2024.04.20, Szombat

Kétmillió forint értékben jutott új mentéstechnikai eszközökhöz a Paks és Környéke Mentéséért Közalapítvány, aminek köszönhetően tovább korszerűsödött a paksi mentőállomás mentőautóinak felszereltsége.

Hirdetés

A fejlesztést nagy részben a paksi képviselő-testület humánpolitikai bizottságának pályázatán elnyert támogatásból valósították meg, illetve az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. is komoly összeggel járult hozzá.

Ez alkalommal egy korszerű műanyag, testmagassághoz állítható gerinchordágyat vásároltak, így most már mindegyik mentőautóban van ilyen. Ez az eszköz kiválóan alkalmasak gerinc-, medence- és combsérülések, valamint beszorult sérültek rögzítésére. Emellett kiváló minőségű égési kötszereket, valamint éjszakai lámpákat szereztek be. Az eszközöket Rauth István állomásvezető mentőtiszt vette át Feil Józseftől, a közalapítvány kuratóriumának elnökétől.

Feil József elmondta, hogy a közalapítvány alapító okiratában három fő célt fogalmaztak meg, ezek a paksi mentőállomás felszereltségének bővítése és az elavult vagy elöregedett mentéstechnikai eszközök cseréje, a dolgozók szakmai továbbképzésének támogatása, valamint az informatikai háttér fejlesztése. A közalapítvány rendszeresen pályázik, és minden esetben olyan fejlesztést hajt végre az elnyert forrásból, ami hozzájárul a Pakson és a környező településeken élők magas színvonalú ellátásához. Kiemelte, hogy a paksi mentőállomás országos szinten a legjobban felszereltek között van, ami nagymértékben köszönhető a különböző támogatásoknak. A Paks és Környéke Mentéséért Közalapítvány 1999 óta 25 millió forint értékben járult hozzá a megfogalmazott célok megvalósulásához.

AktuálisTolna megyePaksmentőállomásMVM Paksi Atomerőmű Zrt.mentéstechnikai eszközPaks és Környéke Mentéséért Közalapítvány