2024.04.20, Szombat
Csapadékvíz-elvezetőt építettek Bátán
Illusztráció, unslpash.com

Csapadékvíz-elvezetőt építettek Bátán

MTI

2022.11.18. 10:43

396 millió forintos beruházással csapadékvíz-elvezető rendszert építettek ki a Tolna megyei Bátán - közölte az önkormányzat az MTI-vel.

Hirdetés

A fejlesztést a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program százszázalékos támogatásával valósították meg - írták a projektzárásról szóló közleményben.

Az 1440 lakosú, Duna-parti településen nagyrészt a keleti és dél-keleti, alszögi részen három kilométer hosszan állították helyre a meglévő árokrendszert és építettek új vízelvezető árkokat.

A fejlesztés eredményeként a község felett lévő dombról érkező esővíz már itt a csatornába folyik, tehermentesítve a Fő utca csőátereszeit. A község területének 60 százalékán 2018-ban 319 millió forintos ráfordítással építettek ki korszerű csapadékvíz-elvezetőket.

Huszárné Lukács Rozália (Fidesz-KDNP) az MTI-nek azt mondta, a beruházást az indokolta, hogy a dombvidéki részekről sokszor jelentős mennyiségű esővíz zúdul a falura, sárral elárasztva a Fő utcát.

A rendszer az esővíz elvezetése mellett a település újvárosi részén segíti a bevizek elvezetését, és csökkenti a síki részen a talajvíz okozta problémákat is - tette hozzá.

Helyi hírekBátaTolna megyecsapadékvíz-elvezetés