2024.07.27, Szombat
Bejelentették az idei paksi Nemzetközi Gastroblues Fesztivál sztárfellépőjét
Fotó: Illusztráció, unsplash.com

Bejelentették az idei paksi Nemzetközi Gastroblues Fesztivál sztárfellépőjét

MTI

2024.05.24. 09:05

A szicíliai gitárvirtuózt, Matteo Mancusot is hallhatja a közönség.

Matteo Mancuso szicíliai gitárvirtuóz az idei, immár 32. paksi Nemzetközi Gastroblues Fesztivál sztárfellépője. Július 1-től 7-ig öt színpadon ötven koncertet hallhat a közönség.  "Az olasz zenész triójával érkezik Paksra, ahová eljön zenekarával a szintén egyre népszerűbb francia rockgitáros hölgy, Laura Cox is.

 

 

Hazai sztárok is fellépnek az eseményen

A hazai fellépők közül koncertet ad mások mellett az Omega Testamentum, Szebényi Dani és Mike Gotthard, az Ismerős Arcok, valamint a Deák Bill Blues Band" - mondta Benkő Zsolt zenész, a fesztivál idei műsorvezetője a sajtótájékoztatón. Továbbá hallhatják a legendás Omega együttes örökségét a dobos Debreczeni Ferenc vezetésével őrző Omega Testamentumot július 5-én, amely az ASE Sportcsarnokban játszik, az idén 25 éves Ismerős Arcok, valamint a 75 éves Deák Bill Gyula és zenekara pedig július 7-én lép fel az ASE Sporttelepen.

 


A Szebényi-Gotthárd duó, vagyis a Blues MD Vitáris Ivánnal és Ganxsta Zolee-val ad koncertet, de közönség elé lép a Tornóczky All Access; Németh Károly vezetésével, Kézdy Lucával és Závodi Jánossal kiegészülve a Mini együttes; a templomi koncerteken pedig több határon túli formáció mutatja meg magát, így a rozsnyói Pál Balázs Jenő Band vagy a kézdivásárhelyi Brothers Zenekar.

Jótékonysági főzőversennyel is támogatnak egy kárpátaljai óvodát

"A Gastroblues Fesztivál évek óta támogatja a Paks egyik testvérvárosában, a kárpátaljai Visken működő óvodát. Az ottani helyzetet rendkívül megnehezíti az ukrajnai háború, városunk idén is segíti az intézmény fennmaradását azzal az összeggel, amely a fesztivál jótékonysági főzőversenyének kóstolójegyeiből, a templomi koncertek jegyeiből, valamint a a borbarát találkozó bevételeiből származó bevétellel" - mondta Süli János  parlamenti képviselő, a fesztivál védnöke.
A politikus kitért arra, hogy a fesztivált idén is támogatja Paks önkormányzata, valamint az MVM Paksi Atomerőmű, emellett "ígéret van a Roszatomtól is a korábbi támogatás folytatására".

Új helyszíneken rendezik meg a fesztivált

Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű kommunikációs igazgatója arról beszélt, hogy a fesztivál Pakson mindenkinek szívügye, és fontos, hogy legyen ilyen rendezvény, különösen a mostani nehéz években. Gárdai Ádám főszervező arról adott tájékoztatást, hogy a Gastroblues Fesztivál eddigi fő helyszínét, az ESZI Csarnokot idén felváltja a sokkal jobb akusztikájú ASE Sportcsarnok. A klubkoncertek az ASE étteremben és a Gastroblues Klubban, a templomi koncertek pedig az Evangélikus Templomban lesznek. A Kárpát-medencei Gastroblues Piknik helyszíne az ASE Sporttelep.

KultúraPaksNemzetközi Gastroblues FesztiválMatteo MancusoLaura CoxOmega TestamentumMVM Paksi Atomerőmű Zrt.