyhe földrengés volt szombat kora este Tolna megyében - közölte honlapján a katasztrófavédelem.

Művésztelep folytatja a kölesdi Látásbrigád örökségét

2020.08.14

Aktuális

Művésztelep folytatja Tolna megyében az egykori kölesdi képzőművészeti közösség, a Látásbrigád szellemi örökségét; az Új Látás elnevezésű telep második alkalommal, ezúttal Sárszentlőrincen kezdi meg egyhetes működését.

Sikeresen vizsgáztak a kurdi önkéntes tűzoltók a szombati újraminősítő gyakorlatukon

2020.08.12

Aktuális

Továbbra is önállóan beavatkozó tűzoltó egyesületként működhetnek tovább a kurdiak önkéntesei, az augusztus nyolcadikán, délelőtt kilenc órakor kezdődő sikeres gyakorlatukat követően.

Harminc zenei esemény a Nemzetközi Fúvósnapok Fesztivál programjában

2020.08.11

Aktuális

Harminc komoly- és népzenei esemény, valamint több kiállítás is várja a közönséget az idei Nemzetközi Fúvósnapok Fesztiválon, amelyet augusztus 24. és 30. között rendeznek meg hat helyszínen, Pakson, Kalocsán, Tolnán, Dunaszentgyörgyön, Gerjenben és Madocsán.

Újabb temetőt tárnak fel a paksi régészek

2020.08.10

Aktuális

Cserépedényt és csontokat is találtak a Paksi Városi Múzeum régészei legújabb kutatásukon, a hatos út melletti beruházási területen. Paks igen gazdag régészeti lelőhelyben, jelenleg négy helyszín is feltárásra vár.

Sikeres volt a „Helybe visszük a szűrővizsgálatokat” program Értényben

2020.08.10

Aktuális

Tolna megyében elsőként Értény faluközpontjában várták az érdeklődőket a népegészségügyi program szervezői. A regisztrációt követően a résztvevők számos szűrővizsgálaton vehettek részt.

Egyre többfelé várható hőség

2020.08.07

Aktuális

Kelet felől emelkedve az országban egyre nagyobb területen haladja meg a napi középhőmérséklet a 25 Celsius-fokot, nagyvárosokban akár a 27 Celsius-fokot is - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken az MTI-vel.

Megszűnik két iskola Szekszárdon

2020.08.06

Aktuális

Pénzügyi okból megszűnik egy alapítványi általános és egy szeretetszolgálati szakképző iskola Szekszárdon augusztus 31-én - közölték az intézményvezetők csütörtökön az MTI-vel.

Csúcshűtőkkel óvják a Duna élővilágát

2020.08.04

Aktuális

A két új paksi blokk tervezése során minden környezetvédelmi szempontra kiterjedt a szakemberek figyelme. Ezek egyike a Duna vizének hőmérséklete, ugyanis, ahogyan a jelenleg üzemelő atomerőmű, úgy az új is a folyó vizét használja majd a hűtéshez.

Augusztusi nyári esték programsorozat Pakson

2020.08.03

Aktuális

Elmaradnak a Szent István ünnepe köré szervezett rendezvénysorozat kulturális programjai Pakson – jelentette be Szabó Péter polgármester az elmúlt héten.

Felújítás zajlik a paksi evangélikus templomban

2020.07.30

Aktuális

Megújul az oltár előtti terület a paksi evangélikus templomban. A padozat már rossz állapotban volt, szőnyegekkel takarták. A beton, tégla és műkő elegyét a Zo-Bau Kft. szakemberei felvésték és elszállították, majd egységes betonalapot készítettek az új burkolat alá.

Az ország nagy részén heves zivatarokra, néhol kiadós esőre figyelmeztetnek

2020.08.31

Aktuális

Első- és másodfokú figyelmeztetéseket is kiadott heves zivatarok és kiadós eső miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre. Néhány keleti megyében még mindig a hőség miatt figyelmeztetnek.

