2023.12.02, Szombat
Eredményesen zárulnak munkához jutást segítő programok Tolnában
Illusztráció, unsplash.com

Eredményesen zárulnak munkához jutást segítő programok Tolnában

MTI

2023.11.21. 09:00

Sikeresen zárul az Út a munkaerőpiacra és az Ifjúsági garancia program ez év végén Tolna vármegyében: az előbbinek köszönhetően mintegy 9 ezren, az utóbbi esetében több mint 5 ezren kaptak képzési, bérjellegű, vállalkozóvá válási vagy lakhatási támogatást az elmúlt 8 évben - tájékoztatta a Tolna Vármegyei Kormányhivatal hétfőn az MTI-t.

Hirdetés

Azt írták: az Út a munkaerőpiacra elnevezésű, hátrányos helyzetű, 25 év feletti álláskeresők és az inaktívak foglalkoztathatóságának javítására, nyílt munkaerő-piaci elhelyezkedésének támogatására, valamint a közfoglalkoztatásból a versenyszférába kerülés elősegítését célzó programra 9 milliárd forint európai uniós és magyar állami forrást költöttek a vármegyében.

Bérjellegű támogatáshoz 5937-en, vállalkozóvá válási támogatáshoz 1670-en, képzési támogatáshoz 1256-an jutottak, a lakhatását 59 embernek segítették - tették hozzá.

Jelezték, a projekt 8922 résztvevőjének 87,6 százaléka fejezte be egyéni programját, 60,9 százaléka fél évvel később támogatás igénybevétele nélkül foglalkoztatott volt.

A kormányhivatal a Ifjúsági garancia programról azt közölte, hogy a 25 év alatti, sem nem tanuló, sem nem dolgozó fiataloknak a munka, illetve tanulás világába történő be- vagy visszajutásának elősegítését, munkaerőpiaci helyzetük javítását célzó kezdeményezésre 5,5 milliárd forintot költöttek Tolna vármegyében.

Bérjellegű támogatást 3874-en, képzési támogatást 1008, vállalkozóvá válási támogatást 321, lakhatási támogatást 50 fiatal kapott - fűzték hozzá.

Kitértek rá, hogy a programba 5197 embert vontak be, 84,4 százalékuk sikeresen zárta egyéni programját, 54,6 százaléka a befejezést követő mintegy fél évvel támogatás nélkül alkalmazásban állt vagy önfoglalkoztatott volt.

Helyi hírekIfjúsági Garancia ProgramÚt a munkaerőpiacraTolna megyetámogatás