2024.07.22, Hétfő
Új fenntartója van a tolnai idősotthonnak
Fotó: Illusztráció, unsplash.com

Új fenntartója van a tolnai idősotthonnak

MTI

2024.07.03. 11:05

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) július 1-vel átvette a tolnai idősotthon fenntartását - közölte a szeretetszolgálat az MTI-vel.

A 42 férőhelyes intézmény ezentúl - a szintén a szolgálat által fenntartott szekszárdi idősotthon tagintézményeként - Gondviselés Háza Tolnai Idősek Otthona néven működik - írták közleményükben.

Egykori laktanyát építették át 

Az intézményt 2006-ban alakították ki a korábbi laktanya egyik legénységi épületéből. A 780 négyzetméter alapterületű épületben a lakókat 1-2 ágyas szobákban helyezik el, az idősekről 18 dolgozó gondoskodik - tették hozzá.
A tájékoztatás szerint a város önkormányzata áprilisban döntött arról, hogy az otthon fenntartását át kívánja adni az MMSZ-nek azzal a céllal, hogy minél több, Tolnán élő idős embernek nyújtsanak biztonságos ellátást a lehető legmagasabb színvonalon.

Adományok és önkéntesek is segítik a működést 

A közleményben idézték Jónás Gergelyt, a szolgálat regionális ügyvezetőjét, aki azt emelte ki, hogy "a szeretetszolgálathoz érkező adományok és a jól működő önkéntes csoportok munkája jelentősen hozzájárul a színvonal biztosításához".

Helyi hírekTolna megyeIdősek OtthonaMáltai Szeretetszolgálat