2024.07.22, Hétfő
Felújítják a paksi KRESZ Parkot
Fotó: TelePaks

Felújítják a paksi KRESZ Parkot

Forrás: paks.hu

2024.06.01. 09:44

Teljes körű rekonstrukció kezdődik a KRESZ-parkban. A beruházásról szóló szerződést május 30-án írta alá Szabó Péter polgármester és Balassa Zoltán, a kivitelező SÉD-GÉP Kft. ügyvezetője.

A felújítás során a parkot körbevevő sétány mentén futópályát építenek, megújulnak a burkolatok, valamint a zöldfelület is. Sporteszközöket, utcabútorokat is elhelyeznek a parkban, amely korszerű világítást kap a felújítást követően – erről Szabó Péter polgármester beszélt a sajtónyilvános szerződéskötésen. Hangsúlyozta, hogy szeretnék megőrizni a KRESZ-park eredeti funkcióját, felfestést kap az útburkolat és közlekedési táblákat is elhelyeznek a gyerekek részére.

Sportpályákat építenek 

A labdajátékpályát lebontják, és negyvenszer húszméteres kézilabdapályát, illetve kispályás focipályát alakítanak ki, arra merőlegesen pedig egy hússzor tizenkét méteres kosárlabdapálya épül. Szabó Péter hozzátette: a játszótéren új utcabútorokat, kerékpártárolókat, hulladékgyűjtőket, szaniterkonténert helyeznek ki és megújul a játszóteret körbevevő kerítés.
A munkaterületet a jövő héten adják át a SÉD-GÉP Kft.-nek, a szerződés szerint száz nap áll a cég rendelkezésére a kivitelezésre. Ennek ideje alatt a KRESZ-parkot lezárják – hívta fel a figyelmet Balassa Zoltán, a SÉD-GÉP Kft. ügyvezetője. A tájékoztatót követően a felek aláírták a mintegy 220 millió forint értékű beruházásról szóló szerződést.

Helyi hírekPakskresz parkfelújítás