2019.12.09, Hétfő

felújítás

A felújított tolnai gyárkút tornyot kap, kilátóként is szolgál majd

2019.10.13

Aktuális

Felújítják a Tolnai-holtág selyemgyár alatti részén levő egykori „gyárkutat”, amely a jövőben hivatalosan a Rosmayer emlékhely nevet fogja viselni.

Átadták a megújult tolnai városi sportpályát

2019.09.25

Aktuális

A közel negyedmilliárd forintos beruházás állami, önkormányzati és civil együttműködéssel valósulhatott meg.

Megújult a Szent Imre Gyógyszertár Bonyhádon

2019.09.05

Aktuális

Szeptember 5-én megnyitotta kapuit a megújult BENU Szent Imre Gyógyszertár.

Felújítják a Gemenc Zrt. millenniumi pavilonját

2019.08.29

Aktuális

Felújítják és áthelyezik a Gemenc Zrt. bárányfoki millenniumi pavilonját, az épület a pörbölyi Ökoturisztikai Központban vadászati és kulturális kiállítóhelyként működik majd.

Elkészült a paksi Vörösmarty utcai óvoda játszóudvarának felújítása

2019.06.04

Aktuális

Befejeződött az udvar felújítása a Paksi Napsugár Óvoda Vörösmarty utcai székhelyóvodájában. Az új játékok mellett műfűvel és gumiburkolattal látták el a területet, emellett ivókutakat is kihelyeztek.

Hétfőn újraindul a vonatközlekedés a Keleti pályaudvaron

2019.05.26

Aktuális

Két hétig tartottak a karbantartási munkálatok a pályaudvaron, ahol többek közt újraaszfaltozták az utasforgalmi területeket és a területen található teljes hálózatán javították a vasúti pályát.

Felújítás alatt vannak Szekszárd szociális intézményei

2019.05.15

Aktuális

Szekszárd figyelmet fordít az idősekre, nehéz helyzetben lévőkre. Az önkormányzati intézményekben folytatódnak a felújítások, karbantartások.

TOP-támogatással megújult létesítményeket adtak át Izményben

2019.05.05

Aktuális

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásával megújult létesítményeket adtak át csütörtökön a Tolna megyei Izményben.

Hőgyészen korszerűsítették az orvosi rendelőt

2019.04.24

Aktuális

Közel 76 millió forint TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) forrást fordítottak a hőgyészi orvosi rendelő felújítására, melynek ünnepélyes átadóján jelen volt Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Fehérvári Tamás megyei közgyűlési elnök és Botta György polgármester.

Felújítják a szekszárdi katolikus iskolaközpontot

2019.04.04

Aktuális

Háromszázkilencvenmillió forintos beruházással korszerűsíti a Pécsi Egyházmegye a szekszárdi Szent József Katolikus Iskolaközpontot.

Városközpontban felújított járdát adtak át Tolnán

2019.03.28

Aktuális

A tolnai városközpontban újabb felújított járdaszakaszokat adtak át 2019. március 26-án délelőtt.

Felújított önkormányzati épületegyüttest adtak át Bonyhádvarasdon

2019.03.03

Aktuális

Nagy nap volt a szombati a kis település életében, ugyanis március 2-án ünnepélyes keretek között adták át a felújított önkormányzati épületegyüttest.

Számos várost érint a budapesti Keleti pályaudvar lezárása

2019.02.26

Helyi hírek

A felújítások után kevesebb késésre számíthatnak az utasok.

Aláírták a paksi polgármesteri hivatal energetikai felújításáról szóló szerződést

2019.02.10

Aktuális

Aláírták a kivitelezésről szóló szerződést, elkezdődik a városháza energetikai felújítása. A beruházás 284 millió forintból augusztus végére fejeződik be.

Két kiállító-helyiség újul meg a dombóvári Helytörténeti Múzeumban

2019.02.06

Aktuális

Újabb felújítási munkálatok kezdődtek a Helytörténeti Gyűjtemény épületében. Ezúttal a dr. Szőke Sándor-terem és a Közkincs-szoba újul meg.

Elkészült a tolnai Aprajafalva óvoda felújításának második üteme

2019.09.26

Aktuális

A keddi ünnepélyes átadáson az intézmény kisdedjei adtak műsort, majd Appelshoffer Ágnes polgármester beszélt.

Felújították a dombóvári sportlétesítményt

2019.09.09

Aktuális

A nyári szünet ideje alatt modernizálták a Farkas Attila Tanuszoda épületének egy részét. A munkálatok eredményét szeptember 5-én megtekintette Szabó Loránd polgármester, aki arról is beszámolt, hogy a napokban jó hírt kapott a Magyar Úszó Szövetségtől egy új, állami szerepvállalással megvalósuló sportlétesítményről.

