2024.03.28, Csütörtök
„Tudásbarát szervezet” díjas az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.
telepaks.net

„Tudásbarát szervezet” díjas az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.

telepaks.net

2020.02.11. 20:00

Első helyezést ért el az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. két kategóriában is a Seed Alapítvány és a TTKA Alapítvány által kiírt Tudásbarát szervezet 2019 pályázaton a nagyvállalatok között, jelent meg a hír a cég Facebook-oldalán.

Hirdetés

Mint írják, a Klasszikus generációváltás, illetve szakmák átadása generációk között kategóriában, valamint A vállalaton belüli tudásátadás eszközei, folyamata, tudásbrókerek a cégen belül kategóriákban bizonyultak a legjobbnak, több neves hazai és hazánkban működő nagyvállalatot megelőzve. Az első helyezett jutalma, hogy az atomerőmű egy éven át viselheti a tudásbarát szervezet címet.

 

Fotó: MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Facebook oldala

 

Tavaly szeptemberben hirdette meg a Tehetség és Tudás Központ Alapítvány (TTKA), valamint a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány először a Generációk közötti tudásátadás a szervezetekben – jó gyakorlatok című pályázatot. A díjakat február 6-án ünnepélyes keretek között adták át a győztes vállalatoknak. A pályázat kiírásakor a két szervezet abból indult ki, hogy egy vállalkozás versenyképessége, fejlődése szempontjából rendkívül fontos érték a cégnél felhalmozott tudás gondos megőrzése, hatékony továbbadása a fiatalabb nemzedékeknek, legyen szó generációváltó családi vállalkozásokról vagy szakmán belüli tudás- és tapasztalatátadásról. Három kategóriában lehetett pályázni: A vállalaton belüli tudásátadás eszközei, folyamata, tudásbrókerek a cégen belül, A tudásmegosztás digitális eszközei, módszerei, valamint a Klasszikus generációváltás, illetve szakmák átadása generációk között. Egy pályázó több kategóriában is adhatott be pályázatot. Ugyanazon kategóriában lehetőség volt nagyvállalati, valamint kis- és középvállalati díj átadására, hiszen a kisebb cégek lényegesen különböző feltételek között működnek, mint a nagyok, és nem lett volna méltányos együtt versenyeztetni őket a nagyvállalatokkal. Örvendetes, hogy a nagyvállalatok mellett egyre több kkv is figyelmet fordít erre, a piaci pozíció megtartása és növelése érdekében jelentős, belső erőforrásokat aktivizáló tevékenységre. A két szervezet minden évben meghirdetni a pályázatot, és remélik, hogy egyre több vállalat, közöttük növekvő számú kis- és középvállalkozás érez majd késztetést arra, hogy bemutassa a tudásátadásban meglévő jó gyakorlatát, írják a SEED Alapítvány honlapján.

Aktuális„Tudásbarát szervezet” díjMVM Paksi Atomerőmű Zrt.