2019.02.16, Szombat

Tolna megye

Újra indul hivatásos halőr, társadalmi halőr tanfolyam Tolnában

2019.02.14

Aktuális

Tolna Megyei Kormányhivatal hivatásos halőr / társadalmi halőr alap és továbbképző tanfolyamot és vizsgát, valamint pótvizsgát szervez. A tanfolyamon való részvétel feltétele a vizsgának!

Másfél milliárd forintos támogatással fejlesztenek sportlétesítményeket Bonyhádon

2019.02.13

Gazdaság

2019. február 13-án Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője sajtótájékoztatót tartott a másfél milliárd forintos kormánytámogatással fejlesztendő bonyhádi sportlétesítményekről a városháza dísztermében.

Kiállítás mutatja be Bonyhád eddig csokorba gyűjtött értékeit

2019.02.13

Kultúra

„Nemzeti értékeink Bonyhádon”. Ezzel a címmel nyílt kiállítás február 7-én a Vörösmarty Mihály Művelődési Központban.

Elkészült Dombóvár műemlékjellegű gimnáziumának energetikai korszerűsítése

2019.02.11

Aktuális

A város önkormányzata és a Dombó-Land Kft. alkotta konzorcium a beruházás finanszírozásához nagyrészt az Európai Unió egyik pályázatán nyert vissza nem térítendő támogatást használta fel.

40 órás tűzoltó alaptanfolyam indult Tengelicen

2019.02.11

Aktuális

A tanfolyamon a tengelici, faddi, bonyhádi, dunaföldvári, gyönki, kurdi és nagydorogi önkéntes tűzoltó egyesületi tagok vesznek részt, öszesen huszonöten. Dr. Hábermayer Tamás tű. ezredes, megyei igazgatóhelyettes köszöntője során az önkéntesség erejét hangsúlyozta.

Aláírták a paksi polgármesteri hivatal energetikai felújításáról szóló szerződést

2019.02.10

Aktuális

Aláírták a kivitelezésről szóló szerződést, elkezdődik a városháza energetikai felújítása. A beruházás 284 millió forintból augusztus végére fejeződik be.

Új állampapír-értékesítési pontot adtak Tamásiban

2019.02.08

Gazdaság

Az idén is folytatódott az állampapírok értékesítésének dinamikus növekedése, január végén 1290,5 milliárd forintra nőtt a Magyar Államkincstár (MÁK) által kezelt állampapír-állomány értéke - mondta a szervezet pénzforgalmi elnökhelyettese csütörtökön a Tolna megyei Tamásiban, ahol új állampapír-értékesítési pontot adtak át.

Tolna az ország egyik legbiztonságosabb megyéje

2019.02.06

Aktuális

Ötödik évi munkájába kezd bele idén a Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács – hívta fel a figyelmet Fehérvári Tamás megyei közgyűlési elnök a kedd délelőtt megtartott vármegyeházi fórumon. Az elmúlt időszakot summázva elmondta: érdemes volt belekezdeni a bűnmegelőzési együttműködésbe, hiszen az a megyében élő embereket szolgálja. A köszöntőt követően a rendőrség részéről két előadást hallgattak meg a jelenlévő polgármesterek, államigazgatási vezetők, civil szervezetek képviselői.

Újabb emelete újult meg a Tolna Megyei Balassa János Kórház gyerekosztályának

2019.02.04

Aktuális

További felújítást is tervez az önkormányzat.

Pályázati pénzből kezdődhetnek meg bölcsődei fejlesztések Tolna megyében

2019.02.02

Aktuális

Tizennégy településen kezdődhetnek meg a bölcsődei fejlesztést célzó beruházások közel 1,5 milliárd forint központi költségvetési támogatással - tájékozatott Varga Mihály.

Közel 35 millió forintból korszerűsítették a nagydorogi egészségházat

2019.02.01

Aktuális

A TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) forrásból megvalósult fejlesztés ünnepélyes átadóján vett részt szerdán Ribányi József, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke.

Együtt képzi a jövő szakembereit a Szekszárdi Szakképzési Centrum és a Rail Cargo Hungaria

2019.01.31

Aktuális

A vasúti árufuvarozással foglalkozó cég közreműködik az oktatási intézményben folyó vasútszakmai képzések tananyagainak összeállításában és helyet biztosít a diákok kötelező nyári gyakorlatához is.

Háziorvos hiány van Simontornyán

2019.01.31

Aktuális

Háziorvosi munkakör betöltésére lehet pályázni.

Jelentős lépéseket tesz Paks II. a szakemberképzés terén

2019.01.30

Aktuális

Több hazai egyetem részvételével tervezi elindítani 2019 szeptemberében a Paks II. Zrt. a Paks II. Akadémiát.

Elektromos kerékpárokat tesztelnek Pakson

2019.01.28

Aktuális

Két elektromos kerékpár tesztelését kezdik meg Pakson: a polgármesteri hivatalban dolgozók fogják ezeket a járműveket használni a munkavégzésükhöz szükséges városban történő rövidtávú közlekedés során.

Bonyhádi székhelyén ünnepelték a Bukovinai Székelyek Országos Szövetségének jubileumát

2019.02.13

Kultúra

Harminc éve alapították a Bukovinai Székelyek Országos Szövetségét (BSZOSZ), a szervezet idei programjait az évforduló jegyében szervezi meg.

