2024.04.20, Szombat
Lezárult a katolikus óvoda műszaki átadása Pakson
Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök

Lezárult a katolikus óvoda műszaki átadása Pakson

telepaks.net

2020.01.15. 20:00

Elkészült a munkálatokkal a kivitelező, a műszaki átadás a napokban lezárult, így a csoportszobák után birtokba vehetik a gyerekek és az ott dolgozók az összes többi helységet is a Kalkuttai Szent Teréz tagóvodában.

Hirdetés

– Lassan egy éve kezdődött el a Paksi Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnázium Kalkuttai Szent Teréz Tagóvodájának kialakítása. A Kossuth Lajos utcai iskolaépületből egy minden tekintetben modern óvodát alakítottunk ki felújítással és hozzáépítéssel – mondta Koósz Roland igazgató, aki arról is tájékoztatott, hogy az első nevelési évet tavaly szeptemberben megkezdték, egyelőre két csoport működtetésére kértek és kaptak engedélyt, mind az ötven férőhely be van töltve. Hozzátette, két év alatt szeretnének eljutni odáig, hogy mind a négy csoport működik, amelyek közül egy lesz vegyes életkorú.

Az óvoda vezetője, Heszné Rauth Ildikó úgy tájékoztatott, hogy négy óvodapedagógus, két dajka, és egy konyhás-udvaros kolléga dolgozik jelenleg az intézményben. Az akadálymentes épületben négy csoportszoba van mosdóval és öltözővel, emellett tálalókonyha, étkezőhelyiség a dolgozóknak, nevelői szoba, két dolgozói öltöző, orvosi szoba hozzá tartozó pihenővel ami egyben sószoba is, tornaszoba és szertár, valamint mozgássérült mosdó. Az óvodavezető azt is elmondta, hogy az eszközlistát még tavaly kora tavasszal összeállították, és bár vannak még kisebb hiányosságok, a zavartalan mindennapi működéshez minden a rendelkezésükre áll.

 

Mindegyik csoportszoba elkészült. Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök

 

AktuálisKalkuttai Szent Teréz tagóvodaműszaki átadáscsoportszobafelújításPaksTolna megye