2024.05.20, Hétfő

MVM Paksi Atomerőmű Zrt.

Június 30-án nyújtja be a Paks II Zrt. az új atomerőmű engedélykérelmét

2020.06.26

Gazdaság

Június 30-án nyújtja be a Paks II. Atomerőmű Zrt. az Országos Atomenergia Hivatalnak (OAH) a Pakson épülő, új atomerőmű létesítési engedélykérelmét - közölte a két új atomerőműi blokk tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter pénteken Szekszárdon.

Mérföldkőhöz ért a paksi atomerőmű termelése - indulása óta már 500 terawattóra áramot termelt

2020.05.19

Gazdaság

Elérte az 500 terawattórát, azaz több mint 500 milliárd kilowattórát a paksi atomerőműben az 1982-es indulás óta megtermelt villamos áram mennyisége - közölte kedden az atomerőmű az MTI-vel.

Tűz volt a paksi atomerőműben

2020.04.06

Aktuális

Kisebb tűz ütött ki csütörtökön délelőtt a paksi atomerőmű 4-es blokkjának turbinagépházában - közölte honlapján az Országos Atomenergia Hivatal (OAH).

Csökkentett teljesítményen üzemel a paksi atomerőmű 2. blokkja

2020.03.06

Aktuális

A paksi atomerőmű 2. blokkjának teljesítményét 240 megawattal csökkentették egy villamos berendezés meghibásodása miatt - közölte honlapján az atomerőmű.

Tavaly is a paksi atomerőmű termelte a legtöbb áramot Magyarországon

2020.02.05

Gazdaság

Tavaly is a paksi atomerőmű termelte a legtöbb villamos áramot Magyarországon, a létesítmény négy blokkja a bruttó hazai termelésnek csaknem a felét adta - közölte honlapján az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. szerdán.

A legkorszerűbb blokkok épülnek meg a Paks II. projekt keretében

2019.11.06

Gazdaság

A Paks II. projekt keretében a legkorszerűbb blokkok épülnek meg, nemzetközi együttműködésben - mondta Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezésért felelős tárca nélküli miniszterrel kedden, a Roszatom vezérigazggatójával tartott közös sajtótájékoztatón Pakson, miután áttekintették a projekt előrehaladását.

Átadták az Urántoll és Atomtoll díjat Pakson

2019.03.20

Aktuális

Átadták az Urántoll díjat és az Atomtoll díjat a magyar sajtó napja alkalmából a Paks Város Önkormányzata és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. által közösen szervezett, már hagyományos ünnepségen.

A francia nagykövet tett látogatást a paksi atomerőműben

2019.01.13

Aktuális

Pascale Andréani francia nagykövet tett látogatást a Paksi Atomerőműben Süli János miniszter meghívására – erről számol be a Paksi Atomerőmű két új blokkja tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter közösségi oldalán.

Új eszközöket kapott a paksi mentőállomás

2018.09.27

Kétmillió forint értékben jutott új mentéstechnikai eszközökhöz a Paks és Környéke Mentéséért Közalapítvány, aminek köszönhetően tovább korszerűsödött a paksi mentőállomás mentőautóinak felszereltsége.

Tovább növelte termelését tavaly a Paksi Atomerőmű

2018.02.15

A Paksi Atomerőműnél a megtermelt villamos energia mennyisége és a blokkok teljesítményének kihasználtsága minden korábbinál magasabb volt 2017-ben, ugyanakkor továbbra is a legalacsonyabb áron biztosította a hazai áramtermelés felét.

Újabb alkotótábort szervez az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.

2017.05.08

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. első alkalommal 2016-ban írta ki az Alkotó Energia pályázatot a hazai Csináld magad! mozgalom alkotói számára.

Díjat kaptak a Csináld magad! kreatív alkotói

2017.02.28

Kihirdették a nyerteseket az Alkotó Energia pályázaton, amelyet az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. írt ki a hazai Csináld magad!-alkotók számára. A pályázatra 2016. december 31-ig lehetett nevezni.

Ütemterv szerint halad a KKÁT bővítése

2020.06.23

Aktuális

Újabb négy kamrát építenek a paksi atomerőműben keletkező kiégett kazetták átmeneti tárolására. A beruházásról, amelyre 2019 végén kötöttek szerződést, a Radioaktív Hulladékkezelő Kft. (RHK Kft.) számolt be weboldalán.

Új műszakrendre álltak át a Paksi Atomerőműben

2020.04.17

Aktuális

A belépőknél automatikus testhőmérséklet-mérést végeznek.

Csökkentett teljesítménnyel üzemel a paksi atomerőmű 3. blokkja

2020.03.13

Aktuális

Csökkentett teljesítménnyel üzemel a paksi atomerőmű 3. blokkja, mert egy villamos berendezés meghibásodása miatt védelmi működés lépett fel - közölte honlapján az atomerőmű.

„Tudásbarát szervezet” díjas az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.

2020.02.11

Aktuális

Első helyezést ért el az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. két kategóriában is a Seed Alapítvány és a TTKA Alapítvány által kiírt Tudásbarát szervezet 2019 pályázaton a nagyvállalatok között, jelent meg a hír a cég Facebook-oldalán.

Finn példa mentén gyorsítják a paksi munkálatokat

2019.11.29

Gazdaság

Az európai gyakorlatnak és a nukleáris biztonsági előírásoknak megfelelően módosíthatják a Paks II. projekt terület-előkészítési munkáit is szabályozó kormányrendeletet – tájékoztatott a Paksi Atomerőmű két új blokkja tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter.

Az Erőművek éjszakája programra hívják a lakosságot

2019.10.10

Aktuális

Első alkalommal rendezi meg az Erőművek éjszakája elnevezésű programot a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) csatlakozó partnereivel együttműködve 2019. október 11-én.

Vízkereszti kaland terepfutással és jeges fürdőzéssel

2019.01.14

Aktuális

Vízkereszti kaland elnevezéssel szervez programot Gerjen önkormányzata és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. január 19-én, jelent meg a hír az atomerőmű Facebook-oldalán.

Átadták a Tehetséges Paksi Fiatalokért Alapítvány díjait

2018.10.25

Az anyanyelvi kultúra, a művészet, a tanulmányi munka és a sport területén kimagasló eredményt elérő diákok és a felkészítők tevékenységének elismerése, ösztönzésük a további sikerekre, eredményekre – ez a célja az önkormányzat és az atomerőmű által létrehozott Tehetséges Paksi Fiatalokért Alapítványnak.

Gépészeti meghibásodás a paksi atomerőmű 1-es blokkjánál

2018.02.26

A paksi atomerőmű 1-es blokkján gépészeti meghibásodás miatt 100 megawattot (MW) meghaladóan csökkent a teljesítmény - tette közzé honlapján az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. hétfőn.

Korszerűsítik a Paksi Atomerőmű szabályzó és biztonságvédelmi rendszerét

2017.08.29

Tavaly a kettes, idén az egyes blokkon történik meg a rendszerek felújítása.

Átadták az idei Igazgatósági Nívódíjat

2017.05.02

A hagyományokhoz híven ezúttal is a május 1-jei rendezvényen adták át az atomerőmű Igazgatósági Nívódíját.