2019.08.24, Szombat

Bonyhád

Elkezdődött a jubileumi fesztivál Bonyhádon

2019.08.02

Aktuális

Kiállítás- és fesztiválnyitóval indult útjára pénteken a „Bukovinai Találkozások” XXX. Nemzetközi Folklórfesztivál.

A régió több településéről érkeztek röplabdások Bonyhádra

2019.07.10

Aktuális

Régiós strandröplabda tornának adott otthont július 6-án a Bonyhádi Termálfürdő. A Bonyhádi Röplabda és Szabadidő Klub által szervezett, egész napos sportprogramon három kategóriában zajlottak a mérkőzések: női, férfi és vegyespáros.

Dokumentumfilm készül a bukovinai székelyek történetéről

2019.07.04

Kultúra

Maroknyi székely címmel újabb dokumentumfilm készül a bukovinai székelyek történetéről Bonyhádon: a film bemutatja a népcsoport kényszerű vándorlását Madéfalvától a Dél-Dunántúlig, és megszólaltatja az 1944-es Magyarországra menekülés még élő résztvevőit.

A város jóvoltából a kitűnő tanulók idén is ingyen csobbanhattak Bonyhádon

2019.06.20

Aktuális

Sportnapot tartottak a Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola diákjai június 12-én. Az önkormányzat támogatásával a Bonyhádi Termálfürdő szolgált helyszínül a remekül sikerült programnak.

Élményekkel és díjakkal gazdagodva zárták a döntőt a bonyhádi moderntácosok

2019.05.14

Aktuális

Az elmúlt hétvégén a budapesti Erzsébetligeti Színházban rendezték meg a felső tagozatos korosztály megmérettetését, a XXVIII. Országos Junior Táncművészeti Fesztivál döntőjét.

Szép sikert arattak Várpalotán a bonyhádi karatésok

2019.03.18

Aktuális

Március 17-én rendezték meg a Kyokushin Karate Diákolimpia - dunántúli és Duna-Tisza közi mezőnyének - Országos Elődöntőjét Várpalotán, amelyen 375 induló (268 küzdelem és 107 formagyakorlat) lépett tatamira.

Rendhagyó tanóra Bonyhádon

2019.03.09

Aktuális

A Bonyhádi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársa tartott interaktív foglalkozást az egyik helyi szakközépiskolában.

Több mint 6 milliárd forintból gazdálkodik idén Bonyhád

2019.02.19

Aktuális

Elfogadta a Képviselő-testület a város 2019-es költségvetési rendelet-tervezetét.

Másfél milliárd forintos támogatással fejlesztenek sportlétesítményeket Bonyhádon

2019.02.13

Gazdaság

2019. február 13-án Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője sajtótájékoztatót tartott a másfél milliárd forintos kormánytámogatással fejlesztendő bonyhádi sportlétesítményekről a városháza dísztermében.

Nem mindennapi rekord született Bonyhádon

2019.01.25

Kultúra

A Solymár Imre Városi Könyvtár 2007 óta minden évben megrendezi az Olvasókirály versenyt. Céljuk, az általános iskolás korú gyermekek olvasóvá nevelése, az olvasás megszerettetése.

Megérkezett Bonyhádra a várva várt új mentőautó

2019.01.14

Aktuális

Január 7-én megérkezett a várva várt új mentőautó a Bonyhádi Mentőállomásra – és pár óra múlva már indult is első bevetésére.

Kovács András Péter önálló estje Bonyhádon!

2019.01.02

Kultúra

Január 22-én 19 órakor Kovács András Péter - KAP önálló estje "Életed filmje" címmel, a Vörösmarty Mihály Művelődési Központban!

Az időseket segítve, kibővítik a Támogatói Szolgálatot Bonyhádon

2018.11.26

Aktuális

Valamennyi előterjesztésnek zöld utat adtak szavazatukkal a városvezetők a legutóbbi, november 22-én tartott tanácskozásukon.

Biztosított Bonyhád jövő évi központi háziorvosi ügyeletének működtetése

2018.11.15

Aktuális

A bonyhádi városházán három napirendi pontról tárgyaltak és valamennyi napirendi pontnak zöld utat adtak szavazatukkal.

Jótékony ügyet is szolgált idén a Bonyhád-Bátaszék futóverseny

2018.09.19

Aktuális

Az idei évben is lefutották azt a Bonyhád-Bátaszék közötti 23.8 km-es távot, amely Közép-Európa „legvölgységibb és hegyhátibb” futóversenye.

Közös mozizás volt Bonyhádon a Kaszinókertben, augusztusban lesz a következő

2019.07.22

Aktuális

Nagy sikere volt az első alkalommal szervezett kertmozinak, amelynek a Vörösmarty Mihály Művelődési Központ mögötti, felújított rendezvénytér adott otthont

Hamarosan birtokba vehetik a bonyhádi gyermekek az új játszóteret

2019.07.06

Aktuális

A „Solymár Imre Városi Könyvtár fejlesztése Bonyhádon” című pályázat keretében a Perczel kertben megvalósuló szabadidős tevékenységet szolgáló játszótér kivitelezési munkái július 5-én befejeződtek.