Időkapszulát találtak a paksi református templom felújítása közben

2019.08.31

Aktuális

A vártnál lassabban, de jól halad a paksi református templom felújítása. A munkálatok közben meglepetés is érte a gyülekezetet. Tavasszal még abban reménykedett a gyülekezet, hogy a templomfelújítás miatt őszig kell máshol találkozniuk vasárnaponként, de jelenleg úgy tűnik, hogy csak december elején, az adventi időszakban tudják ismét birtokba venni a templomot, mivel nagyobb a munka, mint gondolták.

Korszerűsítik Pakson a Barátság úti rendelőt

2019.07.10

Aktuális

A vizesblokkokban, a folyosón, a talajon és a falakon lévő burkolat felett is eljárt az idő, ezért döntött úgy a városvezetés, hogy forrást biztosít a II. számú rendelőintézet részleges rekonstrukciójára annak érdekében, hogy kulturáltabb környezetben vehesse igénybe itt is a lakosság az egészségügyi szolgáltatásokat – tájékoztatott Szabó Péter, Paks polgármestere.

Újabb védett épületeket újítanak fel Závodon

2019.06.03

Aktuális

A népi építészeti program támogatásával újabb védett épületeket újítanak fel az építészeti örökség őrzéséért többször díjazott Tolna megyei Závodon.

A mai kor elvárásainak megfelelő konyhát kapott a tolnai Wosinsky iskola

2019.05.22

Aktuális

Régi tartozása volt a városnak az iskola ebédlőjének korszerűsítése – mondta Appelshoffer Ágnes, Tolna polgármestere azon az ünnepségen, amelyen a Wosinsky iskola Bartók utcai épületének étkezőjét és melegítőkonyháját avatták fel.

Hamarosan elkezdődik a kamaramozi kialakítása Pakson

2019.05.07

Aktuális

Két projekthez nyert támogatást Paks Város Önkormányzata a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) pályázatán, az egyik a Szent Vendel kápolna felújításához szükséges kiviteli terv elkészítése, a másik pedig kamaramozi-terem kialakítása, jelentette be sajtótájékoztatón Szabó Péter polgármester. Mindkét munkával még az idén elkészülnek.

Felújítják az iregszemcsei református templomot

2019.04.27

Aktuális

Felújítják az iregszemcsei református templom tetőszerkezetét, a dél-dunántúli régió egyik legnagyobb befogadóképességű egyházi épületének tornyát vörösrézzel fedik le.

Hamarosan átadják a Paksi Sportegyesület felújított teniszpályáit

2019.04.05

Aktuális

Az utolsó simításokat végzik a Paksi Sportegyesület teniszpályáján. A kivitelező Bau-Team Kft. október elején kezdte el a munkálatokat.

Megújult a Bölcskei Idősek Klubja

2019.03.28

Aktuális

A TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) forrásból felújított Idősek Klubja ünnepélyes átadóját tartották meg Bölcskén, március 27-én. Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke látogatott a településre, ahol Baranya István polgármesterrel közösen vágták át a trikolórt a megújult épület előtt.

Újjávarázsolják Dombóvár lerobbant állapotú sportlétesítményét

2019.03.05

Aktuális

A néhány éve az állami vasúttársaságtól a város önkormányzatának tulajdonába került egykori DVMSE-sporttelep - mely immár a Szuhay Sportcentrum nevet viseli - tervszerű modernizációja idén is folytatódik.

Megújul Dalmand óvodája

2019.02.26

Helyi hírek

A Gyermeklánc Óvoda épületét mintegy 73 millió forintból korszerűsítik.

Elkezdődik két paksi óvoda udvarának teljes körű felújítása

2019.02.16

Aktuális

Aláírták a Paksi Napsugár Óvoda Vörösmarty utcai székhelyóvodája és Munkácsy utcai tagóvodája udvarának felújításáról szóló kivitelezési szerződést, amelyet Szabó Péter polgármester és Siklósi Zoltán, a munkálatokat végző ZO-BAU Építőipari Kft. ügyvezetője látták el kézjegyükkel.

Teljeskörű felújításra lenne szükség a paksi általános iskolában

2019.02.09

Aktuális

Az épület és az udvar teljeskörű rekonstrukciójára lenne szükség a Paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában, ahol a kisebb és nagyobb fejújítási igényekről egyeztetett a polgármester és az intézményvezető.

Újabb emelete újult meg a Tolna Megyei Balassa János Kórház gyerekosztályának

2019.02.04

Aktuális

További felújítást is tervez az önkormányzat.