Tolna megyei diákok jelentkezzetek! - ifjúsági versenyt hirdetett a katasztrófavédelem

2019.02.13

Aktuális

A Magyar Polgári Védelmi Szövetség idén „A tudás életet menthet!” jelmondattal hívja életre az országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt.

Pakson rendezik az országos linedance fesztivált

2019.02.12

Kultúra

Paks lesz a helyszíne, és a Csámpai Country Road Club a házigazdája az első vidéken rendezett Országos Country és Linedance Fesztiválnak (OLCF), amely egyébként a tizenegyedik lesz a sorban. A rendezés jogát részben a szerencsének köszönhetően nyerték el: a vállalkozó klubok között sorsolással dőlt el a tavalyi OLCF-en, hogy ki lehet a házigazda.

Új épületbe költözött a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2019.02.11

Aktuális

Bartók Péter tű. ezredes, dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott és dr. Balázs Gábor tű. ezredes vágta át a nemzeti színű szalagot a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ma átadott új irodaépületén.

A bértámogatást kevesen ismerik, pedig érdemes kihasználni!

2019.02.10

Aktuális

Hamarosan véget érnek, de még lehet igényelni azokat a bértámogatási lehetőségeket, amelyek az elmúlt időszakban a Tamási és Dombóvár közötti foglalkoztatási együttműködésnek köszönhetően valósulhattak meg, segítve a helyi vállalkozásokat.

Teljeskörű felújításra lenne szükség a paksi általános iskolában

2019.02.09

Aktuális

Az épület és az udvar teljeskörű rekonstrukciójára lenne szükség a Paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában, ahol a kisebb és nagyobb fejújítási igényekről egyeztetett a polgármester és az intézményvezető.

Két kiállító-helyiség újul meg a dombóvári Helytörténeti Múzeumban

2019.02.06

Aktuális

Újabb felújítási munkálatok kezdődtek a Helytörténeti Gyűjtemény épületében. Ezúttal a dr. Szőke Sándor-terem és a Közkincs-szoba újul meg.

Szekszárdra érkezett a nevelőszülői hivatást népszerűsítő kampány

2019.02.05

Aktuális

A nevelőszülők példát mutatnak a társadalomnak arról, hogy egy közösségben, nemzetben mindig lesz olyan, aki segít a bajba jutottaknak - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára kedden, Szekszárdon.

Látogatási tilalom van a Paksi Életfa Idősek Otthonában

2019.02.03

Aktuális

Látogatási tilalom lépett életbe 2019. február 1-től a Paksi Életfa Idősek Otthonában. Dr. Farkas Edina, az intézmény orvosa úgy tájékoztatott, hogy járványügyi érdekből, a fertőző megbetegedések számának jelentős növekedése miatt, a fertőzés veszélye és a járvány megelőzése érdekében szükséges a látogatási tilalmat elrendelni.

Négymilliárd forintért épülhetnek utak Szekszárdon

2019.02.01

Gazdaság

Négymilliárd forintos projekt keretében épülhetnek utak, kerékpárút és körforgalmak Szekszárdon és környékén a város közgyűlésének csütörtöki döntése szerint.

Jótékonysági farsangi bált rendez Simontornya

2019.02.01

Kultúra

Mindenkit sok szeretettel várnak 2019. február 9-én, szombaton 20 órától a Fried Művelődési Házban tartandó jótékonysági farsangi bálra.

Folyamatosan dolgoznak Pakson az orvoshiány megoldásán

2019.01.31

Aktuális

A gyermekorvosi és felnőtt háziorvosi körzetek helyzetéről tartott sajtótájékoztatót Szabó Péter polgármester és dr. Bodnár Imre, a Paksi Gyógyászati Központ főigazgatója. Hangsúlyozták: minden lehetőséget megragadnak és megadnak ahhoz, hogy a két megüresedett gyermekorvosi körzet biztonságos ellátását megoldják.

Minősített Közművelődési Intézmény lett a paksi Csengey Központ

2019.01.31

Kultúra

A díjat Tell Edit igazgató vette át Budapesten, a Hagyományok Házában, a magyar kultúra napján. A három évig viselhető cím azoknak a közművelődési intézményeknek adományozható, amelyek a közművelődés minőségfejlesztésének alkalmazásával kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. Az elismerés kapcsán ma (01.22.) sajtótájékoztatót tartott Tell Edit igazgató és Szabó Péter, Paks polgármestere.

Nagyobb lelátóval, megújult kerettel készül a Paksi FC

2019.01.30

Aktuális

Nagyobb, 2800 fősre bővült lelátóval, és megújult játékoskerettel készül a Paksi FC labdarúgócsapata az OTP Bank Liga tavaszi idényére.

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség illetékességébe került Tolna

2019.01.28

Aktuális

Február 1-jével az ügyészségi nyomozás eddigi széttagolt rendszere egy egységes struktúrába, a Központi Nyomozó Főügyészséghez és az alárendeltségében működő regionális illetékességű ügyészségekhez kerül - tájékoztatta a Legfőbb Ügyészség pénteken az MTI-t.