Újabb szakaszához ért Bonyhád csapadékvizes pályázatának megvalósítása

2019.06.27

Aktuális

Újabb szakaszához ért a csapadékvíz-fejlesztési pályázat kivitelezése, amely a Perczel Mór utca és a dr. Kolta László utca csomópontját érinti.

Felvidékiek találkoznak Bonyhádon

2019.06.13

Kultúra

Felvidéki településeken élő magyarok, illetve a Felvidékről a második világháború után kitelepítettek és leszármazottaik találkoznak pünkösdhétfőn Bonyhádon, ahol misével, megemlékezéssel, kulturális műsorral idézik fel a 70 évvel ezelőtt történteket.

Digitális Jólét Program Pont nyílt Bonyhádon

2019.04.06

Aktuális

A Bonyhádi Közös Önkormányzati Hivatal a GINOP-3.3.1-16-2016-00001 625 azonosítószámú „Digitális Jólét Program Pontok fejlesztése” elnevezésű pályázati program keretében informatikai eszközöket nyert Digitális Program Pont - közösségi internethozzáférési pont működtetése céljából.

Mérnöki szemmel is példás Bonyhád fejlődése

2019.03.14

Aktuális

Bonyhádon, a Városházán tartotta kibővített elnökségi ülését március 12-én a Tolna Megyei Mérnöki Kamara. Palotásné Kővári Terézia elnök elsőként megköszönte Filóné Ferencz Ibolya polgármesternek, hogy segítette a program létrejöttét, majd röviden ismertette szerveztük felépítését, tagjait, történetét, céljait, éves programját.

A tervek szerint halad a bonyhádi szennyvíztelep rekonstrukciója

2019.02.21

Aktuális

Lakossági fórumot tartott február 19-én a város önkormányzata az „Észak- és közép-dunántúli szennyvízelvezetési és- kezelési fejlesztés 4.” című projekt előrehaladtát bemutatva.

Bonyhádi székhelyén ünnepelték a Bukovinai Székelyek Országos Szövetségének jubileumát

2019.02.13

Kultúra

Harminc éve alapították a Bukovinai Székelyek Országos Szövetségét (BSZOSZ), a szervezet idei programjait az évforduló jegyében szervezi meg.

Kiállítás mutatja be Bonyhád eddig csokorba gyűjtött értékeit

2019.02.13

Kultúra

„Nemzeti értékeink Bonyhádon”. Ezzel a címmel nyílt kiállítás február 7-én a Vörösmarty Mihály Művelődési Központban.

Megkezdték a csapadékvizes elvezetés kivitelezési munkálatait Bonyhádon

2019.01.16

Aktuális

Az elmúlt napokban többen fordultak önkormányzatunkhoz, valamint a város vezetéséhez azzal a kérdéssel, hogy milyen munkálatok zajlanak a Bonyhádi Termálfürdő melletti területen, illetve miért találhatók a Mikes utcában előregyártott betonelemek.

Másodszor rendezték meg az Összetartozás Kupát Bonyhádon

2019.01.05

Aktuális

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a város országgyűlési képviselője az MTI-nek elmondta: Bonyhád idén felújított sportcsarnokában a XXII. Losonci István Emléktornával együtt bonyolították le a kupát, amelyen a székelyföldi Madéfalva és a felvidéki Tardoskedd – Bonyhád testvértelepüléseinek – együttesei is pályára léptek.

Átadták Bonyhád megújult rendezvényterét

2018.12.02

Aktuális

Átadták szombaton Bonyhád megújult rendezvényterét, amelyet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 475 millió forintos támogatásával alakított ki az önkormányzat.

Új helyre költözött Bonyhádon az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály

2018.11.16

Aktuális

Tolna Megyei Kormányhivatal Bonyhádi Járási Hivatal tájékoztatja Tisztelt Ügyfeleit, hogy az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály új helyre, a Bonyhád, Szabadság tér 1. szám alatti épületébe költözött.

Több mint száz produkciót adnak elő a bonyhádi Halmos Béla népzenei találkozón

2018.10.16

Kultúra

Több mint száz, többségében fiatal népzenész, népdalénekes lép fel a Halmos Béla Országos Népzenei Találkozón, amelyet október 27-én és 28-án immár tizennyolcadik alkalommal rendeznek meg Bonyhádon.

Igazi különlegességgel indul a bonyhádi Vörösmarty Központban a színházi évad

2018.09.05

Kultúra

Az Ausztráliában élő amatőr magyar színjátszó csoport Tamási Áron: Hullámzó vőlegény című színpadi játékát mutatja be.