2024.03.28, Csütörtök
Pedagógiai intézményeket újítanak fel Tolnában
MTI Fotó: Beliczay László - illusztráció

Pedagógiai intézményeket újítanak fel Tolnában

MTI

2020.02.13. 13:59

Két gyógypedagógiai intézmény és két pedagógiai szakszolgálat épületét újítja fel a Szekszárdi Tankerületi Központ Tolna megyében az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program támogatásával - közölte a központ az MTI-vel.

Hirdetés

A szervezet 341 millió forintot fordít az iregszemcsei Göllesz Viktor, a zombai Berkes János gyógypedagógiai intézmény, valamint a Tolna Megyei Pedagógiai Szakszolgálat szekszárdi és bonyhádi épületének felújítására. A projekt 2021. január végén fejeződik be - írták.

Csurgai Andrea, a Tolna Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményének igazgatója elmondta: mindkét iskola teljeskörűen, a hozzájuk tartozó kollégium pedig részben megújul. A projekt keretében tetőt, födémet, elektromos vezetékeket, nyílászárókat cserélnek, vizes blokkokat újítanak fel, és  akadálymentesítik az épületeket. Iregszemcsén 156, javarészt tanulásban akadályozott - értelmileg enyhén sérült -, Zombán többségében értelmileg akadályozott - közepesen sérült - gyermekek fejlesztésével foglalkoznak. Zombán olyan helyiségeket is kialakítanak, ahol - a növekvő számú - autista gyerekek fejlesztését végezhetik - tette hozzá az intézményvezető.

Király Gabriella, a pedagógiai szakszolgálat vezetője arról számolt be, hogy az akadálymentesítés mellett nyílászárókat, vakolatot javítanak az épületeken, Szekszárdon pedig új csoportszobákat hoznak létre. A két szakszolgálati intézmény a szekszárdi, bonyhádi és tolnai járásból évente mintegy négyezer gyermek és fiatal esetében többek között korai fejlesztést, logopédiai ellátást, gyógytestnevelést végez, és nevelési tanácsadást nyújt.

A tankerületi központ közleménye szerint a projekt sikeres megvalósítása hozzájárul a nevelési-oktatási egyenlőtlenségek csökkenéséhez.

AktuálisTolna megyePedagógiai intézményfelújítás