2019.06.26, Szerda

Tolna megye

Megújult a dombóvári Tündérkert Bölcsőde

2019.06.23

Aktuális

Az energetikai célú beruházást annak kivitelezője ígéretének megfelelően a vállalási határidő lejárta előtt befejezte, így június 12-én tartották az ünnepélyes átadót a gyermekintézményben.

Bűvös 50 az idei Múzeumok Éjszakája program tematikája Pakson

2019.06.21

Aktuális

A Paksi Városi Múzeum és az Atomenergetikai Múzeum idén is csatlakozik az országos Múzeumok Éjszakája programsorozathoz. A szervezők június 22-én különleges programokkal és meghosszabbított nyitva tartással várják az érdeklődőket.

Új kiállítást nyitnak meg a Paksi Képtárban

2019.06.20

Kultúra

Baksa-Soós János kiállítását nyitják meg június 21-én 15 órakor a Paksi Képtárban, a tárlatot Vető János képzőművész ajánlja a közönség figyelmébe. A kiállítás 2019. augusztus 10-ig látogatható.

A Ten Years After és Eric Gales is fellép a paksi Gastroblues fesztiválon

2019.06.19

Kultúra

A woodstocki fesztivál két legendás, brit szereplője, a Ten Years After (TYA) és Miller Anderson, valamint az amerikai blues élvonalába tartozó Eric Gales is fellép Pakson, az idei 27. Nemzetközi Gastroblues Fesztiválon.

Harminckét bográcsban főtt a halászlé Dunakömlődön

2019.06.19

Kultúra

A főzőverseny nem a kezdetektől, „csupán” tíz éve része a tizennégy éves múltra visszatekintő falunapnak.

Múzeumok Éjszakája – Paks

2019.06.18

Kultúra

A Paksi Városi Múzeum és az Atomenergetikai Múzeum idén ismét közös programmal várja látogatóit június 22-én, a Múzeumok Éjszakáján!

Csökken az egyházi iskolák száma Tolnában

2019.06.17

Aktuális

Csökken az egyházi fenntartású iskolák száma Tolna megyében, szeptember 1-jétől a gerjeni református iskola ismét állami fenntartású lesz, a tolnai Szent Mór Katolikus Általános Iskola megszűnik.

Két játékkal gazdagodott a dunakömlődi játszótér!

2019.06.16

Aktuális

Két játékkal gazdagodott Dunakömlődön a focipálya mellett lévő játszótér! Az eszközök beszerzését, valamint a gumiburkolat kiépítését képviselői keretéből finanszírozta Spiesz József.

Idén is lesz Erzsébet-tábor Pakson

2019.06.15

Aktuális

Nyári táborozást szervez a Paks Kistérségi Szociális Központ a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány és Paks Város Önkormányzata támogatásával az iskolai szünet idejére.

Fürdőzésre alkalmasak Tolna megye vizei

2019.06.14

Aktuális

A Tolna Megyei Kormányhivatal Szekszárdi Járási Hivatalának elsődleges vizsgálatai alapján a Fadd-Dombori Holt-Duna ágon, valamint a Szálkán található víztározó tóban kijelölt természetes fürdőhelyek vízminősége megfelel az előírásoknak, így bárki megmártózhat bennük.

Szombattól újra elindul a közlekedés a gemenci erdei vasúton

2019.06.05

Aktuális

Június 8-ától részlegesen helyreáll a gemenci erdei vasúton a közlekedés, amelyet az egymást követő dunai árhullámok miatt szüneteltettek - közölte a Gemenc Zrt. szerdán az MTI-vel.

Területvásárlásba kezd a paksi önkormányzat

2019.06.05

Aktuális

Az értékbecslést követően vételi ajánlatot tesz az önkormányzat a Táncsics park és a volt konzervgyár területén lévő ingatlanokra – erről határozott rendkívüli ülésén a képviselő-testület.

Elkészült a paksi Vörösmarty utcai óvoda játszóudvarának felújítása

2019.06.04

Aktuális

Befejeződött az udvar felújítása a Paksi Napsugár Óvoda Vörösmarty utcai székhelyóvodájában. Az új játékok mellett műfűvel és gumiburkolattal látták el a területet, emellett ivókutakat is kihelyeztek.

Egészségházat adtak át Gerjenben

2019.05.31

Helyi hírek

Az épületben, ahol az egészségház helyet kapott, korábban a könyvtár, a védőnői szolgálat és a körzeti megbízott irodája működött.

Növelni kell a fészkelőhelyek számát Dombóváron

2019.05.29

Aktuális

Két dombóvári vállalkozó is segíti a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület 28. számú Dombóvári Csoportját abban, hogy az növelje a fecskék helyi költőhelyeinek számát.

