2024.06.21, Péntek
A Paksi Atomerőmű támogatásával vásárolt új betegszállítókat a Balassa kórház
Fotó: TelePaks

A Paksi Atomerőmű támogatásával vásárolt új betegszállítókat a Balassa kórház

telepaks.net

2020.06.26. 18:30

Két új betegszállító autó érkezett 2020. június 17-én Szekszárdra a Tolna megyei Balassa János Kórházba.

Mindegyikben hordágy, két tolószék és állófűtési rendszer is helyet kapott. Az intézményen belül, az osztályok között mostantól új kocsikkal vihetik a sofőrök a betegeket.

A járművek kulcsait aznap délelőtt adta át a kórház főigazgatójának az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója. Pekárik Géza elmondta, hosszú ideje támogatják a megyei szervezeteket, a Tolnában működő intézményeket. A két új kocsi is az atomerőmű jóvoltából érkezett, értékük összesen mintegy 30 millió forint. A cél az volt, hogy a kórház munkatársai komfortosabb és biztonságosabb körülmények között szállíthassák a betegeket.

A Balassa János kórház pavilon jellegű, ez azt jelenti, hogy 8-10 épület között kell megoldani a betegszállítást. Dr. Németh Csaba főigazgató szerint naponta minimum 30-50 szállítási igény jelentkezik, 0-24 órában. A két új betegszállító kocsi a jelenlegi 20 évnél is idősebb autók munkáját váltja ki. A korszerű, minden szakmai és betegkomfort-igényt kielégítő járművek hosszú évekre megoldják a szállítási nehézségeket.

A Tolna megyei kórház saját forrásból nem tudta volna megoldani az új autók a beszerzését, ezért különös jelentőségű az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. támogatása.

AktuálisMVM Paksi Atomerőmű Zrt.Tolna Megyei Balassa János Kórházbetegszállító