2024.09.16, Hétfő
Gólgazdag meccs a bajnoki nyitányon
Fotó: paksifc.hu

Gólgazdag meccs a bajnoki nyitányon

MTI

2024.07.29. 08:00

A Magyar Kupa-címvédő Paksi FC 2-2-es döntetlent játszott a Diósgyőr otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga első fordulójának vasárnapi játéknapján.

A nagy meleg ellenére jó iramban zajlott a mérkőzés, bár eleinte csak a mezőnyjáték volt lüktető, mindez nem párosult gólhelyzetekkel. A tizenhatosokon belülre ritkán jutottak a futballisták, majd a kiegyenlített játékot enyhe paksi fölény váltotta fel. Ekkor megmutatkozott, hogy a tolnaiak keretében kevesebb változás történt a nyári szünetben, másrészt három európai kupamérkőzést már lejátszottak a közelmúltban. Érett a paksi gól, ehhez képest meglepetésre a DVTK került előnybe, ugyanis a ritka ellentámadások egyikét a montenegrói Marko Rakonjac lövéssel fejezett be, és 19 méterről a hálóba bombázott, a labda a kapufáról pattant be.

 

 

Hátrányból állt fel a Paks

Bognár György vezetőedző kettőt cserélt a szünetben, Böde Dánielt is beküldte, aki másfél perccel az újrakezdést követően kirobbant a védővonalból és magabiztosan a hálóba lőtt, ezzel egyenlített a Magyar Kupa címvédője. A 64. percben Pozeg Vancas ziccerét Simon védte, majd a 78. percben Szatmári Csaba a tizenhatoson belül a kezével magasra felnyúlva elütötte a labdát Böde elől. A jogosan megítélt büntetőt Windecker József magabiztosan értékesítette, bár Ogyincov jó irányba vetődött. A 86. percben egy hazai szöglet után Edomwonyi egyenlített, ezzel beállította a meccs összképét tekintve igazságosnak mondható végeredményt.

Helyi hírekTolna megyePaksi FCDiósgyőr OTP Bank Liga