2024.04.25, Csütörtök
Felújították a dombóvári sportlétesítményt
dombovar.hu

Felújították a dombóvári sportlétesítményt

dombovar.hu

2019.09.09. 16:30

A nyári szünet ideje alatt modernizálták a Farkas Attila Tanuszoda épületének egy részét. A munkálatok eredményét szeptember 5-én megtekintette Szabó Loránd polgármester, aki arról is beszámolt, hogy a napokban jó hírt kapott a Magyar Úszó Szövetségtől egy új, állami szerepvállalással megvalósuló sportlétesítményről.

Hirdetés

A helyi és a környékbeli úszni vágyókat felújított öltözők és szinte teljesen új illemhelyiségek várják. Azokban kicserélték a hidegburkolatokat, a mosdókagylókat, a wc-csészéket és a szerelvényeket. A medencetér és a szauna pihenője is megszépült. Ez annak köszönhető, hogy a sportlétesítményt használó két egyesület sikeresen pályázott a Magyar Úszó Szövetségnél.
- A Dombóvári Úszó Egyesület több mint 10.000.000 forinttal járult hozzá a korszerűsítéshez, a Dombóvári Sportiskola Egyesület ennél szerényebb összeget nyert az önkormányzat által elvégeztetett munkák részbeni finanszírozására - mondta Szabó Loránd. - A fejlesztéseknek még nincs vége, hamarosan megérkeznek az új öltözői bútorok és a rajtkövek is.
A képviselő-testület vezetője arról is beszélt, hogy nemrégiben tárgyalt Wladár Sándorral, a Magyar Úszó Szövetség elnökével, aki arról számolt be neki, hogy Dombóvár nagy valószínűséggel bekerül azon települések közé, melyek az állami szerepvállalással megépítésre kerülő új uszodák első körében érdekeltek lehetnek.
- A város lakóival közösen értük el a célt, megvalósulhat a hőn áhított hat sávos, 25 méteres uszoda, melyhez kis tanmedence is kapcsolódik majd.  - fogalmazott a polgármester. - A szeptember végi képviselő-testületi ülésen dönteni fogunk arról, hogy önkormányzatunk az új sportlétesítményhez ingyen biztosít területet.

AktuálisFarkas Attila TanuszodaDombóvárfelújításúszás