Sikeresen befejeződött az út-és kútfelújítás a zártkertek fejlesztésére kiírt pályázat keretében

2020.08.29

Aktuális

2019. évben is meghirdette az Agrárminisztérium a zártkerti revitalizációs programot.

Pakson járt a százéves Eötvös Cirkusz

2020.08.23

Aktuális

Négy napon át Pakson vendégszerepelt az Eötvös Cirkusz, History című előadásukkal.

Zajlik az alkotótábor

2020.08.17

Aktuális

Jó hangulatban telik az egyhetes alkotótábor Sárszentlőrincen.

Ismét névleges teljesítményen üzemel a paksi atomerőmű 4. blokkja

2020.08.14

Aktuális

Ismét névleges teljesítményen üzemel a paksi atomerőmű 4. blokkja, amelyet csütörtökön egy irányítástechnikai berendezés hibája miatt állítottak le - közölte az erőmű kommunikációs igazgatója az MTI-vel.

Labdarúgó NB I - Pakson a bennmaradás a cél

2020.08.13

Aktuális

Az NB I-ben maradás a cél a megfiatalított kerettel induló Paksi FC labdarúgócsapatánál, amely a szombati Újpest elleni nyitányon tartja teljesen elkészült stadionjának avatóját.

Csoportos rablás gyanúsítottjait tartóztatták le Szekszárdon

2020.08.12

Aktuális

Csoportos rablással gyanúsított fiatalokat tartóztatott le a Szekszárdi Járásbíróság. A két fiatalember és két lány augusztus 4-én megvert és kirabolt egy férfit Decsen - közölte a Tolna Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

Forgalomba helyezték az ideiglenes Kapos-hidat Pincehelyen

2020.08.11

Aktuális

Forgalomba helyezték az ideiglenes Kapos-hidat a 61-es úton, Pincehelyen - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Tolna megyei igazgatója hétfőn Pakson.

Közös erővel a Tolna Megyei Balassa János Kórházért

2020.08.10

Aktuális

Több mint egymillió forintot sikerült összegyűjteni a megyei kórház szülészet-nőgyógyászati osztály részére az augusztus 9-én, vasárnap rendezett jótékonysági „3000-es Tornán” Gerjenben.

Javaslatokat vár Szekszárd önkormányzata az új orvosi rendelő építési helyszínével kapcsolatban

2020.08.08

Aktuális

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése az építendő új orvosi rendelő építését a Szabó Dezső utcai helyszínét elvetette, új helyszín kiválasztásának lehetőségét vizsgálja.

Bejrúti robbanás - Magyarország katasztrófavédelmi szakértőket ajánlott fel Libanonnak

2020.08.07

Aktuális

Öt katasztrófavédelmi szakértőt ajánlott fel Magyarország Libanonnak, hogy támogassák a bejrúti robbanás okozta helyzet felszámolását - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság csütörtökön az MTI-vel.

Szuperhősök Szekszárdon

2020.08.05

Aktuális

Prevenciós szakemberek látogattak a táborozó gyerekekhez.

Koppányszántó is fejlődik tovább

2020.08.03

Aktuális

Koppányszántó központi épületét korszerűsítette az önkormányzat. A fejlesztésekről a cikkben található közlemények adnak részletes tájékoztatást.

Biztonsággal fürödhetünk Tolna megye kijelölt természetes fürdőhelyein

2020.08.03

Aktuális

A Tolna Megyei Kormányhivatal a járványügyi készültség időszakában, a természetes fürdők felügyelete során fokozottan ellenőrzi a fürdővizek minőségét, valamint a biztonságosfürdőzés feltételeit.

Vonattal ütközött egy teherautó Simontornyán

2020.07.30

Aktuális

Személyszállító vonat és egy rakomány nélküli tehergépkocsi ütközött július 28-án délután Simontornyán.