Rendőrök látogattak egy dombóvári nyári táborba

2019.06.22

Aktuális

Táborozó általános iskolai tanulókat kerestek fel a dombóvári zsaruk.

Megkezdődött a Paks II. Atomerőmű első felvonulási épületeinek kivitelezése

2019.06.20

Gazdaság

Kezdetét vette a Paks II. Atomerőmű területén az első felvonulási épületek kivitelezése csütörtökön.

A város jóvoltából a kitűnő tanulók idén is ingyen csobbanhattak Bonyhádon

2019.06.20

Aktuális

Sportnapot tartottak a Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola diákjai június 12-én. Az önkormányzat támogatásával a Bonyhádi Termálfürdő szolgált helyszínül a remekül sikerült programnak.

Múzeumok éjszakája - Planetáriumi előadások, tűzzsonglőr-bemutató, levente lövészverseny Tolna megyében

2019.06.19

Kultúra

Pakson planetáriumi előadások, tűzzsonglőr-bemutató, tudományos játszótér, Szekszárdon Kisfaludi Stróbl Zsigmond szobraiból nyíló kiállítás várja szombaton a közönséget Múzeumok éjszakáján, amelyen lövészversennyel felidézik a levente mozgalom emlékeit is.

Töretlen az érdeklődés az energetikai felújítást támogató pályázat iránt

2019.06.18

Aktuális

Májusban írta ki a városépítő bizottság a tégla és a panel (hagyományos és iparosított technológiával épült) lakások tulajdonosai, tulajdonosi közösségei energia-megtakarítást eredményező beruházásainak önkormányzati támogatásáról szóló pályázatot. A pályázatokat 2019. június 13-án 8 óra és 16 óra között lehetett benyújtani hőszigetelésre, fűtéskorszerűsítésre és nyílászárócserére.

Ismét a névleges teljesítményen üzemel a paksi atomerőmű 2. blokkja

2019.06.18

Aktuális

Ismét a névleges teljesítményen üzemel a paksi atomerőmű 2. blokkja, amelynek szombaton a turbinavédelem működése miatt egy turbinája kiesett - közölte honlapján az atomerőmű.

Folytatódik Pakson a lakások energiatakarékossági programja

2019.06.16

Gazdaság

Idén is támogatja Paks önkormányzata a város lakásainak energiatakarékossági felújítását, a programra 170 ingatlantulajdonos pályázatát fogadták be - közölte a polgármesteri hivatal az MTI-vel.

A Paksi Gyógyászati Központ csapata nyerte meg a szakmai versenyt

2019.06.15

Aktuális

A Hivatásunk mesterei vagyunk elnevezésű, évtizedes múltú vetélkedésen elméleti és gyakorlati feladatok egyaránt vártak a versenyzőkre, illetve kezdésként egy humoros bemutatkozás is szerepelt a palettán.

Gyalogátkelőhelyet létesítenek az ipari parknál Pakson

2019.06.14

Aktuális

Gyalogátkelőhelyet építenek az elkerülőút – ipari park bekötőút csomópontban. A munkaterületet június 11-én adták át a kivitelezőnek.

Felvidékiek találkoznak Bonyhádon

2019.06.13

Kultúra

Felvidéki településeken élő magyarok, illetve a Felvidékről a második világháború után kitelepítettek és leszármazottaik találkoznak pünkösdhétfőn Bonyhádon, ahol misével, megemlékezéssel, kulturális műsorral idézik fel a 70 évvel ezelőtt történteket.

Világszerte épülnek innovatív 3+ generációs blokkok

2019.06.05

Aktuális

Mozgalmasak voltak az elmúlt hónapok az atomenergia-iparban. Számos 3+ generációs reaktor létesítése ért mérföldkőhöz.

Két játékkal gazdagodott Dunakömlődön a focipálya mellett lévő játszótér

2019.06.04

Aktuális

Az eszközök beszerzését, valamint a gumiburkolat kiépítését képviselői keretéből finanszírozta Spiesz József.

Újabb védett épületeket újítanak fel Závodon

2019.06.03

Aktuális

A népi építészeti program támogatásával újabb védett épületeket újítanak fel az építészeti örökség őrzéséért többször díjazott Tolna megyei Závodon.

Ezen a hétvégén rendezik meg a sillerfesztivált Pakson

2019.05.30

Kultúra

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg a hétvégén az Országos Sillerfesztivált Pakson, az eseményen nyitott pincék és a legjobb borok kóstolója is várja a közönséget.

A Kowalsky meg a Vega ad koncertet a Paks II. Zrt. családi napján

2019.05.29

Aktuális

A szervezők idén a Paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjait is vendégül látják, akiket pedagógusok kísérnek.