2020.07.16, Csütörtök

Tolna megye

Megbeszélést tartott Paks városépítő bizottsága

2020.07.10

Aktuális

Ősszel ismét megnyitják a tízmillió forintos pályázati keretet a védett épületek felújításának támogatására, tanulmány készül a parkolási problémák enyhítéséért, és beléptető rendszer kiépítését tervezik az idősek otthonában – egyebek mellett ezekről a témákról tárgyalt 2020.07.09-ei ülésén a városépítő bizottság.

Ismét időszerű a parlagfű elleni védekezés

2020.07.08

Aktuális

A hatályos jogszabályi rendelkezések szerint a földtulajdonos, földhasználó köteles az ingatlanon a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani.

Folytatódnak az útfelújítások Pakson

2020.07.07

Aktuális

Elkezdődik a Búzavirág utca Zápor és Kölcsey utcák közötti szakszának felújítása, valamint a Pákolitz utca rekonstrukciója. A kivitelezésre az Amalfi Hungária Kft. kapott megbízást. A munkák megkezdése előtt a Búzavirág utca lakosait fórumra várják július 7-én 16 órakor a paksi polgármesteri hivatal nagytermében.

Bűnmegelőzési vetélkedő Újiregen

2020.07.06

Aktuális

A Tamási Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója a német táborban szervezte meg a versenyt.

Már közel 200 alkotás érkezett az idei Tarka fotópályázatra

2020.07.05

Aktuális

A pályázat témája: a szarvasmarha és annak tenyésztése.

Új üzemeltetője van a paksi piacnak

2020.07.03

Aktuális

Új üzemeltetője van a paksi piacnak 2020. július 1-jétől. A korábbi üzemeltető CSIMBO Bt. előzetesen jelezte, hogy nem kívánja a paksi piac üzemeltetését a továbbiakban folytatni.

Tolna megyében is újraindítja a kéményseprést a katasztrófavédelem

2020.07.01

Aktuális

Újraindítja a koronavírus-járványhoz kötődő veszélyhelyzet miatt elhalasztott kéményseprést július 1-től az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kéményseprőipari szervezete - tájékoztatta az OKF helyettes szóvivője kedden az MTI-t.

Szerdán ismét kánikula és extrém UV-sugárzás várható

2020.06.30

Aktuális

Szerdán ismét kánikula várható, extrém lesz az UV-sugárzás, és több megyében zivatarra, felhőszakadás is lehet számítani.

Tolna megye természetes vizei fürdésre alkalmasak

2020.06.29

Aktuális

Tolna megye kijelölt természetes fürdőhelyein a vizek fürdésre alkalmasak, de a járványügyi helyzetre tekintettel a strandok fenntartóinak, üzemeltetőinek, és az odalátogató vendégeknek is a szokásosnál szigorúbb szabályokat kell betartani saját maguk, és más fürdőzők egészségének védelme érdekében.

Díjazták a Szekszárdi Szakképzési Centrum munkatársait

2020.06.26

Aktuális

Harmincnyolc, a Szekszárdi Szakképzési Centrum iskoláiban tanító, valamint az oktatási, irányítási munkát segítő szakember részesült elismerésben pedagógusnap alkalmából.

Lakópark, új bölcsőde és óvoda is épülhet Gerjenben

2020.06.25

Aktuális

Ajándékcsomaggal köszöntik az újszülötteket Gerjenben. A település polgármestere az összetartozás erősítése mellett az életkörülmények javítását is célként tűzte ki.

Hamarosan kinyitják az Ürgemezei Strandot

2020.06.25

Aktuális

Ezt közösségi oldalán jelentette be Szabó Péter, Paks polgármestere. A pandémiás helyzet az utóbbi időszakban nem csak bizonytalanságot hozott magával, de komoly kihívás elé állította a létesítmény üzemeltetőjét.

Ütemterv szerint halad a KKÁT bővítése

2020.06.23

Aktuális

Újabb négy kamrát építenek a paksi atomerőműben keletkező kiégett kazetták átmeneti tárolására. A beruházásról, amelyre 2019 végén kötöttek szerződést, a Radioaktív Hulladékkezelő Kft. (RHK Kft.) számolt be weboldalán.

Már kapható a magyar sárgadinnye

2020.06.19

Gazdaság

Már kapható a magyar sárgadinnye az áruházakban és piacokon, néhány hét múlva pedig nagyobb mennyiségben a szabadföldi is elérhető lesz - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) pénteken.

Kerékpárregisztrációs-programot tartanak Pakson

2020.06.18

Aktuális

Magyarországon több mint tízezer kerékpárt lopnak el évente. Néhány lopott kerékpár minden évben megkerül, de nyilvántartás híján nem tudják megállapítani, kik a tulajdonosaik, így nem tudják visszaadni.

