2024.05.03, Péntek
Narancssárga figyelmeztetést adtak ki Tolna megyére
facebook.com/orszagosmeteorológiaiszolgalat

Narancssárga figyelmeztetést adtak ki Tolna megyére

MTI

2023.02.03. 12:35

Erős széllökések veszélye miatt már tizenegy vármegyére adott ki másodfokú figyelmeztetést szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala vármegye területére másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat, itt a várt legerősebb széllökések sebessége meghaladhatja a 90 kilométer/órát. Az ország többi részére elsőfokú (sárga) figyelmeztetés van érvényben.

Az északnyugati határvidék közelében, illetve a Dunántúli-középhegység, a Börzsöny magasabban fekvő részein 80 kilométer/óra körüli, esetleg afölötti lökés sem kizárt. A késő esti órákban kissé veszít erejéből a légmozgás.

Hozzátették: szombaton a hajnali, reggeli óráktól kezdve ismét viharossá, erősen viharossá fokozódik az északnyugati szél. Az országban nagy területen lehet 70 kilométer/óra fölötti széllökés, míg a Dunántúlon és Borsod, illetve Szabolcs térségében általában 80-90 kilométer/órás, a Bakonyban és a Balaton térségében akár 100-110 kilométer/órás vagy afölötti lökések is várhatóak.

Az időjárási helyzetre tekintettel akár a piros színű veszélyjelzést is kiadhatják.

Helyi hírekTolna megyerendkívüli téli időjárásOrszágos Meteorológiai Szolgálat