Az atomerőmű-építés Magyarország érdeke a beruházásért felelős miniszter szerint

2020.07.08

Gazdaság

Magyarország érdeke az, hogy nemzetközi együttműködéssel megépüljenek az új blokkok a paksi telephelyen - mondta a beruházásért felelős tárca nélküli miniszter a közmédia szerda reggeli hírműsoraiban.

Töretlen a nyaralókártya program sikere Tolna megyében

2020.07.07

Aktuális

Az országban egyedülálló módon működik a megye valamennyi rendőrkapitányságán igényelhető prevenciós lehetőség.

Egy év után újra csapatedzésen vett részt a kosárlabdázó Gereben Lívia

2020.07.07

Aktuális

Több mint egy évvel azt követően, hogy leukémiát diagnosztizáltak nála, újra csapatedzésen vett részt a kosárlabdázó Gereben Lívia.

Egy hét múlva nyit a paksi gyógyfürdő

2020.07.06

Aktuális

Megnyitják a paksi gyógyfürdőt július 13-án – jelentette be Szabó Péter polgármester sajtótájékoztatón, amelyet dr. Bodnár Imrével, a Paksi Gyógyászati Központ főigazgatójával tartottak a közelmúltban.

Tolnaikum lett Lussonium

2020.07.04

Aktuális

Lussonium kiemelt megyei érték, vagyis Tolnaikum lett, a Paksi Települési Értéktár Bizottság Érték-díjban részesült. Az elismeréseket a Megyei Értékek Napja – Vár a Megye elnevezésű rendezvényen adták át Medinán.

Visszahelyezték a Makovecz-templom tetejét

2020.07.01

Aktuális

Közel 9 méter magasra, daruval emelték vissza a több, mint 900 kilogrammos, szív alakú acélszerkezetet a Makovecz-templom tetejére.

Benyújtotta a Paks II. Zrt. a létesítésiengedély-kérelmet az OAH-nak

2020.06.30

Gazdaság

A Paks II. Zrt. benyújtotta a két új blokkra vonatkozó létesítésiengedély-kérelmet a nukleáris hatóságnak - jelentette be Süli János tárca nélküli miniszter kedden Pakson, ahol elsőként a térség polgármestereinek tartott fórumon számolt be a lépésről.

Jól halad a paksi és a bátaapáti hulladéktároló bővítése

2020.06.29

Gazdaság

A tervek szerint halad a paksi atomerőmű mellett működő Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolójának (KKÁT) és a bátaapáti Nemzeti Radioaktív Hulladéktároló (NRHT) bővítése - közölte honlapján a Radioaktív Hulladékokat Kezelő (RHK) Kft.

Idén is lesz Erzsébet tábor Pakson

2020.06.28

Aktuális

Idén is lesz Erzsébet tábor Pakson – jelentette be Szabó Péter polgármester.

Június 30-án nyújtja be a Paks II Zrt. az új atomerőmű engedélykérelmét

2020.06.26

Gazdaság

Június 30-án nyújtja be a Paks II. Atomerőmű Zrt. az Országos Atomenergia Hivatalnak (OAH) a Pakson épülő, új atomerőmű létesítési engedélykérelmét - közölte a két új atomerőműi blokk tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter pénteken Szekszárdon.

Három megye rendőrei tartottak közlekedési akciót

2020.06.25

Aktuális

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében, Tolna és Csongrád-Csanád megye bevonásával valósult meg a mindhárom megyét – összesen 122 kilométer hosszan – átszelő 55-ös számú főút közlekedésrendészeti ellenőrzése.

Véradás Dombóváron

2020.06.24

Aktuális

A városi rendőrkapitányság munkatársai ismét hozzájárultak a rászorulók életének megmentéséhez.

Borászok borásza díj: célegyenesben a verseny

2020.06.22

Aktuális

Célegyenesbe ért a Borászok borásza verseny: június 26-án derül ki, hogy 2020-ban ki lesz a Borászok borásza, ki kapja a Jövő Borásza Ösztöndíjat és hogy ki lesz a Borászok Barátja díj várományosa.

Harmincnyolc esethez riasztották szerdán megyénk lánglovagjait

2020.06.19

Aktuális

Sok munkát adott a szerdától csütörtök hajnali öt óráig elhúzódó heves esőzéssel járó, Tolna megye területét érintő vihar a tűzoltóinknak.

Játékdobozokba rejtett kábítószert foglaltak le a rendőrök Bonyhádon

2020.06.18

Aktuális

Egykilónyi, játékdobozokba rejtett kábítószert találtak június 12-én a rendőrök egy bonyhádi benzinkúton parkoló kisbuszban - közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon.